Προς το περιεχόμενο

Κόστος τυμπάνων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στο γαμο του καραγκιοζη εννοω οταν λεω σκαβω, χωρις free stroke και με ολη τη δυναμη του τρικεφαλου χεχεεχε

στους κυκλους θετικης ανατροφοδοτησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Διαβασα με πολλη προσοχη ολο το θεμα και ειλικρινα διεκρινα μια ατυπη κοντρα μεταξυ 2 μελων που ο καθενας καταθετει-δικαιολογει -επεξηγει με σθενος την αποψη του οσον αφορα αν αξιζει να δαπανησει κανεις σε ενα επωνυμο μοντελο εταιρειας που κατασκευαζετε σε ευρωπαικο-αμερικανικο εδαφος η απλα στην μακρινη γκατζολια η οπως αλλιως λεγετε πρεπει να καταληξουμε τελικα καπου.

αρχικα δεν υπηρξε καμια διαθεση για κοντρα, δηστυχως εκει κατεληξε (και φταίω κ εγω φυσικα) αλλα προσωπικα δεν υπερασπιστηκα με ΚΑΝΕΝΑ σθενος τις απόψεις μου αλλα τις υπερασπιστηκα απλως με επιχειρηματα τα οποια στέκουν.

τωρα αφου ο melodic παίζει πρωτου γεννηθω και (δηλαδη τουλαχιστον 27 χρονια) και σε αυτο το διαστημα δεν εμαθε οτι τα τυμπανα τυπου 3007 ΔΕΝ ειναι χειροποιητα, και οτι το μονο που αλλαζει ειναι τα ξυλα δε μπορω να πω τίποτα, ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ...προσεξε melodic τι ειπες...μεσα σε 27 χρονια παιξίματος δεν εμαθες  τι εστι χειροποιητο και τι εργοστασιακο και εισαι και επαγγελματιας...

Εγώ απλά θελοντας να δωσω βαρυτητα στο τί σημαινει χειροποιητο αναφεροντας το μερακι κ τον κοπο των μαστορων που τα φτιαχνουνε αυτος θεωρησε θεμιτο να το συγκρινει με τον πονο που εχει στα χερια του απο τα χειρουργια (  ??? )

μεγαλο respect στη δουλεια του melodic αλλα εκανε αστοχη και ανουσια συγκριση διοτι ενω συγκρινα το εργοστασιακο τυμπανο με το χειροποιητο (για την δικη σου πληροφορηση εκανα τη συγκριση melodic) αυτος μετά ο ίδιος συγκρινε το χειροποιητο με το χειρουργιο και μετα απορουσε για τη βαρκα και το πλοιο...παρόλα αυτά ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ

για να τελειωσει εδω...αλλο η γραμμη παραγωγης εργοστασιακων τυμπανων, αλλο τα χειροποιητα, αλλο τα απλα στεφανια και hardware αλλο τα ανοξειδωτα. οτι πληρωνεις παιρνεις, αν σαρεσει το παιρνεις κ αν οχι δεν το παιρνεις

...melodic δε συμφωνω μαζι σου ουτε εγω ουτε οι υπολοιποι, δε με νοιαζει το ποιος ''θα βγει σωστος'' αλλα τη στιγμη που οσοι συμμετεχουν σε αυτο το θεμα διαφωνουν μαζι σου ισως αυτό θα σε επρεπε να σε κανει να προβληματιστεις λίγο περισσοτερο γιατι απλα ΔΕΝ εχεις δικιο.

απτην αλλη αυτο που ισως να ηθελες να πεις ειναι οτι δεν ειναι αναγκη να σκασεις ενα ματσο λεφτα για ενα καλο σετ τυμπανα και δε θα διαφωνησω και θα σου πω οτι εχω ακουσει σετ του Γαβριήλου και ΔΕΝ μου αρεσε, απεναντιας το στουντιο που καναμε τοτε προβες ειχε και μια yamaha stage custom birch, εργοστασιακο μοντελο όμως το οποιο μου εκανε πολυ περισσοτερο απο το χειροποιητα maple του Γαβριηλου

να συγκρινουμε ενα σετ των 1000 ευρω με ενα των 3500 οσον αφορα το ποιο ειναι VFM παει και ερχεται να συγκρινεις όμως το poplar με το north american maple ειναι απλα ΛΑΘΟΣ

θες να το σκεφτεις...καλώς...δε θέλεις...πάλι καλως

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Άντε πάλι με τα χειροποίητα!Χειροποίητα ρούχα ξέρω.Αντί να τα ράβει η μηχανή ράβεται το πατρόν όλο στο χέρι,αλλά μηχανή να συναρμολογεί τύμπανο δε γνωρίζω.Άρα εξ ορισμού όλα τα τύμπανα είναι Hand made.Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Λες και το African maple έχει τόση διαφορά απο το selected north america maple που πρέπει να πληρώνουμε το δεύτερο χρυσάφι.

το αφρικανικο maple (bubinga αν δε κανω λάθος) ειναι πιο δυσκολοδουλευτο καθως ειναι 53% σκληρότερο απο το maple (πηγή από το site της tama) το οποιο το καθιστα πιο ακριβο απευθειας απο το north american maple. επισης σαν ξυλο ειναι πιο ακριβο και στην αγορα του (νομιζω) πριν γινει τύμπανο

Στο θέμα μας...

φυσικα και στα χειροποιητα χρησιμοποιουνται μηχανηματα...απλα το handcrafted προϋποθετει πολλες περισσοτερες ανθρωπινες ωρες εργασιας, πολυ πιο πολύ προσοχή στη διαλογή του σωστου φίνου ξύλου και σε αλλες προδιαγραφές μου θετει η καθε εταιρια καθως επισης και πιο πολύ μερακι.

η Pearl εχει ολοκληρο εργοστασιο, o Γαβριήλος και αλλες τετοιες εταιριες εχουν εργαστήρια, δε διαθετουν τον ιδιο εξοπλισμο...η χειρωνακτικη εργασια ειναι σαφως μεγαλύτερη

δες λοιπόν το εργοστασιο

και δες και το εργαστηριο

και στα πιατίνια χρησιμοποιουνται μηχανηματα, αλλο όμως να σφυρηλατείται απο ενα μηχανημα και αλλο ναναι ενας ''μ@λ@κ@ς'' απο πάνω με τη βαρια και να κοπαναει με τις ωρες.

σουπα και πριν αλλο made in... αλλο handcrafted in... για πιο λόγο νομιζεις ότι τα ''τονιζουν'' αυτά οι εταιριες...

γιατι δεν παίρνεις τον Γαβριήλο στο μαγαζί του και να τον ρωτήσεις τί διαφορά εχει η Apollon Custom με την GAT όσον αφορα την κατασκευή και να σου εξηγησει τί σημαινει χειροποιητο?

Καλά, ακόμα κρατάει αυτό το θρεντ; Το 'χω ξαναπεί, μην το πολυτραβάμε γιατί θα γίνουμε σαν τους κιθαρίστες και θα κουρδίζουμε τα ξύλα! Φτάνουν οι υπεραναλύσεις. Πηγαίνετε να παίξετε καμιά νότα ράιτ νάου! Είπα και ελάλησα (τρις!) ;D

Επιτέλους! Να κι ένας σταμπιλαριστός ντράμερ που σου λέει ξεκάθαρα πάρε αυτό το σετ!

Να ΄σαι καλά Haris και σ΄ευχαριστώ αγόρι μου για το δείξιμο προς το δάσος απευθείας και όχι κοσκινίσματα με υπέραναλύσεις και ψυρίσματα μαιμούδων!

Μ΄αερέσει ο ήχος, το background και η τίμια πλευρά της gretsch και να σου πω την αλήθεια την renown την έχω στο μυαλό μου εδώ και καιρό για αγορά...

Αν έχεις την καλοσύνη και την διάθεση δώσε μου κι άλλες εναλλακτικές μάρκες και μοντέλα (πάντα με το τι έχεις ακούσει και παίξει εσύ προσωπικά) και με μπάτζετ πάνω απο χιλιάρικο ... Θα το εκτιμούσα!   :)

Έλα μωρέ, δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, μια άποψη είπα βάσει εμπειρίας.

Σε τιμές μεταξύ 1000 και 2000 ευρώ, παίζει ακόμη η Recording Custom της Yamaha (μεταχειρισμένη, γιατί καινούργια – αν βγαίνει ακόμη – δεν πλησιάζεται), η Ludwig Classic Maple (οριακά στις 2000), η Premier Genista (επίσης μεταχειρισμένη - δεν βγαίνει πια), η Tama Starclassic Performer, η παλιά Tama Superstar και ίσως κανα-δυο άλλες που τώρα δεν θυμάμαι.

Υπάρχουν βέβαια και τα vintage (προ 1980 – a.k.a. παλιατζούρες) τα οποία προσωπικά γουστάρω πολύ, αλλά δεν ξέρω αν θες να μπεις σ' αυτό το τριπ.

Επιμένω πάντως κοίτα και για μεταχειρισμένα, στην Ελλάδα ή στο eBay. Μπορείς να βρεις πολύ καλά σετ σε προσιτές τιμές, ειδικά αυτή την περίοδο που η αγορά ευνοεί τους αγοραστές.

Something Wicked This Way Comes

το thread κραταει καλα γερά με τσαμπουκα!!!  ;D

δες λοιπόν το εργοστασιο

και δες και το εργαστηριο

η Pearl ειναι απο τις μεγαλυτερες εταιρίες και το εχει αποδείξει επανελλειμενα ειδικα στις ''απλες'' σειρες και στο hardware ειναι top

στο video της pearl δειχνει το κελυφος να βραζει με την κολλα και να απορροφαται η κολλα απο τους πορους του ξυλου καθιστώντας το τοσο δυνατο ωστε ενα hummer να μπορει να το ''πατησει''. εμενα αυτο το συστημα οταν το ειδα με απογοητευσε....

πολύ κολλα ρε παιδι μου...πήζει το ξύλο στους πόρους με κολλα, ασε που το ιδιο το κανει και στα ακριβα μοντελα...επιπλεον ειδες τι μηχανήματα παιζουν...ο Γαβριήλος δεν εχει λειζερ να κοβει με ακριβεια τα ξύλα

αντιθετα στο δευτερο video το εργαστηρι ειναι minimal με τα απαραίτητα και παλιας τεχνολογιας πρόσεξε πχ το steamer...

Δε με νοιαζει να βγω απο πάνω ρε φιλε...καταλαβε το, απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Κάτσε λίγο... Η σύγκριση στα βίντεο που έβαλες είναι άνιση. Το ένα δείχνει την κατασκευή κελυφών από φύλλα ξύλου (κοντραπλακέ) όπως είναι το 99% των κελυφών των τυμπάνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Γαβρήλου, και το άλλο την κατασκευή ενός μασίφ ατμο-λυγισμένου ταμπούρου, μία διαδικασία που καλύπτει πολύ μικρό ποσοστό της παραγωγής.

Όσο για τα "χειροποίητα" δεν διαφωνώ ότι το μεράκι και η προσοχή στην λεπτομέρεια παίζουν ρόλο, αλλά το χειροποίητο είναι πλέον περιορισμένο σε ανθρώπους σαν το Γαβρήλο, ενώ ακόμα και τα πιο κυριλέ όργανα των πιο χάι-φλάι εταιριών είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμής παραγωγής.

Π.χ. το νέο σούπερ-ντουπερ-σόλιντ-και-άλλα-τέτοια-εντυπωσιακά ταμπούρο της DW, που "σμιλεύεται" από μηχανή CNC:

Υ.Γ. Καλά εγώ δεν ήμουν που είπα ότι παρατράβηξε το θρεντ; Μήπως να κοιταχτώ;

Something Wicked This Way Comes

ναι δε διαφωνω...αλλα αλλο το εργοστασιο και αλλο το εργαστηρι...δεν νομιζω στο εργαστηρι να βραζει ενα τομ με κολλα...ειναι αλλη φαση όπως και να το κανεις

Υστερα απο αναγνωση όλων των ποστ του τοπικ, συνηδητοποιώ ότι τελικά έχουμε γίνει

gearholics και καθόμαστε να σφαζόμαστε για ποια τυμπανα είναι καλύτερα κτλ κλτ...

Οι περισσότεροι είμαστε drummers όχι κατασκευαστές τυμπάνων...

Ισως να πέρναμε ένα stick control πάλι απο την αρχή και να το λιώναμε να στρώσουμε χαρακτήρα???ετσι σεμνά και ταπεινα...??

Ειλικρινά αναπολώ τις εποχές που έπαιζα με άθλια τυμπανακια και δεν με ένοιαζε τίποτα...

Περισσότερο ασχολουμαστε στα περισσότερα τόπικ με τυμπανα και κατασκευη, τι προτιμάει ο καθένας, τι παίζει με την αγορά, στις τιμές, τα οποία βέβαια είναι πολύ χρήσιμα αλλά νομίζω ότι το παρακάναμε...

Ειλικρινά δεν βρίσκω καμία διαφορά με τα τόπικ από κιθαρίστες που βλέπω στο noiz...

Oλημερις μιλανε για ποιοτητα κατασκευης και τιμές....

Ισως θα έπρεπε πια να αντάλλασουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την μουσική, να αρχίζουμε να ανεβάζουμε παρτιτούρες ή ιδέες, concept πάνω σε τύμπανα ακόμα δικές μας ιδέες και ασκήσεις, χωρίς κομπλεξ ανωτερότητας ώστε να μεγαλώσουμε σαν drum community εδώ μέσα??

Και μια και αναφέρθηκες στα χρόνια ενασχόλησης,όταν χτυπούσα τύμπανα ήσουν  μάλλον αγέννητος ακόμα

Μηπώς θα έπρεπε να αφήσουμε εκφράσεις τέτοιου είδους??

Όσο ζούμε μαθαίνουμε...

Φιλικά...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου