Προς το περιεχόμενο

Κόστος τυμπάνων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το ψ....ί του  γραφεται με Η στο τελος... ειναι γεννους θηλυκου. σε παρακαλω γραφε σωστα τετοιες λεξη γιατι πρεπει να μορφωσουμε και τις μικροτερες γιεννιες

sorry! εκ παραδρομής το λάθος!

Αυτό βέβαια δε μειώνει την καλλιτεχνική αξία του πονήματος.  ;D

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

φυσικα κ δε τη μειωνει...παντως...δε περιμενα ποτε να γραψει καποιος ενα ποιημα για μενα, παρολο που δε με ξερεις παντως καταλαβες οτι δεν ειμαι για πολλα...παιδια μη με πλησιαζει κανεις! κραταω μαχαιρι!

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

φυσικα κ δε τη μειωνει...παντως...δε περιμενα ποτε να γραψει καποιος ενα ποιημα για μενα, παρολο που δε με ξερεις παντως καταλαβες οτι δεν ειμαι για πολλα...παιδια μη με πλησιαζει κανεις! κραταω μαχαιρι!

Ρε συ...!ο Φούντας είσαι και μας το κρύβεις?!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

beero πιες μια μπυρα παγωμενη , και αφεσου οταν νιωσεις το οινοπνευμα να σου χαλαρωνει τα γονατα.

Θα ξελασκαρεις απιστευτα. ;D

βιρα κι'εχει ο Θεος

Παντως εγω τα αμερικανικα Ludwig μου δεν τα πουλαω για να παρω τα....εκπληκτικα κινεζικα  ;D ;D (νομιζω μαλιστα οτι ουτε εσυ θα εκανες κατι τετοιο)

Μωρέ ούτε εγώ θα τα πουλούσα ούτε για πάρω ολόκληρο το Σινικό Τείχος, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι στα ποσοστά mojo/hype/κόστους που αναφέρεις για τα χαϊλέ μουσικά όργανα.

Όσο για την Gretsch που λες, δεν αμφιβάλλω ότι ακούγεται καλύτερα από τα φθηνότερα μοντέλα, απλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας, ιδίως στα ακουστικά όργανα. Υπάρχουν κάποια, που ανεξαρτήτως κόστους και κατασκευής βγάζουν μια ανεξιχνίαστη μαγεία (είπε καθώς ατένιζε με μάτια απλανή το άπειρο… ;D).

;) cool ειμαι χαρη...απλα εγινα καυστικότατος όπως άρμοζε...οχι και τύμπανο με 5 βίδες...υπαρχουν ανθρωποι που καταπονουν πολυ τα χερια τους για να φτιαξουν το τυμπανο πριν μπουν οι 5 βιδες...

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι παρά την υπερβολή στην διατύπωση του MD, το τύμπανο είναι το πιο απλό μουσικό όργανο που υπάρχει. Αν το καλοσκεφτείς είναι ένας ξύλινος κύλινδρος (ως επί το πλείστον από κοντραπλακέ) με δύο μεμβράνες, δύο μεταλλικά στεφάνια και μερικές βίδες. Δεν υποτιμώ τη σημασία της ποιότητας κατασκευής και των λεπτομερειών ακόμα και αυτού του απλού οργάνου, αλλά σύγκρινέ το π.χ. με ένα πιάνο, ένα σαξόφωνο ή ένα βιολί, και θα δεις ότι πόσο πιο πολύπλοκα είναι στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους.

Για την ιστορία, δύο από τα καλύτερα ταμπούρα που έχω ακούσει είναι ένα "μαθητικό" Ludwig Acrolite, από ευτελές αλουμίνιο, και ένα μάρκας Suzuki(!), από ποιος-ξέρει-τι ξύλο (πουρνάρι; ;)), κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, την εποχή που η στάμπα "Made in Japan" δήλωνε για τους περισσότερους την ίδια έλλειψη ποιότητας που δηλώνει σήμερα το "Made in China".

Αυτά για μένα είναι αρκετά για να πάψω να πολυασχολούμαι με τα υλικά κατασκευής -παρά μόνο για λόγους προσωπικού κολλήματος - και να δίνω βάρος σε αυτό που ακούω.

ok παίδες αφού χαλαρώσετε, πείτε μας κι εμάς τους παλιατζούρηδες που έχουμε χάσει επεισόδια απο την εγχώρια και μη αγορά τι να αγοράσουμε σε λογικό κόστος χωρίς να μας πιασοκωλιάσουν! :)

Αν το μπάτζετ σου ξεπερνάει το χιλιάρικο, προσωπικά θα σου πρότεινα τη Gretsch Renown, απλά και μόνο γιατί την έχω ακούσει, όμως υπάρχουν πολλά σετ σε αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά και φτηνότερα, που είναι εξαιρετικά. Επίσης, ψάξε για μεταχειρισμένα. Αν βρεις κάτι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως πρακτικός λόγος να αγοράσεις καινούριο σετ.

Something Wicked This Way Comes

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι παρά την υπερβολή στην διατύπωση του MD, το τύμπανο είναι το πιο απλό μουσικό όργανο που υπάρχει. Αν το καλοσκεφτείς είναι ένας ξύλινος κύλινδρος (ως επί το πλείστον από κοντραπλακέ) με δύο μεμβράνες, δύο μεταλλικά στεφάνια και μερικές βίδες. Δεν υποτιμώ τη σημασία της ποιότητας κατασκευής και των λεπτομερειών ακόμα και αυτού του απλού οργάνου, αλλά σύγκρινέ το π.χ. με ένα πιάνο, ένα σαξόφωνο ή ένα βιολί, και θα δεις ότι πόσο πιο πολύπλοκα είναι στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους.

δε διαφωνω αλλα οταν το τυμπανο ειναι χειροποιητο με διαφορα φυλλα διαφορετικες ''τεχνικες συναρμολογησης'' τοτε αλλαζει το θέμα...

αλλο η catalina, granite κτλ και αλλο gabriel, starclassic κτλ

δε διαφωνω αλλα οταν το τυμπανο ειναι χειροποιητο με διαφορα φυλλα διαφορετικες ''τεχνικες συναρμολογησης'' τοτε αλλαζει το θέμα...

αλλο η catalina, granite κτλ και αλλο gabriel, starclassic κτλ

Δεν μπόρώ να το καταλάβω αυτό το χειροποίητα.¨Ολα τα τύμπανα χειροποίητα είναι.Απλά στην 3007 είναι φθηνά κινέζικα χέρια και στην Delite είναι ακριβά γερμανικά χέρια.Ο τρόπος της στρέβλωσης των φύλλων είναι ακριβώς η ίδια τεχνική,το μπέρινγκ έντζ είναι ακριβώς το ίδιο 45 μοίρες και τα στεφάνια και οι βίδες είναι ίδια.

Σε γενικές γραμμές απο ότι έχω καταλάβει κουρδίζοντας διαφορετικής αξίας τύμπανα ένα είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ μέσο παραγωγής καλού ήχου σε ένα τύμπανο,οι σωστά και ομοιόμορφα κουρδισμένες μεμβράνες.

Θεωρώ δύο προυποθέσεις ως ελάχιστο των απαιτήσεων για ένα σωστό τύμπανο.Να είναι τέλειος κύκλος η διατομή του ειδάλλως δεν κουρδίζεται και να έχει σύστημα ασφάλειας για να μη λασκάρουν οι βίδες και ξεκουρδίζεται κάθε τρεις και λίγο απο το λασκάρισμα των βιδών.

Το θέμα  των ξύλων δεν θεωρώ οτι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό

κατασκευής του κόθρου καθώς δονείται στην ουσία όλο το τύμπανο.Εκεί παίζει ρόλο το ειδικό βάρος του ξύλου η πυκνότητά του δηλ. και κατα συνέπεια η απορροφηση των ηχητικών κυμμάτων απο το ξύλο.

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Δεν μπόρώ να το καταλάβω αυτό το χειροποίητα.¨Ολα τα τύμπανα χειροποίητα είναι.Απλά στην 3007 είναι φθηνά κινέζικα χέρια και στην Delite είναι ακριβά γερμανικά χέρια.Ο τρόπος της στρέβλωσης των φύλλων είναι ακριβώς η ίδια τεχνική,το μπέρινγκ έντζ είναι ακριβώς το ίδιο 45 μοίρες και τα στεφάνια και οι βίδες είναι ίδια.

Σε γενικές γραμμές απο ότι έχω καταλάβει κουρδίζοντας διαφορετικής αξίας τύμπανα ένα είναι το ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ μέσο παραγωγής καλού ήχου σε ένα τύμπανο,οι σωστά και ομοιόμορφα κουρδισμένες μεμβράνες.

Θεωρώ δύο προυποθέσεις ως ελάχιστο των απαιτήσεων για ένα σωστό τύμπανο.Να είναι τέλειος κύκλος η διατομή του ειδάλλως δεν κουρδίζεται και να έχει σύστημα ασφάλειας για να μη λασκάρουν οι βίδες και ξεκουρδίζεται κάθε τρεις και λίγο απο το λασκάρισμα των βιδών.

Το θέμα  των ξύλων δεν θεωρώ οτι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό

κατασκευής του κόθρου καθώς δονείται στην ουσία όλο το τύμπανο.Εκεί παίζει ρόλο το ειδικό βάρος του ξύλου η πυκνότητά του δηλ. και κατα συνέπεια η απορροφηση των ηχητικών κυμμάτων απο το ξύλο.

αφου φιλε μου πιστευεις οτι τα 3007 ειναι χειροποιητα και οτι εχουνε ιδια στεφανια με του Γαβριήλου τα χειροποιητα και συναμα οτι ο Γαβριηλος βγαζει μονος του αντε και με εναν βοηθο την ιδια ποσοτητα παραγωγης με την 3007, αφου θεωρεις οτι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το ξυλο γιατί ο ήχος εκτονώνεται απο τις δύο μεμβράνες γρήγορα και αλληλεπιδρά πολύ λίγο με το υλικό αλλα δεν σκεφτεσαι ποσο ρολο παίζει το ειδος του ξυλου για το χρωμα του ηχου και την ποιοτητα που θα δωσει (το οποιο συμφωνα με τα λεγομενα σου σημαινει, όπως το αντιλαμβανομαι τουλαχιστον, οτι το κοντρα πλακε/ποπλαρ κτλ δεν εχουν και πολλες διαφορες με το north american maple το οποιο σημαινει οτι οι μαλακες το αφηνουν να ωριμασει ποσα χρονια για να ειναι στο peak του για την κατασκευή ενος ή πολλων σετ ΚΑΛΩΝ τυμπανων) εγω δε μπορω να σου αλλαξω τη γνωμη. τουλαχιστον προσπαθεις να το στηριξεις με καποια επιχειρηματα.

αν πιστευεις οτι 2 τυμπανα που πληρουν τις προϋποθεσεις που ανεφερες και το ενα ειναι χειροποιητο από φίνα φύλα ξυλου, που θα κολληθουν και θα ραφτουν απο ενα δυο ''αλανια'', δυο μαστορες που γουσταρουν και πιανουν τα χερια τους (σορρυ αν γινομαι καπως ''λαϊκος'' - μεν την ''κακη εννοια'') που θα τραυματισουν τα χερια τους και που σε λιγα χρονια θα εχουν θεματα με καποια οστα των χεριων τους ειλικρινα αν πιστεύεις οτι ειναι το ιδιο με τη γραμμη παραγωγης τυμπανων τύπου σειρας 3007 το μονο που μπορω να κανω ειναι να σεβαστω την άποψή σου.

καλα τα λες, δε λες μπαρουφες και το hardware στο κελυφος εχει την ιδια βαρυτητα καθως ειναι αλληλοεξαρτωμενα απλα κατα την ταπεινη μου αποψη στο θεμα των ξύλων εισαι εντελως λάθος ή εχεις αστοχήσει στη συγκριση πραγμα που δε το νομιζω γιατί το στηρίζεις αρκετα το κινεζικο ''μπασσοξυλο''

αλλο made in ...... και αλλο handcrafted in......

τα φτηνα των 500 ευρω σιγουρα εχουν διαφορα απο αυτα που κανουν 1000+ αλλα απο ενα σημειο και μετα δεν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα ωστε να δικαιολογει τοσο υψηλες τιμες. ειδικα του γαβριλου που ειναι και κ@#ψοκολης δεν δικαιολογουν ουτε καν την τιμη τους. στα ιδια λεφτα που παιρνεις ξερω γω ρεφερενς και μαστερς να παιρνεις και τα γκαμπριελ .

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου