Προς το περιεχόμενο

Τραυματισμός στο δάχτυλο από ασκήσεις

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας πω κ εγω τον πονο μου!Μετα την ενασχοληση μου με βαρβαρα αθληματα (rugby)εχω 'βγαλει' κατα καιρους και τα δυο μικρα δαχτυλα αλλα και τους παραμεσους!Το προβλημα λοιπον ειναι στο αριστερο χερι οταν τεντωνω το μικρο δαχτυλο αρκετα καμια φορα κλειδωνει κ δε λυγιζει!Η μονη λυση που εχω βρει ειναι να παιζω λιγο πιο ηρεμα κ να μην σφιγγομαι!Αλλα αν υπαρχει καμια λυση απο καποιον που εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα καλοδεχουμενη!

To παθαίνω και εγώ αυτό...Η μόνη λύση είναι να προσπαθώ να έχω χαλαρά τα δάχτυλα!

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παίδες, λυπάμαι που ακούω για ανατομικά προβλήματα, αλλά έχετε στο μυαλό σας ότι όλα γίνονται. Ας μην μιλήσουμε για τον Django, δείτε ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα παίκτη με πρόβλημα στα δάκτυλα:

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Eγω θα προτεινα να προσανατολιστεις σε μια μεθοδο στυλ τεχνικής αλεξαντερ http://www.alexandertechnique.com/ που στην ουσια σε μαθαινει πως να χαλαρωνεις απολυτα παντα βεβαια με τη σωστη σταση του σωματος.Οταν αντιληφθουμε οτι μονο το βαρος του δαχτυλου(χωρις δυναμη) ειναι ικανο να κανει τη νοτα να ακουστει σωστα αυτο ανοιγει το δρομο και για πολυ καλη ανεξαρτησια δαχτυλων(το 80% των προβληματων τεχνικης ειναι λογω αυτης) αλλα και για χαλαρο και ξεκουραστο παιξιμο.Εχουν σωθει πολλοι με προβληματα ακολουθωντας παρομοια μεθοδο και μαλιστα μετα επαιζαν και καλυτερα σε σχεση με πριν.

Το μικρο δαχτυλακι ειναι ο αδυναμος κρικος και αν εχει και προβλημα ακομα χειροτερα ομως αν ακολουθησεις παρομοια μεθοδο θα μπορεις να το χρησιμοποιεις χωρις σοβαρες ενοχλησεις.

Εννοειται βεβαια πως αν σε ποναει συνεχεια ακομα και οταν δεν παιζεις τοτε η χρειαζεται καποιος καιρος απολυτης ξεκουρασης...ειτε καποια επεμβαση.Παντως γενικα παιζοντας απολυτα χαλαρος λυνει παρα πολλα προβληματα.Το απολυτα χαλαρος βεβαια θελει και αυτο την δικη του εξασκηση.Οπως λενε it takes effort to appear...effortless.

Τσεκαρε πχ εδω http://www.ultimate-guitar.com/lessons/correct_practice/finding_the_incredible_lightness.html?no_takeover σαν αρχη και πιστεψε με αν πραγματικα εξασκησαι με αυτο τον τροπο θα δεις πραγματικη διαφορα και σιγουρα πολυ λιγοτερο πονο χωρις να περιοριζεσαι στα τρια μονο δαχτυλα.

Eγω θα προτεινα να προσανατολιστεις σε μια μεθοδο στυλ τεχνικής αλεξαντερ http://www.alexandertechnique.com/ που στην ουσια σε μαθαινει πως να χαλαρωνεις απολυτα παντα βεβαια με τη σωστη σταση του σωματος.Οταν αντιληφθουμε οτι μονο το βαρος του δαχτυλου(χωρις δυναμη) ειναι ικανο να κανει τη νοτα να ακουστει σωστα αυτο ανοιγει το δρομο και για πολυ καλη ανεξαρτησια δαχτυλων(το 80% των προβληματων τεχνικης ειναι λογω αυτης) αλλα και για χαλαρο και ξεκουραστο παιξιμο.Εχουν σωθει πολλοι με προβληματα ακολουθωντας παρομοια μεθοδο και μαλιστα μετα επαιζαν και καλυτερα σε σχεση με πριν.

Το μικρο δαχτυλακι ειναι ο αδυναμος κρικος και αν εχει και προβλημα ακομα χειροτερα ομως αν ακολουθησεις παρομοια μεθοδο θα μπορεις να το χρησιμοποιεις χωρις σοβαρες ενοχλησεις.

Εννοειται βεβαια πως αν σε ποναει συνεχεια ακομα και οταν δεν παιζεις τοτε η χρειαζεται καποιος καιρος απολυτης ξεκουρασης...ειτε καποια επεμβαση.Παντως γενικα παιζοντας απολυτα χαλαρος λυνει παρα πολλα προβληματα.Το απολυτα χαλαρος βεβαια θελει και αυτο την δικη του εξασκηση.Οπως λενε it takes effort to appear...effortless.

Τσεκαρε πχ εδω http://www.ultimate-guitar.com/lessons/correct_practice/finding_the_incredible_lightness.html?no_takeover σαν αρχη και πιστεψε με αν πραγματικα εξασκησαι με αυτο τον τροπο θα δεις πραγματικη διαφορα και σιγουρα πολυ λιγοτερο πονο χωρις να περιοριζεσαι στα τρια μονο δαχτυλα.

Η απαντηση αυτη ειναι για μενα?Αν ναι καταρχην σε ευχαριστω!Κατα 2ον ευτυχως το δαχτυλο δεν με ποναει ποτε απλα κλειδωνει οταν το πιεζω τεντωμενο και δεν λυγιζει!Οταν ζεσταινομαι λιγο κ παιζω πιο χαλαρα ειμαι πιο ανετα αλλα οταν παλι κανω ενα δυσκολο τεντωμα συνηθως κλειδωνει!Αλλα θα μελετησω αυτα που εστειλες κ βλεπουμε!

Slow must go on....!!!!

Η απαντηση αυτη ειναι για μενα?Αν ναι καταρχην σε ευχαριστω!Κατα 2ον ευτυχως το δαχτυλο δεν με ποναει ποτε απλα κλειδωνει οταν το πιεζω τεντωμενο και δεν λυγιζει!Οταν ζεσταινομαι λιγο κ παιζω πιο χαλαρα ειμαι πιο ανετα αλλα οταν παλι κανω ενα δυσκολο τεντωμα συνηθως κλειδωνει!Αλλα θα μελετησω αυτα που εστειλες κ βλεπουμε!

Γενικα την εστειλα αλλα αν σε βοηθαει προσωπικα τοτε ακομα καλυτερα.Για να εχεις αποτελεσμα καθε φορα που ειτε μελετας την ποιο απλη ασκηση ειτε παιζεις καποιο κομματι να το εχεις παντα στο μυαλο σου.Το να χαλαρωσεις πραγματικα δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη αλλα να εισαι σιγουρος οτι γινεται και βλεπεις μεγαλη διαφορα.Πρεπει ειτε παιζεις κατι ευκολο και αργο ειτε κατι γρηγορο και δυσκολο...να εχεις ακριβως την ιδια αισθηση..οτι δεν προσπαθεις καν.Και εγω πριν το ψαξω νομιζα οτι  επαιζα χαλαρα....αλλα μολις τα εβαλα κατω αντικειμενικα ειδα οτι δεν ειχα ιδεα.

Αν εξασκεις τα δαχτυλα χαλαρα μονο τοτε αποκτουν πραγματικη ανεξαρτησια .Αν συνδιασεις και την...χαλαροτητα..με οικονομια κινησης τοτε εχεις το καταλληλο μιγμα για ανετη εκτελεση αλλα και προστασια απο τραυματισμους.

να σαι καλα.Το χειροτερο ειναι ,εκει που λεω της πηρα λιγο τον αερα κατεβαζω ενα βιντεο του Petrucci με ασκησεις κ εσταξα!/Τι ανοιγματα ειναι αυτα... :o :o :o

Slow must go on....!!!!

να σαι καλα.Το χειροτερο ειναι ,εκει που λεω της πηρα λιγο τον αερα κατεβαζω ενα βιντεο του Petrucci με ασκησεις κ εσταξα!/Τι ανοιγματα ειναι αυτα... :o :o :o

Αν θες οντως να μαθεις πραγματα ξεχνα τους γνωστους Petruccomalmsteenαδες  ;D.Το οτι ειναι καποιος καλος παικτης δεν σημαινει αναγκαστικα οτι μπορει και να διδαξει.Και αν προσπαθησουν να το κανουν, το κανουν επιδερμικα.Αν θες τον καλυτερο δασκαλο απο dvd η βιβλιο τσεκαρε τα βιβλια του troy stetina.Λιρα εκατο.Η τα πρωτα κλασσικα του Paul Gilbert.

troy stetina

Τον εχω περιλαβει κ αυτον...εχει οντως πολυ καλες ασκησεις τον συστηνω ανεπιφυλακτα!Τωρα κανω αυτο Speed Mechanics For Lead Guitar toy stetina

Slow must go on....!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου