Προς το περιεχόμενο

Humbucker σε PJ μπάσο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι δύο Jazz κολλημένοι.

Και μιας και το ανέβασες να σας δώσω κάτι που είχα διάβασα στο Basstalk για το positioning των μαγνητών. Ενδιαφέρον για αυτό που σκέφτομαι να κάνω.

"I was recently comparing several fender basses and discovered something interesting about P/J basses that most people don't seem to know.

First of all, nearly every P/J pickup has the J pickup in the 70's location. A lot of people wonder why the J pickup sounds so thin soloed, there's your answer. (the 70's location is about 1/2 and inch closer to the bridge than the 60's location).

However I noticed something else interesting. A few fender basses had the J pickup in the 60's location, yet the distance between the J and P pickups seemed consistent between the two models (measured from the center of each coil) so that the J pickup and the EA P coil were the same distance apart as a regular Jazz bass.

This means that there are two distinct Fender P/J setups. Each has the same distance between both pickups, but one has the pickups 1/2 an inch closer to the bridge (J in 70's) and one 1/2 an inch closer to the neck (J in 60's).

Upon realizing this I made yet another discovery. The models with the 70's J position had the P bass pickup right where it is on a normal P bass. And since the distance between the pickups on all the versions is the same as a normal JJ setup, this means that the distance between the neck J pickup and the bass P coil in regular fender models is the same distance between the 60's and 70's bridge pickup locations.

This is all tricky to explain without diagrams, so I hope it makes sense. But this means that the 70's bridge pickup location is not as arbitrary as it seems...

Current models:

P/J with P in normal location J in 70's location (most common):

-Tony Franklin Signature Precision models

-Deluxe Precision special

-Aerodyne Precision (discontinued)

-Duff Mcagen Signature Precision

-Frank Bello Jazz Signature

-(many many many discontinued models)

P/J with P 1/2 inch closer to the neck and J in 60's location:

-Aeorodyne Jazz bass

-Reggie Hamilton Signature Jazz

-Most MIJ p/j basses"

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα συμφωνήσω με Bihla... Γνώμη μου όμως είναι να μην κολλήσεις τους μαγνήτες αλλά να έχεις ξεχωριστό routing για τον κάθε έναν. Βάλε και ένα midle freq boost αν μπεις στη διαδικασία :-X

(φαντάζομαι η συνδεσμολογία θα είναι τέτοια που θα σου επιτρέπει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς)

Επίσης νομίζω πως και ένας Hum που σπλιτάρει (εγώ είχα τον SMB4D της Duncan) θα σου έκανε...

LA ROJΑ ARMADA

Εγώ θα συμφωνήσω με Bihla... Γνώμη μου όμως είναι να μην κολλήσεις τους μαγνήτες αλλά να έχεις ξεχωριστό routing για τον κάθε έναν. Βάλε και ένα midle freq boost αν μπεις στη διαδικασία :-X

(φαντάζομαι η συνδεσμολογία θα είναι τέτοια που θα σου επιτρέπει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς)

Επίσης νομίζω πως και ένας Hum που σπλιτάρει (εγώ είχα τον SMB4D της Duncan) θα σου έκανε...

Μα για ξεχωριστό routing πάω πιθανόν. Ο bihlas λέει όχι.

Με Fender noiseless vintage...... μάλλον (όλα σχέδια είναι ακόμα)

Αν και δεύτερος P-Bass μου περνάει από το μυαλό  ??? 8)

Μάλλον όχι humbucker.

To είχα δει το δικό σου. Ενδελεχώς. Και μ' άρεσε οπτικά.

Το δε clipάκι σου ........... έλεος  ;D

Γνώρισα τα όριά μου. ;D

Εξήμιση λεπτά μονότονου beat.......  Κόψε κάτι βρε συ. 8)

Υ.Γ. 3Κ posts !!?!! I have to get a life....

Εγώ πέρασα από τα vintage style όργανα και τα άφησα πάλι πίσω για να γυρίσω στην καλή Ibanez και Peavey με active και soapbar!! Μην μπερδεύεσαι... Απλά σου είπα για hum λόγω του ότι

α) είναι πιο φθηνός από 2 μαγνήτες

β) θα κάνεις μόνο ένα routing στο όργανο οπότε αν το πουλήσεις κάποια στιγμή δεν θα χρειαστεί να δικαιολογείς το 2πλο routing

γ) 2 J μαγνήτες θα σε πεθάνουν στον θόρυβο  ;)

δ) οι hum έχουν πιο στιβαρό ήχο...

LA ROJΑ ARMADA

α) είναι πιο φθηνός από 2 μαγνήτες

β) θα κάνεις μόνο ένα routing στο όργανο οπότε αν το πουλήσεις κάποια στιγμή δεν θα χρειαστεί να δικαιολογείς το 2πλο routing

γ) 2 J μαγνήτες θα σε πεθάνουν στον θόρυβο  ;)

δ) οι hum έχουν πιο στιβαρό ήχο...

α) Οχι απαραίτητα

β) Δεν δικαιολογούμαι για τις ηχητικές επιλογές μου   ;)

γ) Οταν δουλεύει ο ένας και οταν δεν είναι

Με Fender noiseless vintage...... μάλλον (όλα σχέδια είναι ακόμα)

δ) Δεν θέλω πολύ στιβαρό στον ήδη στιβαρό του P

Αλλά thanks ειλικρινά και θα τα λάβω υπόψη.

Και θα σε φωνάξω να το διαλύσουμε μαζί  ;D

Ενα μπασο με 2 Darkstar θελει στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος για να ισιωσει. Αλλα μεχρι να πειστει και ιδιος να τα σκασει για να ησυχασει, θα τη βγαζει με ημιμετρα και υποκαταστατα. ;D

Ενα μπασο με 2 Darkstar θελει στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος για να ισιωσει. Αλλα μεχρι να πειστει και ιδιος να τα σκασει για να ησυχασει, θα τη βγαζει με ημιμετρα και υποκαταστατα. ;D

+10000

Αλλά είναι 200 έκαστος  :'(

Εγώ πάλι θέλω να φτιάξω ένα μπάσο με 2 P!!!  :P :P :P

Θενκς για την προσφορά να το διαλύσουμε μαζί αλλά πρόσεξε γιατί θα έρθω!!!!

Noiseless δεν έχω ακούσει αλλά τι να το κάνεις το Jazz αν δεν ακούς το βζζζζζ???

LA ROJΑ ARMADA

Είναι δύο Jazz κολλημένοι.

οκ, με μπέρδεψες γιατί stacked σημαίνει ο ένας πάνω στον άλλον, στοιβαγμένοι (stack=στοίβα)  :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου