Προς το περιεχόμενο

Σεταρισμα Kahler trem


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μολις παρελαβα την καινουρια μου κιθαρα, μια Kramer Voyager 88 η οποια φοραει Kahler tremolo. Θελω να περασω τις χορδες μονος μου για να το μαθω σιγα σιγα, αλλα δεν το χω ξανακανει σε τετοιο τρεμολο.

Ξερει κανεις ποια ειναι η διαδικασια, και τι θα πρεπει να προσεξω για να μην εχω προβληματα με το υψος των χορδων και τασταρισμα?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι το Kahler flyer. Δεν εχει locking nut. Το kahler ηταν aftermarket, αλλα δεν εχω σκοπο να χρησιμοποιω καθολου το whammy bar

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαλονικιός δεν είσαι? Φύγε σφαίρα στο Γιώργο το Παπάζογλου (Dr Fret). Τα ξέρει καλά και θα σου πει τι γίνετε. πριν καμια 20αριά χρόνια τα εμπορεύονταν στο μαγαζί που είχε στη Κορομηλά.

TO BEER OR NOT TO BEER

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο το μοντελο ειναι νομιζω cam operating, δηλ. ενα ολοκληρο block που περιλαμβανει και τα ελατηρια(κρυμμενα κατω απ τη γεφυρα) και 'παιζει' με κυκλικη κινηση ενος κυλινδρου(κατι σαν εξελιγμενο bigsby).

 

Λογω κατασκευης, μαλλον θα ναι δυσκολο να μπλοκαρεις το τρεμολο( αφου δεν το χρησιμοποιεις), οπως θα γινοταν πχ,σε ενα fender am std ή ενα floyd rose.Ισως κατι να γινει αν βγαλεις καποια στιγμη ολη τη γεφυρα.

 

Αυτο που μπορεις ισως να κανεις ειναι να σφιξεις(με ενα allen νομιζω) την κεντρικη βιδα πανω στον κυλινδρο που μπαινει κι ο λεβιες.Αυτο λογικα θα 'σκληρυνει' τα ελατηρια και θα δωσει λιγη περισσοτερη σταθεροτητα.

 

Το action ρυθμιζεται οπως στα κοινα trem, με τις 2 βιδιτσες στην ακρη των saddles.

Πριν περασεις τη χορδη, καν της ενα bend(για να ταιριαξει με την καμπυλη της γεφυρας) και φροντισε η μπιλια στην ακρη να μπει παραλληλα(δηλ η τρυπα να ναι καθετη στη χορδη) μεσα στην υποδοχη.

 

Eλπιζω να βοηθησα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου