Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για wiring Les Paul και καλώδιο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για την ακρίβεια love rock LP copy από ΤΟΚΑΙ. Λοιπόν, άνοιξα το καπάκι από περιέργεια κυρίως και παρατήρησα ότι ο πυκνωτής στο tone του bridge μαγνήτη δεν κάνει επαφή με το pot του volume. Παρόλ'αυτά το tone εξακολουθεί να λειτουργεί (με την έννοια ότι κόβει πρίμα). Ακόμα και αν κάνω την επαφή (χωρίς κόλληση βέβαια) διαφορά δεν ακούω. Τι παίζει;

Επίσης έχετε υπόψιν καθόλου τα καλώδια Prolink; Πήρα μερικά μέτρα για ένα καλώδιο μικροφώνου τσάμπα (μισο ευρώ το μέτρο δηλαδή) και μου φάνηκε πολύ ποιοτικό, ειδικά για την τιμή του. Μιλάω για διπλό πυρήνα και μπλεντάζ. Επίσης το καλώδιο αυτό κάνει για όργανα; Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την ακρίβεια love rock LP copy από ΤΟΚΑΙ. Λοιπόν, άνοιξα το καπάκι από περιέργεια κυρίως και παρατήρησα ότι ο πυκνωτής στο tone του bridge μαγνήτη δεν κάνει επαφή με το pot του volume. Παρόλ'αυτά το tone εξακολουθεί να λειτουργεί (με την έννοια ότι κόβει πρίμα). Ακόμα και αν κάνω την επαφή (χωρίς κόλληση βέβαια) διαφορά δεν ακούω. Τι παίζει;

από πότε κάνει επαφή ο πυκνωτής του tone με το volume;;; δηλαδή εσύ πώς το ένωσες;

Επίσης έχετε υπόψιν καθόλου τα καλώδια Prolink; Πήρα μερικά μέτρα για ένα καλώδιο μικροφώνου τσάμπα (μισο ευρώ το μέτρο δηλαδή) και μου φάνηκε πολύ ποιοτικό, ειδικά για την τιμή του. Μιλάω για διπλό πυρήνα και μπλεντάζ. Επίσης το καλώδιο αυτό κάνει για όργανα; Ευχαριστώ!

της κιθάρας είναι μονοφωνικό, αυτό που πήρες εσύ είναι για balanced

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

http://www.1728.com/guitar.htm , κατάλαβα κάτι λάθος?

Όταν λέω το ένωσα εννοώ ότι το ακούμπησα και το στήριξα χωρίς να το κολλήσω με καλάι.

Το ξέρω ότι είναι για balanced, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, αν χρησιμοποιήσει κανείς μόνο τον ένα πυρήνα και το μπλεντάζ θα έχει πρόβλημα?

Ωραίο avatar btw! ;)

το καλώδιο θα παίξει.

πόσα volume έχεις; εγώ σκεφτόμουν άλλο διάγραμμα; πώς είναι τώρα το tone?

Ωραίο avatar btw! ;)

;D

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Είναι 2 vol- 2 tone. Το κλασικό LP δηλαδή. Στο link που σου έδωσα είναι το κάτω.

Θα πάω να καβατζωθώ πολλά μέτρα prolink. Το καλώδιο έχει την καλύτερη αίσθηση από όσα έχω μέχρι στιγμής δει-πιάσει. Δεν πα να 'ναι για balanced, εγώ θα το φτιάξω για κιθάρα...

Ναι κάπου περδεύτηκες μιας και αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος σύνδεσης ενός πυκνωτή στο tone. Δες τα σχέδια του seymour duncan (πχ το απλό έναν διπλό+volume+tone) που ενώνει το πυκνωτάκι:

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1hum_1vol_1tone

Λογικά τέτοια σύνδεση θα έχει και η δικιά σου

Μπορεί να τα ενώνει διαφορετικά, το κύκλωμά του όμως έχει όμως την ίδια λειτουργικότητα

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Κι όμως όχι. Ή τουλάχιστον δε φαίνεται έτσι. Κρίνοντας από το άλλο ζεύγος vol-tone, ο πυκνωτής είναι συνδεδεμένος στο μεσαίο πιν του tone και στο hot του volume. Τελοσπάντων, θα ανεβάσω φωτό για να δείτι κι εσείς τι παίζει μόλις ανακτήσω τη μηχανή.

Thanks guys!

Ναι όσο και να φαίνεται περίεργο και αυτό δουλεύει. Μπορεί φυσικά να έχεις και δίκιο και απλά στη μέθοδο που επιλέγει για να κολλήσει ο πυκνωτής, απλά να έφυγε από τη θέση του. Δώσε όταν μπορέσεις φοτο

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου