Προς το περιεχόμενο

Ξεχωριστές μπαγκέτες για κάθε είδος μουσικής?

paraddidle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χρισιμοποιω vic firth 2b wood tip μου αρεσουν οι βαριες μπαγκετες τις νιωθω πολυ ανετα στα χερια μου αλλα εχω την εξης απορια, αναλογα με το ειδος μουσικης πρεπει να χρισιμοποιουμε και διαφορετικες μπαγκετες?

Δηλαδη αμα παιξω σε μια μπαντα με πιο soft μουσικη (παιζω σε hard rock μπαντα) ας πουμε latin or blues-jazz πρεπει να χρισημοποιησω ποιο ελαφριες μπαγκετες.Προσωπικα μου ειναι τοσο ανετη στα χερια η 2β που καμμια αλλη δεν με βολευει τοσο καλα. Εγω πιστευω οτι δεν εχει τοσο σημασια η ενταση που βγαζεις με τιν μπαγκετα που χρισιμοποιεις αλλα κυριως εχει να κανει με πως εσυ μπορεις να ελεγξεις τις δυναμικες σου, αλλωστε και πολλοι τζαζιστες επεζαν με βαριες μπαγκετες οπως ο Tony Williams, αλλα παρολα αυτα ακομα προβληματιζομαι. Εσεις τι λετε?? :roll:

P>to twirl or not to twirl!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παιξε με αυτες που σε βολευουν ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!!!!!!!!!

Η ενταση ειναι καθαρα θεμα δυναμικης του χτυπήματός σου.........

Απλα συνηθηζεις στο βαρος της μπακετας που χρησημοποιεις.....

"Simplicity is gold"

Το ζήτημα "μπαγκέτες" για τους φίλους drummer είναι λίγο σαν το ζήτημα "μαγνήτες" ημών των κιθαριστών :lol: . Υποτίθεται ότι κάθε διαφορετικό προϊόν έχει διαφορετικό προσανατολισμό παιχτικά. Κάποιοι λίγοι ακούνε διαφορές, κάποιοι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ακούνε, κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα.

Νομίζω πως το όλο θέμα προκύπτει κυρίως από το ανελέητο marketing και ως εκ τούτου γίνεται και...ψυχολογικό.

Εν τέλει φαντάζομαι ότι κανένας ποτέ δεν απέδωσε 100% με κάποιο όργανο ή αξεσουάρ που δεν τον βόλευε, άρα stick to your arms :wink: .

Η τεχνική προηγείται των μέσων που χρησιμοποιούμε.

Ελπίζω :? .

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

το μονο προβλημα που μπορει να αντιμετωπισεις παιζοντας "τζαζιστικα" με βαριες μπακετες ειναι οτι θα χανεις σε δυναμικες και θα "υπερπαιζεις" καποια πολυ ελαφρα ride πιατα που δεν αποδιδουν με βαριες μπακετες με μεγαλο τιπ,αν δεν εχεις τετοια πιατα δεν νομιζω να αντιμετωπισεις σοβαρο προβλημα εφοσον βεβαια ελεγχεις τις δυναμικες σου,βαριες μπακετες δεν σημαινει σωνει & καλα κοπανημα οπως και ελαφριες δεν σημαινει αναιμικο παιξιμο (ενας απο τους δυνατοτερους ντραμμερ που εχω ακουσει ποτε ζωντανα ειναι ο Steve Gadd και παιζει με μπακετες τοσο λεπτες & ελαφριες που θυμιζουν τσοπ-στικς :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Οι μπαγκέτες μοιάζουν περισσότερο με τις πένες των ημών κιθαριστών (οι μαγνήτες έχουν ουσιαστικότατη διαφορά στον ήχο), μπορείς να τίς αλλάζεις συνεχώς ανα τραγούδι, αλλά... μόλις καταλάβεις ποιές τελικά 'κάνουν' στα χέρια σου τότε θα αντιληφθείς ότι με αυτές μπορείς να παίξεις τα πάντα.

Η δοκιμή διαφορετικών τύπων και το συνεχές practice θα σε οδηγήσουν τελικά σε αυτόν το τύπο που σου πάει.

Σημασία πάντως είναι να 'έχεις' στα αυτιά σου αυτό που θέλεις να παίξεις, στα χέρια σου την άνεση που σε βολεύει και να μήν κολλάς σε αυτό που χρησιμοποιούν οι άλλοι (όποιοι και να είναι αυτοί!).

Μικρό παράδειγμα: ο Brian May είναι ο κιθαρίστας των Queen. Την ιδιαιτερότητα του ήχου του μπορούν να την αναγνωρίσουν όλοι, το ότι χρησιμοποιεί για πένα ένα κέρμα το ξέρουν λιγότεροι, αλλά ακόμα λιγότεροι θα καταφέρουν να 'μιμιθούν' τον ήχο του κάνοντας κάτι ανάλογο. (http://petecornish.co.uk/vintage.html)

Σκέψου τί θέλεις να βγάλεις σαν ήχο και δοκίμασε ότι μπορείς ώστε να το παίξεις.

Στην τέχνη δεν υπάρχει manual ούτε ασφαλής τρόπος...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

Απλώς υπάχουν και ακούσματα που θα μπορούσες να τα ενσωματώσεις στο στυλ σου, π.χ. να παίζεις με "βούρτσες" για πιο jazzy ήχο, κ.τ.λ.

Να ψαχτείς λίγο διαφορετικά δηλαδή... :idea:

Μusic is food for the soul!

παιξε με τις μπαγκετες που σε βολευουν ανεξαρτητα το στυλ που παιζεις και να ξερεις οτι με βαριες μπαγκετες παιζεις πολυ πιο ευκολα σιγα...αυτο το εχει πει και ο thomas lang δεν ειναι μονο δικη μου διαπιστωση...

I am Calm like a bomb

ο Brian May χρησιμοποιεί για πένα ένα κέρμα

μιλας σοβαρα??? 8O 8O

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Τι λέτε ρε παιδιά;;;

You are wrong f**ked and overatted...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου