marathon Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 προτιμώ να ψάχνομαι με τα (χαμηλού επιπέδου) hardware μπλιμπλίκια που διαθέτω, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό και ταιριαστό, κι ας καταλήγει να υστερεί ο ήχος μου αρκετά και η ευελιξία μου πολύ με την επιλογή αυτή Κάθε προσωπική άποψη (περί ορέξεως δηλ), είναι απόλυτα σεβαστή. Απλά το post σου, μου δίνει την ευκαιρία να προσθέσω κάτι που ξέχασα πρίν για τον john mclaughlin. Εάν δείτε τη τελευταία του συναυλία http://www.mediastarz.com/shopLiveAtBelgrade.php θα παρατηρήσετε, ότι ο άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί κάν ενισχυτή... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ffmakis Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να γράψω με guitar rig και κατέληξα να το χρησιμοποιώ μονο για να έρθω σε επαφή με τα διαφορα effe μια που δεν είχα. αυτά. Σωστός ο SonicBliste ;D Όντως δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με λαμπάτο ενισχυτή. Εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός καλά είναι τα διάφορα κιθαριστικά plugins. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός καλά είναι τα διάφορα κιθαριστικά plugins. http://www.mediastarz.com/shopLiveAtBelgrade.php θα παρατηρήσετε, ότι ο άνθρωπος, δεν χρησιμοποιεί κάν ενισχυτή... Είπαμε...περι ορέξεως...Αλλά αυτό που έχει πλάκα είναι ότι ένας άνθρωπος 70 χρονών, όπως ο Μclaughlin, είναι δεκτικός σε καινούργια ερεθίσματα και τεχνικές, και δεν είμαστε εμείς οι νεώτεροι... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ffmakis Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Μαραθώνιε δεν είναι καινούργια τα plugins. Θυμάμαι το 2003-4 καθόμουνα ώρες ατελείωτες για να βγάλω καλό ήχο απο κάτι που δεν μπορεί να δώσει στα γέρικα αυτιά μου ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manos_m Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 +1 ωστόσο θέλω να σημειώσω πως, ως bedroom player, παρότι έχω 1-2 λογισμικά προσομοίωσης, έχω καταλήξει να μην τα χρησιμοποιώ, δεν μου κάθεται καλά ψυχολογικά, προτιμώ να ψάχνομαι με τα (χαμηλού επιπέδου) hardware μπλιμπλίκια που διαθέτω, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό και ταιριαστό, κι ας καταλήγει να υστερεί ο ήχος μου αρκετά και η ευελιξία μου πολύ με την επιλογή αυτή και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος με αυτό το "κόλλημα" +οο Αν και λάτρευα παλαιότερα το Guitar Rig, αρχίζω σιγά σιγά να υιοθετώ τη λογική που αναφέρεις. Πιστεύω ότι οι πολλές επιλογές (χάνεσαι μέσα στους ενισχυτές και στα εφφέ και στα presets) τελικά αντί να σου "ανοίγουν" πόρτες, σε πολλές περιπτώσεις (τουλάχιστον σε μένα) σου "κλείνουν" πόρτες. Αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτό που λες (προτιμώ από δεκάδες emulations μπάσου, να παλεύω με τον ταπεινό BXR ενισχυτή μου). Μου αρέσει πολύ η λογική "αυτά έχω, με αυτά θα προσπαθήσω να βγάλω ήχο". Νομίζω ότι είναι ότι πιο δημιουργικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Μαραθώνιε δεν είναι καινούργια τα plugins. Θυμάμαι το 2003-4 καθόμουνα ώρες ατελείωτες για να βγάλω καλό ήχο απο κάτι που δεν μπορεί να δώσει στα γέρικα αυτιά μου ;D Προφανώς, από το 75-80 υπάρχουν...Το ότι δεν έβγαλες εσύ όμως, καλέ μου φίλε Μάκη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει και κάποιος άλλος. Βέβαια ξεχασα να γράψω ότι ο Μclaughlin, δεν παίζει metal ;D ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 οι καλύτερες μπάντες (ηχολήπτες και παραγωγοί να πω καλύτερα) στον κόσμο κάτι θα ξέρουν για να μην χρησιμοποιούν τα emulations.. ακόμα ;) Δεν ισχύει αυτό. Όχι μόνο χρησιμοποιούνται κατά κόρον και από τους πάντες, αλλά όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτά. Προσοχή, για recording, που αποτελεί άλλωστε και την χρήση για την οποία φτιάχτηκαν, και όχι για κάτι διαφορετικό. Η επιτυχία τους και η σημερινή χρήση τους σε άπειρα τραγούδια που ακούγονται σήμερα παντού αποδεικνύεται εύκολα αν ψάξετε λίγο στο νετ ή αγοράσετε κάποιο ξένο περιοδικό. Και δεν εννοώ ότι είναι μια "αρπακολλατζίδικη" χρήση που την προτιμούν άπειροι επαγγελματίες λόγω της ευκολίας της, αλλά και λόγω των αποτελεσμάτων της. Ούτε θα πρέπει να την κρίνετε τόσο από αυτό που ακούτε σπίτι σας, εκτός κι αν έχετε τον εξοπλισμό κάποιου από τα στούντιο για τα οποία μιλάμε... Άπειροι βεβαίως προτιμούν το real thing, και επιλέγουν να πειραματίζονται με επιλογές που δεν μπορεί να τους δώσει το software, όπως και την ευχαρίστηση της χρήσης πραγματικών μηχανημάτων και όχι virtual. Αλλά αυτά αποτελούν ένα επιπλέον πολύτιμο εργαλείο που σήμερα είναι εξαιρετικά διαδεδομένο. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ffmakis Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Προφανώς, από το 75-80 υπάρχουν...Το ότι δεν έβγαλες εσύ όμως, καλέ μου φίλε Μάκη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει και κάποιος άλλος. Βέβαια ξεχασα να γράψω ότι ο Μclaughlin, δεν παίζει metal ;D ;D Καλά ο Μclaughlin είναι παιχταράς,εαν είσαι καλός παίχτης δεν χρειάζεσαι ενισχυτή :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Καλά ο Μclaughlin είναι παιχταράς,εαν είσαι καλός παίχτης δεν χρειάζεσαι ενισχυτή :) Eδώ, ο συγκεκριμένος, δεν χρειάζεται ούτε κιθάρα...με μιά παλιοGodin παίζει ;D ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2010 εναν roland micro cube αν ο ήχος του είναι ο μόνος που χρειάστηκες ποτέ, μαγκιά σου ωστόσο οι περισσότεροι άλλοτε θέλουν τον ήχο ενός fender, άλλοτε ενός marshall, άλλοτε ενός mesa κ.ο.κ., και, με το σκεπτικό σου (δηλαδή "αν θές τον Χ ενισχυτή, πήγαινε πάρτον"), θα έπρεπε να έχουν ένα δωμάτιο ενισχυτές ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση