Προς το περιεχόμενο

MIDI ήχοι;

Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Λοιπόν,

Κάτι που δεν είμαι σίγουρος...

Έχω μια κάρτα Lynx, η οποία ΔΕΝ έχει GM μέσα, δεν έχει synth, ή κάτι άλλο, και έτσι, πολύ απλά τα midi αρχεια ΔΕΝ ακούγονται. Μόνο εαν τα παίξω μέσα από το Quicktime, αλλά μου σπάει τα νεύρα.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση, ή θα παραμείνω 1-1 τα αρχεία στο QT? (βρωμο apple! Ακούς Μάραθε; ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Administrator

Είτε με Quicktime είτε με Winamp ή Cubase κλπ οι players χρησιμοποιούν by default, το σετ ήχων (samples) που υπάρχουν στα Windows.

Σε ειδικά προγράμματα όπως πχ το Cubase (και όλα τα sequencer) μπορείς απλά να επιλέξεις άλλη πηγή ήχων, αλλά είναι πιό χρονοβόρο. Εγώ συνήθως τα ακούω με το Steinberg Hypersonic μέσα στο Cubase. Υπάρχει το Roland Sound Canvas επίσης που είναι General MIDI, και είναι σχεδόν τσάμπα.

Αν θες ν' ακουσεις στα γρήγορα ένα midifile στο PC με Quicktime ή Winamp όμως, θα το ακούσεις με τους ήχους των Windows (και όχι της Apple).

Live and let Live.

• Guru

Ναι, αλλά έλα που μου winamp, WMP, κλπ δεν μου παίζει τίποτα, αλλά με QT παίζει! Τους ήχους των Windows θέλω, δε με νοιάζει τίποτε άλλο. Απλά κάτι απλό (χωρίς Cubase, προς Θεού).

Θα ψάξω τα άλλα, θενξ αρχηγέ! :)

• Administrator

Κοίταξε στα options του winamp αν υπάρχει στα input Plug-ins, MIDI player.

Ισως να έχεις παλιά έκδοση (που μπορείς να αναβαθμίσεις δωρεάν) ή να μην έχεις επιλέξει να παίζει αυτο το File type (General preferences). Επίσης προφανώς έχεις δώσει το Quicktime σαν default player.

Live and let Live.

• Guru

Θα το κοιτάξω, πιθανώς να είναι αυτό.

Αλλά έδωσα σήμερα το QT ως defaulet player, τουλάχιστον να παίζουν τα κομμάτια με 1-2 κλικ... Δεν ήταν (όπως είπα δε μου αρέσει καθόλου το QT! ;)) Και πάλι ευχαριστώ!

Υπάρχει κάποια άλλη λύση, ή θα παραμείνω 1-1 τα αρχεία στο QT? (βρωμο apple! Ακούς Μάραθε; ;D)

Δεν διαβάζεις τα post που γίνονται εδώ μέσα? Η λύση που έχει προταθεί είναι να έχεις 2 pc για να κάνεις τη δουλειά σου!!!!!!!! Έ, εσύ πάρε ένα pc και ένα mac για αν είσαι σίγουρος.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

...το Quicktime, αλλά μου σπάει τα νεύρα.

Και εμένα ;D

Εγώ έχω εγκατεστημένο μόνιμα μία πανάρχαια έκδοση του Cakewalk, το... 9 και μαζί έχει ένα player (Jukebox κάτι) που παίζει midi αρχεία πολύ καλύτερα απο το WMP ή το quicktime και το έχω default στα midi, ανοίγει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς να επιβαρύνει ή να κολλάει τον υπολογιστή, επίσης υποστηρίζει και YAMAHA XG αρχεία μέσω του ενσωματομένου software.

Εναλλακτικά κοίτα και αυτά.

http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Multi-Purpose_Player_and_Editors/MIDInight_Express.html

http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/MIDI_Players_and_Editors/NovaStation_Midi_Software_Synthesizer.html

Edit: Για όσα αφορύν το Winamp, η λύση είναι η επανεγκατάσταση, δες εδώ:

http://forums.winamp.com/showthread.php?postid=2294593

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

• Administrator

Edit: Για όσα αφορύν το Winamp, η λύση είναι η επανεγκατάσταση, δες εδώ:

http://forums.winamp.com/showthread.php?postid=2294593

Οχι δεν χρειάζεται επανεγκατάσταση. Είναι απλά θέμα επιλογής.

Live and let Live.

Εγώ δεν το ήξερα και έκανα επανεγκατάσταση, πάντως δουλεύει τώρα, γιατί ούτε εγώ το είχα ενεργοποιημένο.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου