Προς το περιεχόμενο

rockinger strat->pedals->boogie: α π ο ρ ί ε ς.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα και παλι σε ολους!

προσπαθω ολες αυτες τις μερες που ''χαθηκα'' απο το noiz , να φτιαξω ηχο.πειραματιζομαι με διαφορες συνδεσμολογιες με αυτα που αναφερω στο topic αλλα και με την gt-8. ειμαι σε δυσκολη φαση και θα ηθελα την βοηθεια σας 8O

αρχιζω με το τωρινο μου συστηματακι.

στρατ (emg dg-20) -> bb-2 -> metal master digitech ->ce-5 chorus -> ernie ball vp junior -> digidelay -> mark 1 input.

1) υπαρχει πολυ hiss/φυσημα/βρυχυθμοι απο ανακοντα και αλλα ερπετα στο σημα.

2) ενεργοποιωντας το chorus ,αλλαζει ολη η ρυθμιση eq στο σημα.δεν καταφερα να εχω ισοροπια....

3)τα 2 πρωτα πεταλακια εχουν αρκετο θορυβο , και ετσι διαβαζοντας διαφορα ποστ , αποφασισα να προχωρησω στην αγορα του ns-2 & danelectro fish & chips.για το δευτερο ειμαι πεπεισμενος για τα λεφτα του και την αποδοση του σε σχεση με το ge-7.τωρα απ οτι διαβασα στο harmony central, το ns-2 boss κανει πολυ καλη δουλεια. (εδω θα ηθελα να τονισω οτι απενεργοποιησα τα παντα απο την πεταλιερα και κρατησα μονο την συνδεσμολογια (fx chain) και τα εφε , σε αντιστοιχες ρυθμισεις με αυτα που εχω τωρα και χωρις noise suppresor.το hiss παραμενει αλλα οταν ενεργοποιω τον αποθορυβοποιητη ειναι οκ.αυτος ειναι και ο λογος που το σκεφτομαι να το παρω.) τι λετε?

4) εχω βρει εναν καλο αγοραστη που δινει 400 ευρωπουλακια σε μετρητα για την gt-8.τον εχω ψησει και την εχει ακουσει.να προχωρησω? εμενα μου φαινεται πως θα το μετανιωσω....... :roll: :roll: :roll: :roll: :?

και ενα τελευταιο: στο μαγαζι ο ηχοληπτης εβαλε την εξοδο του digidelay κατευθειαν στο multi της allen&heath.ο ηχος δεν μου αρεσε καθολου.σημειωτεον οτι δεν ειχα τον mark εκεινο το βραδυ.ακουγα απο ενα nexo 10'' και κόρνα.μηπως θα βοηθουσε αν του εδινα σημα απο ενα D.I. BOX της db , που εχω και καθεται???? τι να κανω????

ειμαι απελπισμενος μερες που ειναι.......... :cry: :? :roll: :oops:

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4) εχω βρει εναν καλο αγοραστη που δινει 400 ευρωπουλακια σε μετρητα για την gt-8.τον εχω ψησει και την εχει ακουσει.να προχωρησω? εμενα μου φαινεται πως θα το μετανιωσω....... :roll: :roll: :roll: :roll: :?

για αρχη πουλα την gt-8 και μετα βλεπεις..εγω σαν βαρος την βλεπω.τα 2-3 εφε που θελεις να εχεις προσωπικα τα προτιμω σε πεταλια για πολλους λογους.γνωμη μου...φευγω για προπονηση... :cry:

φίλε spimav_z το σκέφτεσαι ακόμα να την πουλήσεις? ακόμα???? με τα λεφτα που ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ :mrgreen: πάρε ένα tube king, ένα Wah, και τέρμα.... αντε και κανά ψιλό.... εφεδάκι-πεταλάκι ακόμα, και πολύ είναι με 1-2 πεταλάκια και ένα Wah είσαι οκ.... τώρα το Wah θα το συζητήσουμε να κρατήσεις την πεταλιέρα το συζητήσαμε ήδη..... (ψιλοαστειεύομαι...προς Θεού ό, τι θες κάνε.... εγώ και πολλοί άλλοι φαντάζομαι αυτό θα έκαναν... :wink: )

In Fender Strat we trust!

κι εγω για πουλημα σκεφτομουν αλλα ελα που εφτιαξε ο ηχος στο μαγαζι....ξερω οτι δεν ειμαι σε θεση και δεν εχω τις γνωσεις και την πειρα που απαιτειται κατα την γνωμη μου να ρυθμισω ετσι τα πεταλακια , ωστε να παρω την ψευδαισθηση της ''απλας και του ογκου'' που δινει η πεταλιερα....em.icon.blackeye.png

Mesa/Boogie & Strato

Όχι spimav_z αλοίμονο.... η ρύθμιση στα πεταλάκια είαναι απλή... απλούστατη.... ο ήχος είναι με τον μαρκ 1 που έχεις καλός ..... πετάς 1-2 πεταλάκια πάνω και σκίζεις οποιαδήποτε πεταλιέρα σε χρόνο dt (που παρεπιπτώντως... βάλε με να λύσω τον γόρδιο δεσμό παρά να ψάχνω αυτό που θέλω από πεταλιέρες....) εγώ ένα Boss SD1 overdrive και ένα Wah cry baby classic σε έναν Peavy classic 30 και .... θερίζει... παίρνω το 120% από αυτό που θέλω..... (βέβαια είναι και τι εσύ θέλεις.... :wink: )

In Fender Strat we trust!

καταλαβα φιλε taq .αλλα φτιαχνω&ωραια ρυθμιση σπιτι.τρελαινομαι , και μετα παω στο μαγαζι και ακουγεται μπουρδα......

εννοω οτι αναγκαζομαι να πριμαρω αρκετα τις ρυθμισεις και ενω τελοσπαντων ακουγονται σχεδον στα ορια του αποδεκτου απο τον μαρκ , η αλλη ''γραμμη'' που φευγει για το multi ,&ακουγονται τζιτζικια , βατραχακια , ακριδες , μελλισια και τα συναφη...em.icon.evil.png

και οχι μονο στους βρωμικους ηχους αλλα και στα καθαρα.μαλλον φταιει και η κορνα του μονιτορ.

θα λυσω το προβλημα του hiss με το ns-2 τουλαχιστον κατα 60-70%??????&&

Mesa/Boogie & Strato

Με το NS-2 σίγουρα θα το λύσεις το πρόβλημά σου.

Το έχω κι εγώ και με έχει σώσει. Ειδικά στα βρώμικα όπου το tonebone βγάζει τρελό θόρυβο (δε συζητώ όταν σπλιττάρω το μαγνήτη τί γίνεται). Δεν επηρεάζει τον ήχο σου, σα χροιά, αλλά στα καθαρά εγώ δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Σου κόβει τρελά την ατάκα. Χάνεις κάθε στακάτο ήχο που θες να βγάλεις, ειδικά όταν παίζεις χαλαρά (αυτό ισχύει και στα γκάζια).

Γενικά σε μια συντηρητική ρύθμιση μπορεί να σε βοηθήσει πολύ και να μη σου κόψει ατάκα. Εγώ το έχω σε ακραία ρύθμιση για τα γκάζια και το απενεργοποιώ στα καθαρά πάντα. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

..there's too much panic in this town...

αλλα φτιαχνω&ωραια ρυθμιση σπιτι.τρελαινομαι ' date=' και μετα παω στο μαγαζι και ακουγεται μπουρδα......

[/quote']

για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως οι πεταλιέρες είναι πιο δύσκολες για έναν μη έμπειρο.

Mε τα πετάλια θα φτιάξεις - όχι απαραίτητα καλύτερο ήχο αλλά θα τον πετύχεις πιο εύκολα.

Σκέψου, πόσο εύκολο είναι κάνεις edit τον ήχο (που έφτιαξες σπίτι σου) την ώρα του live, με μια πεταλιέρα...? χλωμό....!

Θα το μετανιώσεις αν πουλήσεις την GT-8 ...

Εγω έχω το DG-20 στην κιθάρα μου και δεν εχει τον παραμικρό θόρυβο με την GT-8. Εκτός αυτού πιστεύω ότι μπορείς να βγάλεις καλλίτερο ήχο με αυτήν παρα με 10 πεταλάκια, απλώς θέλει να αφιερώσεις χρόνο να την μάθεις.

ΥΓ. Την ρύθμιση πρέπει να την κανεις στο μαγαζί, στην ένταση που παίζεις και όταν βρείς καλό ήχο θα πρέπει να τον δοκιμάσεις μαζί με την υπόλοιπη μπάντα για να δεις αν κολλάει με τα υπόλοιπα όργανα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου