Προς το περιεχόμενο

Solid vs Chambered

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εάν υποτεθεί ότι έχω 2 σώματα (ας πούμε Tele), το ένα Solid και το άλλο Chambered...και όλα τα υπόλοιπα τα ίδια και για τις 2...τι διαφορές πρέπει να περιμένω? Εκτός από αυτές που αναφέρει γενικά το internet

"while still very effective in reducing weight, has a smaller impact on the final tone of the instrument which may actually be preferable depending on the guitarist’s requirements for tone."

http://buildingtheergonomicguitar.com/2007/03/guitar-building-making-electric-guitars.html

1) Λιγότερο βάρος για τη Chambered (προφανές)

2) Λιγότερο sustain για την Chambered? (εκτός εάν έχω ένα "ίδιο" κεντρικό άξονα)

Κάτι άλλο που μου διαφεύγει?

ΥΓ1  Μπορεί το ερώτημα να φαίνεται υποθετικό, αλλά επειδή υπάρχει project εν εξελίξει, κάθε γνώμη (και βιβλιογραφία) είναι επιθυμητή.

ΥΓ2 Δεν έχω καμμία εμπειρία από Chambered bodies

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω "πλαγκαρισμενος" να ακουσεις και καμμια τρομερη διαφορα,παντως προσωπικα μιλωντας οι chambered/thinline tele που εχω κατα καιρους φτιαξει ειχαν αυτο το..."κατι παραπανω" για καποιον περιεργο λογο :),ηταν περισσοτερο..."αερινες" :)

Ακουστικα και "ηλεκτρικα" ναι οι κιθαρες "σκαφη" (hollow body,chambered κτλ) εχουν λιγοτερο sustain απο τις αντιστοιχες solid (για αυτο αλλωστε βγηκαν και οι solid)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου