Προς το περιεχόμενο

digitech rp1000 - boss gt-10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΩΣΤΑ δεν μπορεις να φανταστεις τι αγχος ειχα μεχρι να την παρεις στα χερια σου και να την ψαξεις...και εσυ και ο AVALON.....λεω να δεις που θα κανουν εμενα τα αυτια μου μπιου νιαου και αυτοι θα ξενερωσουν και θα με κραξουν......αλλα τελικα ολα καλα......προς το παρον εχουμε 5/5

1)ignantios

2)dimis75

3)avalon

4)antonis( ενας αλλος φιλος που ειχε ερθει σπιτι και την ακουσε και μετα την πηρε....

;D

και περιμενω απο ΡΟΔΟ williamsats οταν την παρει να μου πει και αυριο τον kosta 5150.....που αυτος θα χαρει αυριο σπιτι μου μεχρι να ερθει η δικη του .........

Πρόσθεσε και μένα με πείσατε να την πάρω και εγώ . Την άκουσα και σε ένα μαγαζί και ειδικά με την προσομειωση των Boogie Recto μου φύγε το σαγόνι  :P Ανυπομονώ να μαζέψω τα λεφτά να την πάρω και μετά θα κάθομαι όλη μέρα να φτιάχνω ήχους  :P

Schecter Damien Special FR

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ποια θα μπορουσε να ειναι η χρησιμοτητα των midi in-out σε μια πεταλιερα?

Η επικοινωνία μέσω MIDI στις πεταλιέρες γίνετε για μεταφορά εντολών control και sysex data.

Στην πρώτη περίπτωση (Control) η πετλιέρα μπορεί να χρησημοποιηθεί ώς MIDI πεταλιέρα για εξωτερικά εφέ, που όμως πρώτα έχουν συνδεθεί στο loop της πεταλιέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε στο fx loop (της πεταλιέρας) ότι βάζει ο νους μας απο ρακ εφέ ή προενισχύσεις. Επίσης κάποιοι ενισχυτές δέχονται channel change μέσω MIDI.

Στην περίπτωση του sysex data, η πεταλιέρα συνδέεται με ένα υπολογιστή και μέσω κατάληλου προγράμματος μπορούμε να μεταφέρουμε ήχους (preset) ή να φτιάξουμε δικούς μας, μέσα απο παραθυρικό περιβάλλον στον υπολογιστή πράγμα που κάνει τη λειτουργία της, ακόμα πιο εύκολη.

Μία συμαντική λειτουργία του sysex data είναι το backup. Μπορούμε δηλαδή να αποθηκεύσουμε όλους τους ήχους της πεταλιέρας σε ένα αρχείο στον υπολογιστή, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή κάνουμε αλλαγές σε ήχους και δεν μας αρέσουν, μπορούμε να ανακαλέσουμε όλους τους προηγούμενους μέσω του αποθηκευμένου αρχείου.

δηλαδη με το midi μπωρουν να προστεθουν στην πετιαλιερα εφε? (καπως )

Μόνο αν η πεταλιέρα υποστηρίζει αναβάθμιση software μέσω MIDI.

δηλαδη μπορει να συνδεθει πχ η πεταλιερα μου με το synth του κολλητου μου με μιντι?

Όχι, δεν μεταφέρεται ήχος MIDI, όπως πχ θα γινόταν με ένα Guitar Synthy, αλλά μόνο εντολές. 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Παραθέτω και τη δική μου εμπειρία.

Εδώ και 3 εβδομάδες χρησιμοποιώ την Boss GT-10 με μια Les Paul Black Beauty, άλλοτε σε λαμπάτο (Engl Screamer, Mesa Boogie Mark IV) και άλλοτε κατευθείαν στη κονσόλα (L/R σε 2 DI).

Διάβασα πολύ το μάνιουαλ, φόρα, γνώμες, οδηγίες, και κατάφερα να φτιάξω εξαιρετικούς ήχους. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα καλό, και σε καθαρούς ήχους (με ή χωρίς effects) αλλά και σε overdriven ήχους (όχι highgain καταστάσεις, δεν είναι του στυλ μου). Αλλά π.χ. AC/DC, Dire Straits, Floyd, Gallagher, Peter Green, ακόμα και παλιοί Sabbath, είναι απίστευτα σωστοί, καλοί και καθαροί.

RANDOMIZE USR 0

Η επικοινωνία μέσω MIDI στις πεταλιέρες γίνετε για μεταφορά εντολών control και sysex data.

Στην πρώτη περίπτωση (Control) η πετλιέρα μπορεί να χρησημοποιηθεί ώς MIDI πεταλιέρα για εξωτερικά εφέ, που όμως πρώτα έχουν συνδεθεί στο loop της πεταλιέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσθέσουμε στο fx loop (της πεταλιέρας) ότι βάζει ο νους μας απο ρακ εφέ ή προενισχύσεις. Επίσης κάποιοι ενισχυτές δέχονται channel change μέσω MIDI.

Στην περίπτωση του sysex data, η πεταλιέρα συνδέεται με ένα υπολογιστή και μέσω κατάληλου προγράμματος μπορούμε να μεταφέρουμε ήχους (preset) ή να φτιάξουμε δικούς μας, μέσα απο παραθυρικό περιβάλλον στον υπολογιστή πράγμα που κάνει τη λειτουργία της, ακόμα πιο εύκολη.

Μία συμαντική λειτουργία του sysex data είναι το backup. Μπορούμε δηλαδή να αποθηκεύσουμε όλους τους ήχους της πεταλιέρας σε ένα αρχείο στον υπολογιστή, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή κάνουμε αλλαγές σε ήχους και δεν μας αρέσουν, μπορούμε να ανακαλέσουμε όλους τους προηγούμενους μέσω του αποθηκευμένου αρχείου.

Μόνο αν η πεταλιέρα υποστηρίζει αναβάθμιση software μέσω MIDI.

Όχι, δεν μεταφέρεται ήχος MIDI, όπως πχ θα γινόταν με ένα Guitar Synthy, αλλά μόνο εντολές. 

αρα εφοσων δεν εχω ουτε εξωτερικες προενισχυσεις ουτε ρακ ουτε ο ενισχυτης μου δεχεται μιντι απο την πλλευρα του control μου ειναι αχρηστο...απο την αλλη για το sysex data  αυτα δεν μπορει να τα κανει και το usb? το backup kai τα preset εννοω...οσο για τους ηχους..μπορεις να φτιαξεις οοοτι  ηχο θελεις εσυ? μεχρι κ βιολι ασ ππουμε η μεσσα απο την πεταλιερα απο αυτα ποθ ηδη εχει?

παιδιά κάποιος που έχει την RP1000 μήπως ξέρει αν διαθέτει την λούπα "sound on sound" τύπου που διαθέτει η DG-10 ? ευχαριστώ

www.analogdesignaudio.com

αρα εφοσων δεν εχω ουτε εξωτερικες προενισχυσεις ουτε ρακ ουτε ο ενισχυτης μου δεχεται μιντι απο την πλλευρα του control μου ειναι αχρηστο...απο την αλλη για το sysex data  αυτα δεν μπορει να τα κανει και το usb? το backup kai τα preset εννοω...οσο για τους ηχους..μπορεις να φτιαξεις οοοτι  ηχο θελεις εσυ? μεχρι κ βιολι ασ ππουμε η μεσσα απο την πεταλιερα απο αυτα ποθ ηδη εχει?

Αν η πεταλιέρα διαθέτει USB τότε κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά που θα έκανε το MIDI πάνω σε κάρτα ήχου (με MIDI εισόδους).

Μέχρι και βιολι... όχι βέβαια, φτιάχνεις τους ήχους-preset μέσα απο το software που συνοδεύει την πεταλιέρα, με τα ήδη υπάρχων εφέ που έχει πάνω.

Αν τώρα θέλεις βιολί, πρέπει να κοιτάξεις κάτι σε Guitar Synth, (βλ. Roland-Boss, Axon-Terratec, Yamaha κλπ) ή μπορείς αν διαθέτει η πεταλιέρα σου swell effect και με ένα κομπρέσορα, να φτιάξεις ένα violin effect (οι ρυθμίσεις για αυτά τα 2 διαφέρουν απο πεταλιέρα σε πεταλιέρα).

οχι οχι το βιολι ενδεικτικα το ανεφερα...συνεπως λοιπον η gt-10 me ta midi δεν μου προσφερειι κατι παρραπανω με αυτα..εκει ηθελα να καταληξω

οχι οχι το βιολι ενδεικτικα το ανεφερα...συνεπως λοιπον η gt-10 me ta midi δεν μου προσφερειι κατι παρραπανω με αυτα..εκει ηθελα να καταληξω

Μπα όχι, εκτός απ'το να στείλεις MIDI control commands τίποτε άλλο, τα υπόλοιπα γίνονται με το USB.

edit: Σε ακραίες περιπτώσεις... που θα βρεθείς μαρκιά απο PC, με κάποιον άλλο που έχει την ίδια πεταλιέρα, μπορείτε να ανταλλάξετε preset μέσω του MIDI, πως στέλνουμε ήχους με τα κινητά ;D, έ ένα τέτοια πράγμα, αλλά με καλώδια ;D

μπααα δυσκολο..καποιο αλλο τεχνικο χαρακτηριστικο που να εχει η gt-10 και οχι η digitech?..γιατι μετα  το μονο που μενει ειναι να παω να τις δοκιμασω και τις 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου