Προς το περιεχόμενο

Πώς να πάρω περισσότερο gain από Εngl Screamer 50 combo?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μπορω να κανω αυτο με το EQ..boss ge-7?

κ πως το βαζω στη λουπα που λες?sorry αλλα ειμαι νεος κατοχος σχετικα..του engl.

ρε συ blackie>..στο 12 το lead vol και 9 το Master? χμ συνηθως τα εβαζα στο 12 το Lead και στο 7..με το ζορι 8 master. θα τα δοκιμασω αυριο που ειναι πρωι χαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στο πίσω μέρος του ενισχυτή σου έχει 2 υποδοχές που λέει effects loop, βάζεις 1 καλώδιο από το send της λούπας στην είσοδο του πεταλιού και την έξοδο του πεταλιού στο return της λούπας.

Τα παιδιά σου είπαν τις καλύτερες λύσεις. Εφόσον σου αρεσει η χροιά της παραμόρφωσής του screamer μπορείς να τον boostάρεις με 1 πετάλι όπως το Tubescreamer και με 1 eq. πεταλάκι στην λούπα του. Ειδικά με το 2ο, μπορείς να ανεβοκατεβάσεις συγκεκριμένες συχνότητες και σίγουρα θα πάρεις περισότερο γκάζι (ανάλογα βέβαια με το ποιες συχνότητες θα ανεβάσεις).

Μια και ο Screamer είναι μέσα στην λίστα των ενισχυτών που θέλω να τσεκάρω για αγορά, μέχρι ποιά επίπεδα distorion φτάνει χωρίς boost?? Πχ. Dream Theater μπορεί να φτάσει ή πολλά λέω?? δεν εννοώ ποιότητα παραμόρφωσης (άλλο Mark IV και άλλο screamer  :D) , αλλά ποσότητα  

Mesa BooBie: The Spirit of Sex in Bedroom :P

Βάζοντας ένα eq στο eff. loop ανεβάζουμε απλά την ένταση....

Εδω θέλουμε να "βρωμίσουμε" περισσότερο τον ήχο.

Το eq πρέπει να μπει ΠΡΙΝ απο την προενίσχυση, άρα ανάμεσα σε κιθάρα και ενισχυτή, όχι στο eff. loop.

Nαι, σωστά κι εγώ έτσι το χρησιμοποιώ to eq. μετά από το Keeley DS-1  :P

Άρα δεν το χρησιμοποιείς έτσι... :).....γιατί η "προενίσχυση" που ευθύνεται για το "γκάζι" σου (το ds-1 στην προκειμένη περίπτωση)  είναι πρίν το eq κι όχι μετά.. ;)

Aν εισαι 100 % σιγουρος οτι θες  περισσοτερο gain με απολυτως τον ιδιο ηχο, η λυση ειναι μια. Ενα πεντακαθαρο booster μπροστα απο τον ενισχυτη.

Οτιδηποτε αλλο θα επιφερει αλλαγες στον ηχο σου. Το eq στη λουπα κανει πραγματικα θαυματα (εγω αυτο θα δοκιμαζα, ειμαι σχετικα σιγουρος οτι δε σου λειπει τοσο το gain ως ποσοτητα αλλα το καταλληλο tone shaping) αλλα θα αλλαξει τον ηχο σου, αυτη ειναι η δουλεια του εξαλλου. Τα γκαζια του ενισχυτη θα παραμεινουν ιδια σαν χαρακτηρας βεβαια, αλλα θα αλλαξει το eq.

Το eq μπροστα απο τον ενισχυτη θα σου δωσει την δυνατοτητα να αυξησεις/μειωσεις το gain ορισμενων συχνοτητων, οχι του συνολικου σηματος σου. Εκτος βεβαια αν εχεις ολα τα slider στο ιδιο σημειο, οποτε εχεις μια (τυχαιο νουμερο) αυξηση 3dB σε ολοκληρο το συχνοτικο φασμα σου (κατι που θα μπορουσες να κανεις και με booster).

Ενα overdrive σε ηπιο setting ειναι επισης λυση αλλα θα αλλαξει τον χαρακτηρα του γκαζιου του ενισχυτη σου, προσθετωντας το δικο του (εστω και λιγο) γρεζι και κομπρεσαροντας.

Δεδομένου ότι είμαι κάτοχος του εν λόγω ενισχυτή και όπως είπα είχα το ίδιο ακριβως πρόβλημα, δηλαδη μου αρεζε ο Screamer σαν ενισχυτης (high gain, απιστευτο crunch και τέλεια καθαρά) αλλα ήθελα αυτό το κάτι παραπάνω από την high gain περιοχή του και επειδή τελικά έλυσα το πρόβλημα μου, για αυτόν τον λόγο προτείνω στον φίλο μας την λύση του EQ ανεπιφύλακτα...Α και εγώ δεν μίλησα ποτέ για Boost απότο EQ αλλά για πειραματισμό για τις συχνότητες, γιαυτό και έχει καλύτερα αποτελέσματα αν μπει στην λούπα και όχι μετά την κιθάρα, πριν την προενισχυση (εντωμεταξύ αν δεις στα ελάχιστα μυνηματα που εχώ ποσταρει τοσο καιρό στο Noiz αυτή ήταν και η δικιά μου πρώτη απορία  ;D ;D ;D)

Η αλήθεια είναι ότι ο Screamer όπως ακριβώς το λέει και το όνομά του έχει φτιαχτεί από την αρχή ως το τέλος για να βγάζει ήχο που μόνο ως θολό και μουντό δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Από τις JJ προενισχύτριες, τις 5881 τελικές, το Vintage 30 και την open-back κατασκευή χάνει κάπως στις χαμηλομεσαίες οι οποίες συχνότητες είναι αυτές που δίνουν τον όγκο στον ήχο της κιθάρας αλλά τονίζονται περισότερο οι πιο υψηλές συχνότητες και κάνουν τον ήχο κάπως "harsh" που λένε και οι Άγγλοι  ;). Σε αντίθεση με τον ήχο που κυριαρχεί γενικα στο death metal που χαρακτηρίζεται από το ακριβώς αντίθετο. Παρολα αυτά στον Screamer μπορείς να βγάλεις τέτοιο ήχο αν πείράξεις λίγο τις συχνότητες (δεδομένου ότι και το EQ του ενισχυτή είναι λίγο...αδύναμο) γιατί ο ενισχυτής διαθέτει την απαιτούμενη "ποσότητα gain" που λέτε. Εγώ ας πούμε παίζω Νevermore με το gain στη 1 η ώρα, δεν λέω ότι έχω ήχο Loomis αλλά έχω έναν πάρα πολύ καλό death metal ήχο   ;D

Τα boosters δεν θα σου προσφέρουν αυτό που θέλεις...Αυτό που θα πετύχεις με ένα booster είναι να δώσεις sustain και πάχος στην νότα σου όταν παίζεις Lead, στα ρυθμικά θα "λασπώνει" οπότε δεν κάνουν...

Μια άλλη λύση που υπάρχει και έχω δοκιμάσει είναι να πάρεις ένα σοβαρό διστορτιον πεταλάκι με την χροιά και το gain που σου αρέσει και να το χρησιμοποιείς στο καθαρό κανάλι του ενισχυτη με ρυθμιση στο gain του ενισχυτή τόση ώστε να αρχίσει να βρωμίζει ο ήχος όταν παίζεις χωρίς το πετάλι... Εγώ το δοκίμασα με το boggie man και έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

Remember...relativity...

λοιπον σας ευχαριστω πραγματικα ολους για τις πληροφοριες εμαθα παρα πολλα που δεν ηξερα..οπως τι κανει το EQ κτλ...ευχαριστω πολυ.

θα δοκιμασω οσο περισσοτερες ιδεες μπορεσω απ`αυτες που προτεινατε.

θα ξεκινησω με το EQ το οποιο τελικα το βρηκα σε ενα μαγαζι εδω κ μετα θα παω σε boost πεταλακι!

οταν τα κανω ολα αυτα θα σας πω αποτελεσματα κτλ!

οσο για τον screamer ειναι ο καλυτερος ενισχυτης με τον οποιο εχω παιξει.κ εχω παιξει σε συναυλιες με αρκετους + λαμπατους.

εγω που δν ειμαι πολυ του clean>..1η φορα το χρησημοποιησα και επαιζα επι μιση ωρα...και δν εχω κιθαρα η οποια ειναι φτιαγμενη για καθαρα.flying V κιθαρα με EMG 81 μαγνητες. το crunch του ειναι απο τα καλυτερα που χω ακουσει αν κ δν το χρησιμοποιω δν ειμαι του ειδους.το gain λοιπον ειναι μια χαρα για heavy metal κ progressive metal κτλ.δν εχω πειραματηστει παρα πολυ κ με τις ιδεες που δωσατε σε 10 λεπτα απο τωρα θα αρχισω τα πειραματα...γτ τωρα εχει κοσμο κοντα μου.

bear Ναι για dream theater θα μπορουσα να πω πως ειναι ιδανικος ο ενισχυτης. πλησιαζει αρκετα αυτο εδω συγκεκριμενα - > http://www.youtube.com/watch?v=EkF4JD2rO3Q.

οταν λεω πλησιαζει δν εννοω μοιαζει..εχει σχεδον τονιδιο ηχο στη κυριολεξια.εγω παντως με τη κιθαρα μου δν ειμαι μακρυα απ`αυτο τον ηχο.αν του ανεβασω κ το master vol πιστευω θα ανεβει λιγο το gain κ θα ναι ιδιο.

γενικα ειναι ενας ενισχυτης πολυ αξιολογος στη κατηγορια του απο τους καλυτερους αν οχι ο καλυτερος κ δν το λεω επειδη ειμαι κατοχος του εννοειται.

παντως οσοι λενε πως εχει μετρια καθαρα κανουν λαθος πιστευω. εχει πολυ καλα.

κ το distortion εννοειται ειναι πολυ καλο. π..χ το holy wars απο megadeth μια χαρα το βγαζεις απλα εχω θελω να παω σε πιο High gain καταστασεις. σε πιο μοντερνο ηχο ας πουμε αν κ τα μισω αυτα :P

βγαλτε ακρη xD

επιστρεφω αυθημερον με νεα

Aν εισαι 100 % σιγουρος οτι θες  περισσοτερο gain με απολυτως τον ιδιο ηχο, η λυση ειναι μια. Ενα πεντακαθαρο booster μπροστα απο τον ενισχυτη.

Οτιδηποτε αλλο θα επιφερει αλλαγες στον ηχο σου. Το eq στη λουπα κανει πραγματικα θαυματα (εγω αυτο θα δοκιμαζα, ειμαι σχετικα σιγουρος οτι δε σου λειπει τοσο το gain ως ποσοτητα αλλα το καταλληλο tone shaping) αλλα θα αλλαξει τον ηχο σου, αυτη ειναι η δουλεια του εξαλλου. Τα γκαζια του ενισχυτη θα παραμεινουν ιδια σαν χαρακτηρας βεβαια, αλλα θα αλλαξει το eq.

Το eq μπροστα απο τον ενισχυτη θα σου δωσει την δυνατοτητα να αυξησεις/μειωσεις το gain ορισμενων συχνοτητων, οχι του συνολικου σηματος σου. Εκτος βεβαια αν εχεις ολα τα slider στο ιδιο σημειο, οποτε εχεις μια (τυχαιο νουμερο) αυξηση 3dB σε ολοκληρο το συχνοτικο φασμα σου (κατι που θα μπορουσες να κανεις και με booster).

Ενα overdrive σε ηπιο setting ειναι επισης λυση αλλα θα αλλαξει τον χαρακτηρα του γκαζιου του ενισχυτη σου, προσθετωντας το δικο του (εστω και λιγο) γρεζι και κομπρεσαροντας.

+666

έχουμε χρόνια το συγκεκριμένο ενισχυτή...και out of the box ... δε παίζει με τίποτα death metal,deathcore κτλ....άλλωστε και η ίδια η εταιρία βγάζει άλλες σειρές ενισχυτων για πιο σκληρούς ήχους...

επίσης αν και ο ενισχυτής βγάζει γκαιην και σε χαμηλές εντάσεις .. εεε εντάξει μη περιμένεις και σπουδαία πράγματα στο 1.

Από τη στιγμή πάντως που σου αρέσει η χριά του και εγώ ψηφίζω "Ενα πεντακαθαρο booster μπροστα απο τον ενισχυτη".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου