JohnyOh Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν, μιας και γενικά ήμουν στη διαδικασία στησίματος του rig μου, κατέληξα τελικά σε ένα μεγάλο βαθμό στα εφέ που θέλω να χρησιμοποιήσω. Κάνω λοιπόν ένα μικρό (τρομάρα μου) review για το Cry baby bass, το οποίο χωρίς να είναι μονόδρομος, αποτελεί μια από πολλούς προτεινόμενη λύση για wah. (μην με ρωτάτε "γιατί βάζεις wah στο μπάσο?"). Καταρχάς να τονίσω ότι ΔΕΝ παίζω funk ούτε slap/pop κτλ.(Τώρα μπορείτε να απορήσετε γιατί να θέλω wah στο μπάσο). Επίσης μεγάλο κομμάτι του παιξίματος μου είναι με πένα, οπότε ο ήχος που παράγεται (p-bass) είναι λίγο - πολύ συγκεκριμένος. Άρα εξ ορισμού είναι ένα μονόχνωτο review. Θα είμαι γρήγορος. Θετικά: Καλή κατασκευή, άμεση απόκριση, καλό filtering, πολύ καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα εφέ του rig μου (muff, synth wah, flanger). Εύκολο στη χρήση (step on - step off funktion), η ρύθμιση του eq "ακούει" αρκετά. Αρνητικά: Το step on/off για κάποιους μπορεί να είναι σπαστικό, αν θέλουν να το έχουν σε μια ενδιάμεση περιοχή, και να κάνουν και κάτι άλλο παράλληλα (tap dancing mode on). Επίσης σε μια (ακραία και κάφρικη αλλά ενδιαφέρουσα) τοποθέτηση του ΜΕΤΑ το muff και το synth wah, παρουσίαζε ενα lag στο κλείσιμο του εφέ που ήταν ενοχλητικό. Το ίδιο δεν ίσχυε και στο άνοιγμα του εφέ όπου ήταν αμεσότατο. Όπως και να χει, θεωρώ οτι πρόκειται για μια καλή αγορά, νομίζω όμως οτι για πιο funk προσανατολισμούς το αντίπαλον δεος Morley PBA2, είναι καλύτερη πρόταση. Γνώμες αντιρρήσεις δεκτές. (Δυστυχώς δεν μπορώ να ηχογραφήσω κλιπάκια ακόμα) www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Gear Acquisition Syndrome Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Ωραιος 8) αλλα δεν μας ειπες ακομα...γιατι βαζεις wah στο μπασο? ;D .o. /o. /o\ <o\ <o> \o/ εεεεε μακαρένα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Βασικά για να κόβω συχνότητες και να μην ακούγονται τα φάλτσα ;D www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Gear Acquisition Syndrome Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 :o προσκυνω .o. /o. /o\ <o\ <o> \o/ εεεεε μακαρένα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
korakios Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 nice... Αυτό το lag στο κλείσιμο του εφέ όντως σπαστικό...άσε που δε μου άρεσε το οτι για να κλείσει το εφφέ έπρεπε να περάσει απο τα "χαμηλά" , μετά lag και μετά απότομα όλα bright....ακουγόταν κάπως(ειδικά αν έχεις κανα κάφρικο muff ή κανα bass synth πριν) αλλά εκεί που σπαζόμουνα ήταν όταν το άνοιγα τέρμα ήθελα και άλλα πρίμα...γιαυτό και πήρε δρόμο (όπως όλα τα πετάλια μου!) κατα τα άλλα σαν κατασκευή πολύ γερό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2010 Ααααυτή ακριβώς τη ρύθμιση είχα ! (synth (envelope filter)-muff-wah) Αλλά ούτως ή άλλως θα με διώχνανε από τη μπάντα μου αν τον παρουσίαζα αυτόν τον ήχο, οπότε λειτούργησε προληπτικά! Για τα πρίμα διαφωνώ, αλλά γούστα είναι αυτά! Πάντως, στην αρχή της αλυσίδας είναι just fine! www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mr. Mallady Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 παρουσίαζε ενα lag στο κλείσιμο του εφέ που ήταν ενοχλητικό. Το ίδιο δεν ίσχυε και στο άνοιγμα του εφέ όπου ήταν αμεσότατο. Για το lag(κατά το κλείσιμο του πεταλιού),αν δεν κάνω λάθος,υπάρχει εσωτερικά ενα trimmer που ρυθμίζεις το delay time.Δεξιόστροφα έχει περισσότερο κ.ο.κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Εννοείς το eq στο πλάι? www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mr. Mallady Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 Εννοείς το eq στο πλάι? Όχι.Εσωτερικά.Άνοιξε το και λογικά θα το δεις. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnyOh Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2010 thanks man θα το κοιτάξω!!!! www.lowercut.com www.theroadmiles.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση