Προς το περιεχόμενο

Fender Super reverb silverface - Αναπαλαίωση!

xaris123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μωρε καταλαβα για ποιο λογο μπηκε εκει, η απορια μου συνοψιζετε σε αυτο που ειπε ο maze

Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;D

;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

...ωραια πραματα!

Mallory με τη μια εξω, αν θες να παιζεις και (μεθ)αυριο...

Συμβουλη/γνωμη:

αλλαξε το "tube matching" σε πραγματικο variable bias.

Επισης εγω θα εβγαζα το master Volume, φυσικα το Ground lift, και μερικα αλλα...

...και βλεπουμε  :)

Εννοείται πως θα αλλαχθούν οι ηλεκτρολυτικοί, και όχι μόνο, στο τροφοδοτικό. Σωστό φιλτράρισμα πάνω από όλα!! Τους παλιούς mallory θα τους κρατήσω για το βράδυ της ανάστασης! ;D

Οι αλλαγές που αναφέρεις είναι στα άμεσα σχέδια, ειδικά το master volume και ο διακόπτης για τη γείωση. Άσε που δε βρίσκω front panel για έκδοση silverface με master volume, οπότε δρόμο!!

Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω για το τέλος μιας και θα γίνει δουλειά με πολύμετρο, παλμογράφο, γεννήτρια για να το συμμαζέψω λίγο. Η πόλωση θα έχει μετατοπισθεί προς Λαμία μεριά μετά από τόοοσα χρόνια..

πιστευω να εχεις δει αυτα τα faceplates του TAD.

για customιες, κοιτα κι εδω

ή για αντιγραφο χωρις το logo απο Mojotone

wood matters

μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.

τον κοβω για 0,47μF... ;)

Σίγουρα είναι ένας "πλαστικός" αλλά αν ήθελε κάποιος να μειώσει το ripple, ας έβαζε έναν ηλεκτρολυτικό, έστω 22μ. Μάλλον είχαν αρχίσει ήδη οι Mallory να "φεύγουν" και σκέφτηκε κάποιος ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα.... τωρά γιατί στο bias... δεν έχω ιδέα. Έχω δει πολλά τέτοια περίεργα....

Τον κόβω για 1μ... ;D

Άσε που δε βρίσκω front panel για έκδοση silverface με master volume, οπότε δρόμο!!

Ευκαιρία να γίνει Blackface! Δεν θα το σκεφτόμουν καν! Προσοχή μόνο στο μήκος του faceplate μιας και δεν έχουν όλα το ίδιο μήκος.

Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω για το τέλος μιας και θα γίνει δουλειά με πολύμετρο, παλμογράφο, γεννήτρια για να το συμμαζέψω λίγο. Η πόλωση θα έχει μετατοπισθεί προς Λαμία μεριά μετά από τόοοσα χρόνια..

Η πόλωση μην φοβάσαι, ακόμα εκεί θα είναι, εκτός και αν τον μετατρέψεις σε variable bias, όπως πολύ σωστά, πρότεινε ο φίλτατος alderbody.

πιστευω να εχεις δει αυτα τα faceplates του TAD.

για customιες, κοιτα κι εδω

ή για αντιγραφο χωρις το logo απο Mojotone

Από TAD θα γίνει η παραγγελία για το περισσότερο hardware του ενισχυτή. Όσο για το faceplate τους έστειλα mail ρωτώντας τους αν βγαίνει με master volume και η απάντηση ήταν αρνητική. Οπότε μονόδρομος η κατάργησή του.

Η όλη υπόθεση όπως και να χει έχει το χαβαλέ της πέρα από τα "επιστημονικά" που γουστάρουμε και συζητάμε. Όταν αυτό το "σίχαμα" (δε φαντάζεστε πόσα αραχνομαμουνοειδή έχω σκοτώσει!! ) τελειώσει και γίνει ξανά ενισχυτής τότε θα αρχίσω να ασχολούμαι με τα πιο βαθιά της υπόθεσης.

Τουλάχιστον υπάρχει καλή παρέα εδώ.. ;)

Η όλη υπόθεση όπως και να χει έχει το χαβαλέ της πέρα από τα "επιστημονικά" που γουστάρουμε και συζητάμε. Όταν αυτό το "σίχαμα" (δε φαντάζεστε πόσα αραχνομαμουνοειδή έχω σκοτώσει!! ) τελειώσει και γίνει ξανά ενισχυτής τότε θα αρχίσω να ασχολούμαι με τα πιο βαθιά της υπόθεσης.

πρεπει να βγαζει πολυ πραμα απο μεσα...

αμα θα βγαλεις το παλιο tolex, προτεινω να τριψεις τις κολλες με τριβειο.(απο τις δονησεις λογικα θα αναγκασεις πολλα ακομα ζουζουνια να ...μεταναστευσουν)

Βεβαια ισως σε περιμενει μεγαλη εκπληξη γιατι το λαμινε ξυλο (μασιφ πευκο δεν ειχαν οι fender εκεινη την εποχη) απο μεσα ισως εχει υποστει μεγαλη φθορα. Αλλα οταν μπει το φρεσκο τολεξακι θα γινει μια χαρα. (το πολυ πολυ να χρειαστει να στοκαρεις καποιο σημειο)

btw, τα κουμπια γινονται σαν καινουρια με νερο, σαπουνι και οδοντοβουρτσα.  ;)

και μια ερωτηση/περιεργεια: 

στο reverb tank, αν τεσταρεις με το beeper του πολυμετρου το INPUT βυσμα (RCA) μεταξυ tip και sleeve, δειχνει συνεχεια? (δηλ. κανει μπιπ?)

Η μηπως το κανει στο OUTPUT?

...απλα θελω να το συγκρινω με το δικο μου. Θεωρητικα, οσα tanks βρισκονται σε BF/SF Fenders θα επρεπε να ειναι ιδια (accutronics 4AB3C1B). Απο τη φωτο, φαινεται εξ'οψεως ιδιο: 2Χ2 σουστες, κοκινη και ασπρη μπομπινα στους transducers, κλπ

wood matters

ανεβαζω 1,2μF και τα βλεπω ...  ;D

2,2 και τα ρέστα μου.....

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

btw, τα κουμπια γινονται σαν καινουρια με νερο, σαπουνι και οδοντοβουρτσα.  ;)

Υπ'όψην ότι η συμβουλή αυτή ισχύει μόνο για τα παλιά κουμπιά Fender. Διορθώνω για να μην το δει κανείς που έχει καινούργια κουμπιά και πάει να τα καθαρίσει. Τα καινούργια δεν είναι τόσο καλά και αν τα βάλεις σε σαπούνι και μετά πας να τα καθαρίσεις θα φύγουν και οι αριθμοί!  

Στα παλιά άφοβα! Δεν παθαίνουν τίποτα και θα μοσχοβολήσουν κιόλας!  :D

Το ίδιο ισχύει και για το σασί! Αν είναι πολύ χάλια από μαυρίλες, κιτρινίλες, βρώμα κτλ, σαπούνι και σφουγγαράκι και ΟΧΙ με ψιλό γυαλόχαρτο! Έλεος!

Εννοείται καλό στέγνωμα πριν μπει στην πρίζα!  

και μια ερωτηση/περιεργεια:  

στο reverb tank, αν τεσταρεις με το beeper του πολυμετρου το INPUT βυσμα (RCA) μεταξυ tip και sleeve, δειχνει συνεχεια? (δηλ. κανει μπιπ?)

Η μηπως το κανει στο OUTPUT?

...απλα θελω να το συγκρινω με το δικο μου. Θεωρητικα, οσα tanks βρισκονται σε BF/SF Fenders θα επρεπε να ειναι ιδια (accutronics 4AB3C1B). Απο τη φωτο, φαινεται εξ'οψεως ιδιο: 2Χ2 σουστες, κοκινη και ασπρη μπομπινα στους transducers, κλπ

Έχεις μπερδέψει το Input με το Output?  ;D

Για 4AB3C1B, με πολύμετρο ωμικά μετράμε περίπου 1.1Ω στην είσοδο ( και κάνει μπιπ ) και περίπου 215Ω στην έξοδο ( και δεν κάνει μπιπ ). Ιnput Impedance 8R και Output Impedance 2K25.

Έχεις μπερδέψει το Input με το Output?  ;D

Για 4AB3C1B, με πολύμετρο ωμικά μετράμε περίπου 1.1Ω στην είσοδο ( και κάνει μπιπ ) και περίπου 215Ω στην έξοδο ( και δεν κάνει μπιπ ). Ιnput Impedance 8R και Output Impedance 2K25.

Οχι, δεν τα μπερδεψα. Το Input μου χτυπαει tip-sleeve και το Output δεν χτυπαει.

Το C στο 5ο ψηφιο του κωδικου υπονοει Insulated Input / Grounded Output.

Αυτο τι σημαινει? Εδω μπερδευομαι.

Ολα τα υπολοιπα specs ειναι τα προβλεπομενα. Απο Ωμικες μεχρι μεγεθη και χρωματα.

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου