Προς το περιεχόμενο

Kεφαλη Marshall JTM45 με 6L6: τι μεγάφωνα?

dolphi_f

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού θέλει τα μεγάφωνα να "σπάνε" λίγο όσο ανοίγει την ένταση (κλασσική και δημοφιλέστατη ιστορικά λύση), δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει με το Tonker. Aν και πρέπει να το δοκιμάσει γιατί είναι φανταστικό μεγάφωνο κατά τη γνώμη μου, τόσο που ίσως ξεχάσει τα πάντα για ελαφρά "σπασίματα".

Μια χαρά τα σπάει το  Tonker  ;D

Eνισχυτής  Μatamp King street major με επιλογή τα 8 βατ & Bogner 1/12 με μεγάφωνο

Tonker 150 βατ

http://www.youtube.com/watch?v=HOiaG_d40fQ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bassman '59 δεν πηρα μιας και ειναι λιγο γαιδουρι στο κουβαλημα αλλωστε ο JTM45 νομιζω εχει λιγο περισσοτερο νευρο οπως μας εδειξε ο Gary Μoore.

ΚΤ66 λαμπες εβαλα και εκανα ρεβιας αλλα καλυτερο ακουγεται οταν τον ανοιξω με τις 6λ6.(TAD)

το μετασχ. εξοδου τον πηρα με τις προδιαγραφες που ειχαν οι πρωτοι Bluesbreakers ? alla δεν θυμαμαι με τι πρωτευον(3.4kct)?, apo thevintagesound.com

εχω διαβασει καλα reviews για τους Heyboers.

ειναι μερα με την νυκτα με τον εργαστασιακο. επισης ολοι οι πυκνωτες που ειιχε ηταν κακης ποιοτητας.

στην V1 θεση στη προενισχυση εχω βαλει μια 5751 GE nos οπως εβαζε και ο μακαριτης SRV :'(

Ομως δε καταλαβαινω γιατι υπαρχει διαχωρισμος, τι ειναι ο αμερικανικος σε διαφορα με τον βρεττανικο ηχο ? τα Blues einai Blues ???

Τι διαφερουν ta Heritage apo ta Red Fand afou lene oti einai British sound kai ta 2. ???

Θα τα κοιταξω ομως και τα Τονκερ.

Τα Blues ειναι Βlues.... αλλά αλλιώς ακούγονται πχ με Celestion και αλλιώς με Jensen! Ή αλλιώς με Marshall εξόδου στα 3.4K και αλλιώς με Fender 4K! ;D

Oι ΚΤ66 θέλουν πρωτεύων μεγαλύτερο από 3.4Κ για να δώσουν τον καλό τους εαυτό. Θα πρότεινα τα διπλά ή και παραπάνω....

Τώρα για τα μεγάφωνα, τα Heritage είναι κεραμικά και τα Red Fang alnico. Ας είναι British...

Bέβαια οι διαφορές είναι αισθητές από κεραμικό σε κεραμικό αλλά και από alnico σε alnico. Απλά κεραμικό με alnico τα θεωρώ διαφορετικές σχολές... ;)

• Moderator

γνώμη μου είναι ότι η 5751 ελάχιστα ταιριάζει με έναν κλασσικό Marshall. Είναι και πιο μουντή από μια καλή ECC83 (π.χ. Tung Sol).

Κατά τ' άλλα οι orange drops και τα V30 μόνο για μουντά δεν φημίζονται. Με τι κιθάρα/μαγνήτες παίζεις; Που έχεις το vol. του ενισχυτή σου;

Και για να απαντήσω και στην απορία βρετανικός/αμερικάνικος, βρετανικός θεωρείται ο ήχος των κλασικών βρετανικών ενισχυτών κυρίως των Vox και των Μarshall, ο οποίος έχει έμφαση στα μεσαία (χαμηλομεσαία ο Vox, πριμομεσαία ο Marshall). Aμερικάνικος θεωρείται ο ήχος των παλιών Fender ενισχυτών, που είναι σχετικά flat στα μεσαία, ή με ένα ελαφρύ scoop.

ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδες  :)

ο μετασχ. εξοδου ο εργαστασιακος ηταν 6.6 kct(Drake) αλλα ακουγοταν μαυρο χαλι με τις κτ66. νομιζω οτι θελει και παραπανω βολτ απο τα 410 που εχει μεσα του. ο doctor amp ειπε κατι για 490 βολτ για να δουλεψει σωστα η κτ66.

οντως τα orange drops του εδωσαν ζωη :D

κυριως παιζω χαμηλα (1-2 η ενταση) αλλα και καποιες φορες στο 6 και εκει αρχιζει να crunchary :) kai me ena OCD einai super.!

η κιθαρα ειναι μια Les paul standard.

η 5751 ειναι νομιζω και πολυ σουπερ. (δοκιμασα και Tung Sol 12x7 reissue αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος.),τη 5751 εχω βαλει και σε jcm 900 με πολυ καλα αποτελεσματα ! ο ηχος ακουγεται πιο στογγυλος χωρις ομως να του λειπουν τα πριμα.

προσπαθω να πω οτι ο ηχος που βγαζει το μηχανημα δεν ειναι ακριβος μουντος απλα τα Vintage 30 του δινουν μια χαρακτηριστικη χροια μεσαιηλας η οποια εφυγε μολις εκανα μια αλλαγη με κατι  Celestion S12 Sidewninder ενος φιλου μου. (εγινε σημερα νωρις το βραδυ)

Μαλλον δεν ταιριαζουν τα V30 με jtm45 ειτε κλειστη η ανοικτη καμπινα. εγω εχω ανοικτη καμπινα.....

ακουσα κατι Celestion G12H heritage series 30watt sto youtube mallon εκει παει το πραμα, τα Red Fang μαλλον φαινεται να του λειπουν πριμα ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου