Προς το περιεχόμενο

marshall dsl 50-προβλημα η οχι?

hlal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα σε ολους και ξεκιναμε!

εχω εναν dsl 50 και χρησιμοποιω με αυτον ενα delay μεσω του fx loop και ενα wah το οποιο εχω συνδεσει απο το input του ενισχυτη,δηλ κανονικα!οταν χρησιμοποιοω τον ιδιο μετασχηματιστη και για τα δυο πεταλακια,τα οποια τονιζω ειναι με διαφορετικο τροπο συνδεδεμενα στον ενισχυτη,ακουγεται ενας περιεργος θορυβος,κατι σαν σφυριγμα(απο τα ηχεια εννοω!).αντιθετα αν χρησιμοποιησω ξεχωριστο μετασχηματιστη για καθε πεταλι,τοτε δεν υπαρχει θορυβος,αρα no problem.ειναι φυσιολογικο αυτο η θα πρεπει να το τσεκαρω?

νομιζω ημουν κατατοπιστικοτατος,αν καποιος γνωριζει κατι,ας βοηθησει!

ευχαριστω προκαταβολικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάτι πρέπει να παίζει με την τάση του μετασχηματιστή, ίσως δεν ταιριάζει σε κάποιο πετάλι..αλλά ας πει κάποιος που το κατέχει καλύτερα, μια υπόθεση έκανα...

Δε νομίζω να είναι θέμα του ενισχυτή.  Όταν συνδέεις 2 μετασχηματιστές δεν υπάρχει θέμα άρα πιθανότατα ο ένας μετασχηματιστής δημιουργεί ένα feedback μεταξύ των 2 πεταλιών μέσω της κοινής γείωσης που τους παρέχει.

Το σφύριγμα είναι αυτό που λένε "oscillation", δηλαδή να δημιουργείται σε κάποιο σημείο του εξοπλισμού ένας δρόμος θετικής ανάδρασης/feedback με αποτέλεσμα να συντονίζεται σε κάποια υψηλή συχνότητα.

Εάν ο ενισχυτής δεν εμφανίζει παρόμοιο πρόβλημα χωρίς τα fx, τότε δεν είναι θέμα του marshall. Απλά χρειάζεται ένα καλύτερο τροφοδοτικό πεταλιών ή απλά τα 2 τροφοδοτικά. Όσο καλύτερο, ισχυρό σε milli-Ampere(mA) και σταθεροποιημένο είναι το τροφοδοτικό, τόσο λιγότεροι θόρυβοι εισέρχονται στο ηχητικό σήμα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου