mikevas Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, ψάχνοντας για ενισχυτή έπεσα στο παρακάτω κλιπάκι: το οποίο με εντυπωσίασε. Μπορεί κάποιος γνώστης της jazz (jazz δεν είναι;) να μου υποδείξει κάποιους κιθαρίστες-άλμπουμ-κομμάτια με παρόμοιο στύλ/ήχο; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Μπλουζ...κλασικα μπλουζ. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Μπορεί κάποιος γνώστης να μου υποδείξει κιθαρίστες-κομμάτια με παρόμοιο στύλ/ήχο; Ευχαριστώ! http://www.noiz.gr/index.php?topic=174373.0 (δεν εχω δει το βιντεακι γιατι ειμαι στο γραφειο, αλλα μιας και μιλαμε για μπλουζ.... :P :P) πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Μπλουζ...κλασικα μπλουζ. Κλασικο μπλουζ δεν το λες! Jazz-blues! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mikevas Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Και εγώ δεν νομίζω ότι είναι κλασσικό μπλουζ, αφού δεν παίζει πεντάτονη κλίμακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Τζαζ μπλουζ...οκ Θαναση ;) χρησιμοποιει πολυ τις αναπτυξεις των ακκορντων σε 9-11...νιτιμινουιτες, δεν ακουσα κατι με ρυθμικο παιξιμο τζαζ (π.χ. 5/8, τζαζιζει λοιπον..αλλα οι φορμες που παιζει ειναι σε μπλουζ (τενεσσι μπλουζ). Ας γκουγκλαρει ο φιλος, και youtube...εχει να ακουει...για μερες. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Κάπου είχα κάνει εκτενή συζήτηση με τον Gianniss για αυτό το θέμα. Το blues και το swing είναι φόρμες πάνω στις οποίες χτίστηκε η jazz. Το γεγονός ότι κάποιοι jazzmen (και όχι όλοι) κράτησαν τη φόρμα αλλα στρίμωξαν εκει μέσα 345 ακόρντα δεν σημαίνει ότι δεν είναι blues πάλι. Το γεγονός πάλι ότι ένα σωρό άλλοι δεν χρησιμοποιούν παρα μόνο ακόρντα 7 δεν σημαινει ότι μόνο έτσι είναι το κλασσικό μπλουζ. Όλοι blend κάνουν, με την αισθητική που διαθέτουν. Όπως πολύ σωστά τώρα είπε και ο Korgious ο άνθρωπος παίζει blues και απλά κάνει χρήση κάποιων ανεπτυγμένων τύπων στις συγχορδίες του. Τίποτε άλλο. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
matawan Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Νομιζω οτι αν ψάξεις λιγο τον Ted Greene θα βρεις πολλα απο τα στοιχεια που σου εκαναν εντυπωση... It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Joe pass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2010 Τζαζ μπλουζ...οκ Θαναση ;) χρησιμοποιει πολυ τις αναπτυξεις των ακκορντων σε 9-11...νιτιμινουιτες, δεν ακουσα κατι με ρυθμικο παιξιμο τζαζ (π.χ. 5/8, τζαζιζει λοιπον..αλλα οι φορμες που παιζει ειναι σε μπλουζ (τενεσσι μπλουζ). Ας γκουγκλαρει ο φιλος, και youtube...εχει να ακουει...για μερες. Ειναι λιγο ρισκο να αρχισουμε να λεμε οτι δεν παιζει αυτο αρα ειναι αυτο, παιζει το αλλο αρα ειναι το αλλο. Καταλαβαινεις τι εννοω. Το θεμα ειναι τι φραζαρισμα κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση