bloody_sunday Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Aπ΄ότι θυμάμαι το πρόβλημα που είχες μαζί του ήταν πως έπαιζες με κάποιον κιθαρίστα που χρησιμοποιούσε ένα θηρίο και δεν έβγαινε αρκετά ο koch. Τότε νομίζω δεν υπήρχε ο 40ρης studiotone, τώρα υπάρχει και σε ΑΒ τεστ που έκανα με αυτον και τον δικό μου 20ρη άκουσα τα υπέροχα καθαρά του koch σε ακόμα πιο μεγάλες εντάσεις (εξωφρενικές βέβαια)! Αν ξαναπας για koch, άκουσε τον 40ρη! Εγω συνεχίζω να παίζω με το Kochακι και μάλιστα σε πολυμελή μπάντα (με 2 κιθάρες, πνευστά κλπ κλπ) και στο live παιζω στο 3...! Εμ εσείς προφανώς είστε πολιτισμένοι και ρυθμίζετε τις δυναμικές σας σαν μπάντα, δεν τρως ένα χάος από τον μπασίστα ή ένα κοπάδι 6L6 σε full tilt στη μάπα από 4 12ρια τη στιγμή που προσπαθείς να σεβαστείς όλους τους υπόλοιπους και το τραγούδι... όταν κάποια στιγμή τα οικονομικά μου το επιτρέψουν, θα τον κοιτάξω. Όντως το πρόβλημά μου είναι ότι παίζαμε πολύ δυνατά και καθαρά, αν και έχω καλυφθεί τώρα. Σε χαμηλές εντάσεις θυμάσαι αν είχε το ίδιο όμορφα και "γεμάτα" καθαρά όσο ο μικρός αδερφός του? Βabtua εδώ είσαι: http://www.noiz.gr/index.php?topic=153605.msg175553#msg175553 Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Για τον studiotone ρώτησα, επειδή they (Koch) DO claim ότι είναι class A στα specs, αλλά ο φίλος Marillion (άμεσα) και ο SF (έμμεσα) ισχυρίζονται ότι δεν είναι. Έχουμε κάποια σοβαρή βάση γι αυτό (schematic etc) ή απλά είναι "word on the street"; Βρήκα αυτό που έγραφα παραπάνω, που είχε πεί ο electrictabs: ".....Αν και δηλώνω φαν της τάξης ΑΒ σε έναν ενισχυτή με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι ο κύριος Koch ξεχωρίζει αρκετά ως αναφορά την "τάξη Α" του Studiotone. Ο ενισχυτής είναι πολωμένος πιο κοντά σε πραγματική τάξη Α από σχεδόν οποιονδήποτε αντίστοιχο 15-20 βατ ενισχυτή της αγοράς. Με εξέπληξε ακόμη περισσότερο το κύκλωμα του τελικού το οποίο λειτουργεί τις el84 με 380V DC στις ανόδους γεγόνος που δικαιολογεί το αυξημένο headroom". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Κι ας μην ξεχνάμε πως αυτές οι ηχητικές μικροϊδιότητες της Class A σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της Α/Β δημιούργησαν το Simulclass, το οποίο προσωπικά το βρίσκω ιδέα άξια για Όσκαρ. Η Mesa Boogie δεν το ξεκίνησε αυτό?! Μια παλιά συζήτηση για την τάξη Α! Μπόλικες σελίδες για το θέμα της τάξης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Σε χαμηλές εντάσεις θυμάσαι αν είχε το ίδιο όμορφα και "γεμάτα" καθαρά όσο ο μικρός αδερφός του? Δεν πρόσεξα τίποτα το διαφορετικό στους 2 ενισχυτές (στα βασικά τους)... η διαφορά τους ήταν πως εκεί που "τερμάτιζαν" τα καθαρά του 20ρη, ο 40ρης συνέχιζε αγέρωχος!!! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχώς δεν καλύφθηκα από κανέναν. Αυτό που ρωτάω είναι ΠΩΣ ξέρουμε ότι είναι/δεν είναι class A ο studiotone. Υπάρχει κάποιο schematic να υπολογίσουμε τάσεις πόλωσης και τροφοδοσίας; Ή εναλλακτικά, υπάρχει κάποιος που μέτρησε τις εν λόγω τάσεις απευθείας πάνω στο κύκλωμα; Ή απλά είναι λόγια (που μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι); Αυτό ρώτησα... Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχώς δεν καλύφθηκα από κανέναν. Αυτό που ρωτάω είναι ΠΩΣ ξέρουμε ότι είναι/δεν είναι class A ο studiotone. Υπάρχει κάποιο schematic να υπολογίσουμε τάσεις πόλωσης και τροφοδοσίας; Ή εναλλακτικά, υπάρχει κάποιος που μέτρησε τις εν λόγω τάσεις απευθείας πάνω στο κύκλωμα; Ή απλά είναι λόγια (που μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι); Αυτό ρώτησα... (γιόρταζες χτες ή μου φαίνεται? Χρόνια Πολλά! :)) Υπάρχει ένας απλός, απλούστατος λόγος που ξέρουμε 100% ότι δεν είναι Τάξης Α. Και ο λόγος είναι ότι 2 EL84 σε Τάξη Α δεν βγάζουν ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ 20 Watt, ούτε καν 18, ούτε καν 15... ;D Ο Studiotone βασίζει την τοπολογία του στην "φιλοσοφία" των κλασσικών British amps των 15-18W. Έχει γίνει επίσης μεγάλη συζήτηση για το ότι ακόμα και single ended ενισχυτές Class A, όταν φτάσουν σε έντονο clipping δουλεύουν σε Τάξη ΑΒ, και σε Τάξη C ακόμα, θα πρόσθετα εγώ. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 +1! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ αλλά δε γιόρταζα... στις 7 του προηγούμενου γιόρταζα... Τώρα, ή εγώ είμαι τυφλός ή κοιτάω σε λάθος μέρος, αλλά δεν είδα πουθενά στα specs να αναφέρεται ισχύς 20W. Για την ακρίβεια, δεν είδα πουθενά να αναφέρει ισχύ του συγκεκριμένου ενισχυτή (πράγμα περίεργο...). Στο επίσημο site αυτά... Το μόνο που είδα, στο manual είχε ένα σχέδιο του back panel και έγραφε στα βύσματα εξόδου 20W. Αυτό όμως πιθανότερο είναι για να σε προτρέπει να βάλεις καμπίνα τουλάχιστον 20W, όχι ότι βγάζει 20W. Πάντως φυσικά και δε βγάζουν 20W δύο EL84 σε class A. Για την ακρίβεια, πρέπει να βγάζουν αρκετά λιγότερο από 12W. Για να βγάλουν 20W πρέπει να είναι καθαρά class B. Για τη μεγάλη συζήτηση το γνωρίζω, ήμουν εκεί... ;) Θα επιμείνω όμως στο fact ότι ένας ενισχυτής σχεδιάζεται με κάποια specifications, ένα από αυτά είναι το class. Όταν ο χρήστης τον δουλεύει εκτός specs, δε σημαίνει ότι αλλάζει specs ο ενισχυτής. Μπορεί να συμπεριφέρεται ΣΑΝ κάποιο άλλο class, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζει class. Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Τώρα, ή εγώ είμαι τυφλός ή κοιτάω σε λάθος μέρος, αλλά δεν είδα πουθενά στα specs να αναφέρεται ισχύς 20W. Για την ακρίβεια, δεν είδα πουθενά να αναφέρει ισχύ του συγκεκριμένου ενισχυτή (πράγμα περίεργο...). Στο επίσημο site αυτά... Στο manual του studiotone (που υπάρχει και εδώ: http://www.koch-amps.com/images/stories/amps/studiotone/manual/Studiotone%20manual%20version%202.0.pdf ) αναφέρει το εξής: OUTPUT POWER Power amp 20W(rms) in 4, 8 or 16 ohms Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 20 βατ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 20 βατ? φυσικα και ειναι 20 βαττ. και φυσικα ΔΕΝ ειναι class A,μια και Πάντως φυσικά και δε βγάζουν 20W δύο EL84 σε class A. ειναι απλα τοσο class A οσο ειναι και οι VOX,MATCHLESS κτλ αν θες πραγματικο class A ενισχυτη θα πας εδω http://www.dc-developments.com/cornell_romany_plus_combo.htm www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση