Προς το περιεχόμενο

Είναι Class A ο Κοch Twintone?

nickzero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παρε αυτον ,κανει και για το Μαρακανά! ;D

http://www.dc-developments.com/cornell_romany_pro_combo.htm

(απο οτι βλεπεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταξη Α,2 6L6 βγαζουν 20 βαττ ,οχι 2 EL84.... ;D)

Παντως και ο Κoch βγαζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ class A amps

http://www.koch-amps.com/koch/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=36

[/quote

sf ξερεις για τα καινουρια μοντελα τι παιζει?για twintone?αλλαξε κατι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολύ θα ήθελα να δω αν θα μπορούσα να την διακρίνω και στον Univalve. Τα "ηχητικά κάλλη" της Class A πολλοί τα ζήλεψαν, δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι βγαίνουν πχ. μόνο από έναν single ended...

Όχι, βγαίνουν και από parallel single ended όπως ο Bivalve.... αλλά με άλλο χαρακτήρα.  ;)

Σημασία έχει να μας αρέσει ο ήχος παιδιά, τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

που πήγε το link με το άρθρο στο αγγλικά για τις τάξεις ενισχυτών ??? ??? ???

edit: το ήβρα μοναχός μου http://www.mesaboogie.com/US/Smith/ClassA-WebVersion.htm

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Ποιό από όλα? Υπάρχουν πολλά λινκ!

Στην παλιά κουβέντα περί τάξης Α θα βρεις πολλά λινκ και πληροφορίες.... όρεξη για διάβασμα θέλει!  ;)

Edit: Ένα πολύ ωραίο σχόλιο από τον Randall Smith στο άρθρο της MesaBoogie που βρήκε ο skantzos!

Class A would simply be a set of operating parameters such that the valve never shuts off completely and some amount of current, even if it’s just a trickle, is always flowing through it. This is the best part of Class A operation because it’s when a tube stops and starts, --cuts off then resumes conducting current that most distortion –or “non-linearities”-- occur. And distortion, to the RCA Engineers, was Bad. In their world, amps were never intended to be turned up into distortion. But even the most Class A amp, if turned up loud enough, would go beyond Class A and into cut-off. At some point those “alternating grid voltages” (that’s the signal, which increases with loudness) will add so much to the “fixed bias voltage” and create such a strongly negative field at the grid, that current will indeed cease flowing. In radios and hi-fi’s, designers can assume you’ll never turn it up into heavy clipping because it sounds so bad. Thus they can say an amp is always Class A because they can predict the maximum input signal. Then there are guitar amps. No such prediction can be made and in fact the opposite is true. Huge signals are purposely used to create overdrive and distortion. Those poor old engineers would be shocked and stunned at what we do to their tubes! And in the name of music, no less! I’ve hung out with some of these old guys and indeed, they were appalled, once they got over their disbelief! (Try describing an amp spewing out a barrage of hard-core krang to a guy whose only exposure to guitar is campfire folk songs!)

Φιλε Babtua δεν εχω το schematic αλλα εχω κ τους δυο ενισχυτες κ τους εχω ανοιξει ( οχι θα κρατιομουν!! :) ) κ εχω κανει αρκετες μετρησεις σε τασεις κ ρευματα ( παρολη την δυσκολια του pcb. Δεν ηθελα να ξαναμπουμε σε μια συζητηση τι ειναι ταξη Α    γιατι δεν ηταν αυτος ο σκοπος της ερωτησης του φιλου.

Δε θα συζητούσαμε ΤΙ είναι τάξη Α, αλλά αν ΕΙΝΑΙ σε τάξη Α ο ενισχυτής, βασισμένοι στις τάσεις λειτουργίας του. Δεν υπάρχει όμως λόγος πλέον.

Babtua ο Electrictabs μιλάει για 380V DC σε εκείνο το ποστ.

Ομολογώ πως ήμουν τυφλός στο manual του Koch και δεν είδα την τελευταία σελίδα του που γράφει τα specs. Αλλά όχι τόσο τυφλός ωστε να μη δω το εν λόγω ποστ που μάλιστα εσύ αν θυμάμαι καλά με έστειλες direct. Το ερώτημά μου είχε να κάνει με τη αξιοπιστία της πηγής όσον αφορά τα στοιχεία του ενισχυτή. Και, ας με συγχωρέσει ο φίλος Electrictabs επειδή δεν τον γνωρίζω, το ότι απλά το "είπε" ο Electrictabs για μένα δε λέει κάτι, παραμένει "word of the street". Αντίθετα, αν ο φίλος Marillion από πάνω έλεγε "Μέτρησα και βρήκα τάδε" θα το λάβαινα πολύ σοβαρότερα υπόψιν. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός καθώς δε θέλω να προσβάλω κανέναν.

Όπως και να'χει, δεν έχει καμία σημασία πλέον...

Αρβύλες...

Kανένα πρόβλημα, αν και ο Electrictabs δεν είναι της κατηγορίας "Μπάμπης ο Σουγιάς" αλλά ένας σοβαρός τεχνικός που μάλλον δεν τον έχεις πετύχει στο φόρουμ μιας και έγραφε παλαιότερα πριν έρθει η παρούσα νουβέλ βαγκ του Νόιζ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

[...]το ότι απλά το "είπε" ο Electrictabs για μένα δε λέει κάτι, παραμένει "word of the street".[...]

Ο Electrictabs βέβαια στο μεταξύ είναι εξουσιοδοτημένος repairman των Koch...μόνο που προς το παρόν "επισκευάζει" σκοπέτα κάπου στο ανατολικό Αιγαίο (Bloody, take a guess!)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου