Προς το περιεχόμενο

Guitar Rig - Το ΤΕΛΟΣ των ενισχυτων στο recording;

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοειται οτι κανει και για Live !

(εδω οι Garbage και αρκετα γκρουπ παιζουν live με το κατα πολυ υποδεεστερο POD με αψογα αποτελλεσματα)

Απλα ειναι δυσκολοτερο να το "συνηθισει" ενας κιθαριστας που εχει μαθει να νοιωθει τον ενισχυτη διπλα του "να του χτυπα τα μπατζακια" & να "παιζει" μαζι του κανοντας feedback.

Αυτο που ενδιαφερει ομως δηλ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΘΕΑΤΗΣ (η ο μουσικος που φοραει in ear monitors) ειναι το ιδιο εκπληκτικο & live & στο στουντιο.

Παντως ηδη το χρησιμοποιουν παρα πολλοι κιθαριστες και Live...(εχει αλλωστε και δικη του πολυ εξυπνα σχεδιασμενη πεταλιερα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 243
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Απλα ειναι δυσκολοτερο να το "συνηθισει" ενας κιθαριστας που εχει μαθει να νοιωθει τον ενισχυτη διπλα του "να του χτυπα τα μπατζακια" & να "παιζει" μαζι του κανοντας feedback.

Δεν έχει κανένα μηχανισμό το Rig που να επιτρέπει αυτή την αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα; Αν του στείλεις midi controllers δεν ακούει; ;)

Mea Culpa

Δεν έχει κανένα μηχανισμό το Rig που να επιτρέπει αυτή την αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα; Αν του στείλεις midi controllers δεν ακούει; ;)

http://www.nativeinstruments.de/index.php?id=rigcontrol2_us&nitr=1&l_src=guitarrig2_us&tsr_id=35485

ισως δεν εγινα αρκετα κατανοητος.

οπως ειπα και πριν το GR εχει την ωραιοτατη πεταλιερα-κοντρολλερ που λινκαρε ο φιλος & η οποια με λιγα λογια κανει παπαδες.

Ομως η 'αισθηση" του ενισχυτη δεν εχει να κανει μονο με το control αλλα και με τα ηχητικα κυμματα που φευγουν απο το μεγαφωνο του & σε "χτυπανε" οταν παιζεις κιθαρα.

Feedback βεβαια μπορει να κανεις & με τα μονιτορ οπως κανεις οταν γραφεις απο το κοντρολ ρουμ στο στουντιο (πολλοι κιθαριστες μαλιστα μεταξυ των οποιων και τερατα οπως ο Van Halen & o Eric Johnson το προτιμανε αυτο) ομως πολλοι κιθαριστες προτιμανε τον ενισχυτη για feedback & πολλες φορες στα live ειναι δυσκολο να εχεις ενα dedicated guitar monitor.

Kαι σιγουρα on stage η εμπειρια ενος "καυτου" λαμπατου ενισχυτη να βρυχαται πισω απο την πλατη σου ειναι ανεπαναληπτη οσοι την εχουν ζησει δυσκολα την απαρνιουνται .

Εξαρταται και απο το ειδος μουσικης βεβαια,αλλο να παιζεις κατι ελαφρυ και καθαρο & αλλο Trash Metal :wink:

Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Γιατί λέμε ότι το GR είναι κατάλληλο για ηχογραφήσεις' date=' αλλά όχι κατάλληλο για live? Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά, αλλά και η διαφορά που μπορώ να καταλάβω κλίνει υπέρ της αντίθετης άποψης (ότι δηλαδή θα ήταν κατάλληλο για live περισσότερο απ' ότι για ηχογραφήσεις).

Ξεστραβώστε με, αν γίνεται.[/quote']

Εγώ προσωπικά θα φοβόμουν να το κάνω, γιατί δεν έχω τέτοιο πληκτρολόγιο:

ctrlaldel.jpg

ούτε τέτοιο:

teclado_windows.jpg

:lol::lol::lol::lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mea Culpa

Ακουσα κι εγώ χθές τελικά το gr2 και μπορώ να πω ότι ναι μεν καλύτερο από το 1 αλλά η αίσθηση είναι η ίδια δυστυχώς.Δεν νιώθεις ότι παίζεις σε ενισχυτή.

Ενα σημαντικό που είπε κ ο whitenoise είναι ότι το πρόγραμμα δεν κάνει για κομμάτια που τον κύριο ρόλο παίζει η κιθάρα.

Είναι φοβερό για καθαρούς ήχους και μάλιστα κάποια preset είχαν φοβερό ήχο FUNK.Για να παίξει κανείς όμως π.χ. κιθαριστικό rock-fusion ή κάτι με lead κιθάρα κατά την γνώμη μου δεν κάνει.

Εκτός βέβαια αν δεν το ακούμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις π.χ. κατάλληλο προενισχυτή πρίν την κάρτα κ άλλα τέτοια.

Αλήθεια τι χωρητικότητα καταλαμβάνει άραγε ένα preset που φτιάχνουμε μόνοι μας? Με άλλα λόγια' date=' εχουν απαγορευτικό μέγεθος ώστε να γίνεται ανταλλαγή εύκολα μέσω internet?

[/quote'] Πολύ μικρό μέγεθος. Ένα αρχείο bnk (Bank) που έχει 10 presets έχει περίπου 100 KB.

Τι λέτε λοιπόν? Θέλετε να το κάνουμε?

Γνωρίζει κανείς κανένα site/forum με τέτοιου είδους downloads?

Αλήθεια τι χωρητικότητα καταλαμβάνει άραγε ένα preset που φτιάχνουμε μόνοι μας? Με άλλα λόγια' date=' εχουν απαγορευτικό μέγεθος ώστε να γίνεται ανταλλαγή εύκολα μέσω internet?

[/quote'] Πολύ μικρό μέγεθος. Ένα αρχείο bnk (Bank) που έχει 10 presets έχει περίπου 100 KB.

Τι λέτε λοιπόν? Θέλετε να το κάνουμε?

Γνωρίζει κανείς κανένα site/forum με τέτοιου είδους downloads εκτός από αυτό?

Ακουσα κι εγώ χθές τελικά το gr2 και μπορώ να πω ότι ναι μεν καλύτερο από το 1 αλλά η αίσθηση είναι η ίδια δυστυχώς.Δεν νιώθεις ότι παίζεις σε ενισχυτή.

Ενα σημαντικό που είπε κ ο whitenoise είναι ότι το πρόγραμμα δεν κάνει για κομμάτια που τον κύριο ρόλο παίζει η κιθάρα.

Είναι φοβερό για καθαρούς ήχους και μάλιστα κάποια preset είχαν φοβερό ήχο FUNK.Για να παίξει κανείς όμως π.χ. κιθαριστικό rock-fusion ή κάτι με lead κιθάρα κατά την γνώμη μου δεν κάνει.

Εκτός βέβαια αν δεν το ακούμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις π.χ. κατάλληλο προενισχυτή πρίν την κάρτα κ άλλα τέτοια.

Δεν το ακουτε με τις καταλληλες προυποθεσεις (δηλ. καλα μονιτορ γιατι προενισχυτη δεν χρειαζεται)) ισα-ισα εναι ΟΤΙ καλυτερο για heavy lead sounds (ολος ο δισκος του Marilyn Manson με gr εχει γινει!).(ποτε μου δεν καταφερα να βγαλω τετοιους lead ηχους με κανονικους ενισχυτες.ΠΟΤΕ!και εχω κανει αρκετες μεταλλαδικες παραγωγες)

Αλλη μια φορα σας λεω ΨΑΞΤΕ το! :wink:

α,και η κιθαρα δεν χρειαζεται να εχει απαραιτητα βρωμικο ηχο για να παιξει πρωταγωνιστικο ρολο,γινεται και με καθαρο ηχο ..πρωταγωνιστρια!

επισης ποιος σου ειπε οτι ειναι για να..παιζεις?Για να ΗΧΟΓΡΑΦΕΙΣ ειναι το προγραμμα! :lol:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου