ex-cyclops Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2010 "χειρότερη περίπτωση" σημαίνει "αν δεν του κάνει η UX1 πάει στην - ακριβώτερη - UX2" από ποιότητα, έχω την UX1 εδώ και λίγο καιρό και δουλεύει καλά, την UX2 δεν την ξέρω ώστε να γράψω γνώμη πάντως οι δύο λύσεις που πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι σίγουρα πιο "καθιερωμένες", μάλιστα η μία έχει πακέτο το Cubase που επίσης είναι πιο "καθιερωμένο" απο το Αbleton live Με ενδιαφέρει το ότι έχεις την UX1. Από ποιότητα ήχου και latency πώς πάει;
gdevelek Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2010 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν ανήκω στους ψαγμένους το latency δεν είναι αντιληπτό, είναι πολύ χαμηλό, σαν να μην υπάρχει αν ο φίλος σου μένει αθήνα μπορεί να έλθει σπίτι μου να παίξει με το Pod Farm (με το Ableton προς το παρόν δεν ασχολούμαι)
ex-cyclops Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν ανήκω στους ψαγμένους το latency δεν είναι αντιληπτό, είναι πολύ χαμηλό, σαν να μην υπάρχει αν ο φίλος σου μένει αθήνα μπορεί να έλθει σπίτι μου να παίξει με το Pod Farm (με το Ableton προς το παρόν δεν ασχολούμαι) Μπα, είμαστε αρκετά μακριά από Αθήνα, οπότε θα αρκεστώ στη γνώμη σου. :) Με ενδιαφέρουν όμως και οι υπόλοιπες προτάσεις, δηλαδή η Tascam και η M-Audio. Θα το ψάξω λίγο ακόμα. Καλή σκέψη. Γιατί να μην έχει και MIDI στην κάρτα ήχου του; Η Line6 δεν έχει. Οι άλλες δύο έχουν. Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα δω τι άλλες επιλογές υπάρχουν σ' αυτή την κατηγορία τιμής. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για την άμεση ανταπόκριση και για τις προτάσεις σας. ;D
eMoRdReD Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρά, είμαι κάτοχος της UX-2 (με όλα τα model packs και το Pod Farm plugin) και δε μετάνοιωσα ούτε στιγμή για την επιλογή μου. Μάλιστα, την πήρα για τον ίδιο ακριβώς λόγο για τον οποίο ψάχνεται ο φίλος σου, για να καταγράφω τις ιδέες μου (κιθάρα παίζω) και να τις επεξεργάζομαι αργότερα. Η κάρτα (όπως και το αδελφάκι της UX-1) προσανατολίζεται κυρίως για εγγραφή κιθάρας, μπάσου, φωνής, έχει αρκετές εισόδους και μπορείς να δρομολογείς το σημα σου στο DAW της επιλογής σου, όπως θέλεις. Μερικοί συνδυασμοί: 1)εγγραφή καθαρού σήματος και επεξεργασμένου ταυτόχρονα σε ξεχωριστά tracks (οπότε later διαμορφώνεις το καθαρό σήμα όπως θές με plug ins) 2)εγγραφή οργάνου και μικροφώνου ταυτόχρονα (ξεχωριστά tracks) 3)εγγραφή 2 οργάνων ταυτόχρονα με διαφορετικό rig για κάθε όργανο(ξεχωριστά tracks-είσοδος σημάτων από 2 line ins από τη πίσω πλευρά της κάρτας) 4)εγγραφή ενός οργάνου με dual tone, δηλαδή το σήμα μοιράζεται σε 2 ξεχωριστά rigs(πάλι-πρωτότυπο- ξεχωριστά tracks) Το σύνολο των tracks προς εγγραφή είναι 4 (2 στερεοφωνικά=4 mono) H ποιότητα του ήχου είναι κατά τη γνωμη μου πολύ καλή και δεν διαφέρει ηχητικά από αυτή της πεταλιέρας X3 Live. Όρεξη και χρόνο να έχει κανείς να πειραματιστεί με τους αμέτρητους συνδυασμούς των δεκάδων ενισχυτών και εφφέ. Δουλεύω την UX-2 κοντά 2 χρόνια και ποτέ δεν παρατήρησα latency. Μάλιστα γι αυτό το λόγο πολλές φορές παίζω/κάνω εγγραφές σε netbook(no problem at all). Midi δεν διαθέτει (για μένα δεν ήταν πρόβλημα), οπότε πήρα ένα usb midi interface (θέμα αν συνέδεσα κλαβιέ πάνω από 5 φορές). Μάλιστα, πήρα πρόσφατα το FCB1010 (midi πεταλιέρα) και ελέγχω με αυτό τα rigs μου στο pc. ;D Θα μπορούσα να μιλάω ατέλειωτα για αυτή τη συσκευή, αλλά αφού είναι κιθαρίστας θα τον συμβούλευα να τη πάρει με κλειστά μάτια. Και η UX1 τις ίδιες δυνατότες έχει, αλλά διαθέτει λιγότερες εισόδους (γι αυτό και προτίμησα την UX-2) P.S. Μια καλή ιδέα θα ήταν να έπαιρνε το laptop και μια X3 Live και να χε έτσι -και αξιόλογη πεταλιέρα -και μια αξιόλογη κάρτα ήχου (η X3 Live κατά τη γνώμη μου είναι η UX2 σε standalone μορφή). Καλές επιλογές και καλές αγορές ;)
ex-cyclops Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Να 'σαι καλά φίλε μου, μπορώ να πω ότι ξεδιάλυνες κατά πολύ τα πράγματα. Από τη στιγμή που η κάρτα προορίζεται για κιθαρίστα, το θέμα είναι να έχω γνώμες από κιθαρίστες που τη δουλεύουν. Ωραία, επομένως θα του προτείνω την UX2 και αν δεν θέλει να δώσει τα επιπλέον χρήματα, ας πάει στην UX1 που του έχω πει ήδη. Μία ερώτηση ακόμα: Το Pod Farm πώς συγκρίνεται ηχητικά σε σχέση με τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα πακέτα προσομειώσεων, όπως η σειρά AmpliTube της IK Multimedia ή το Guitar Rig της Native Instruments; Όλες οι Line6 συνοδεύονται από την ίδια έκδοση του Pod Farm ή τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο καλά εξοπλισμένα;
gdevelek Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 To Pod Farm δεν θεωρείται απο τα κορυφαία, πάντως είναι πολύ εύχρηστο η εγκατάστασή του (που συνδυάζεται με την εγκατάσταση της κάρτας) είναι λίγο περίπλοκη αλλα πάει ρολόι αν ακολουθήσεις το εγχειρίδιο τα UX-1/2 έρχονται με την ίδια βασική έκδοση υπάρχει και upgrade που περιλαμβάνει περισσότερα μοντέλα ενισχυτών και εφέ αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις αναλυτικό review για το βασικό pod farm από μέλος του φόρουμ
eMoRdReD Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Πιστεύω πως τα Pod Farm είναι μια καλή εφαρμογή, η οποία θα τύγχανε περισσότερης εκτίμησης, εάν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Αυτό το λέω γιατί συνοδεύεται και λειτουργεί μόνο με συσκευές της εταιρίας (αν και πωλείται και ως vst), σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές όπως Aplitube, Guitar Rig, που με τον ένα ή άλλο τρόπο (..."ο μαύρος πειρατής...ο μαύρος πειρατής"...) πολύ εύκολα τα βρίσκει κανείς και τα τρέχει παντού. Κάθε εφαρμογή έχει κάποια καλύτερα και κάποια χειρότερα σημεία από μια άλλη. Δοκιμάζεις και αποφασίζεις αν κάποιο σε καλύπτει ή όχι. Ούτως ή άλλως μπορείς αν δε σε αρέσει το Pod Farm να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα (το πιθανότερο να έχει βρεθεί με τη μέθοδο του μαύρου πειρατή από το Τζιμπουτί). Όλες οι Line6 συνοδεύονται από την ίδια έκδοση του Pod Farm ή τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιο καλά εξοπλισμένα; Νομίζω και η UX1 και η UX2 συμπεριλαμβάνουν ίδια έκδοση λογισμικού (βασικά απλά το κατεβάζεις από την εταιρία) με τα ίδια model packs. Με κάποιο extra αντίτιμο μπορείς να αναβαθμίσεις τον virtual εξοπλισμό σου αγοράζοντας επιπλέον model packs (τα οποία υπάρχουν ήδη στη συσκευή, με την αγορά τους σου δίνεται ένας κωδικός και τσουπ, αυτά ξεκλειδώνονται) τα οποία πραγματικά αξίζουν. Ανα καιρούς η Line6 κάνει προσφορές (εγώ πήρα πακέτο όλα τα model packs με 99$ και το vst plugin -αξίας 24ευρώ- τσάμπα ;D) η εγκατάστασή του (που συνδυάζεται με την εγκατάσταση της κάρτας) είναι λίγο περίπλοκη αλλα πάει ρολόι αν ακολουθήσεις το εγχειρίδιο υπάρχει και upgrade που περιλαμβάνει περισσότερα μοντέλα ενισχυτών και εφέ Βασικά εγκαθίσταται πρώτα η εφαρμογή Line6Monkey και μετά η εγκατάσταση/ενημέρωση drivers, λογισμικού ή πρόσθετων model packs, γίνονται μέσα από αυτή. Κάτι τελευταίο, μπορείς να χρησιμοποιείς και (δωρεάν) το προηγούμενο λογισμικό, το Gearbox, το οποίο έχει midi υποστήριξη (για τη λειτουργία της πεταλιέρας αυτό χρησιμοποιώ) το οποίο απλά έχει διαφορετικό interface και δεν έχει dual tone. To Pod Farm προς το παρόν δεν υποστηρίζει ανταλλαγή midi μηνυμάτων, αλλά η εταιρία νομίζω είπε οτι σε μελλοντική έκδοση (πάλι δωρεάν) πιθανότατα θα υπάρχει και αυτή η υποστήριξη.
kostaras75 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Εγω εχω το tone port ux2 εδω και δυο χρονια....το χρησιμοποιω και εγω μονο με laptop (πληροφοριακα ειναι ενα toshiba qosmio g50-11r) και μονιτορ και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...ουτε καθυστερησεις στις εγγραφες ουτε διακοπες ουτε τιποτα....και να πω οτι χρησιμοποιω μονο audition 3 για να γραφω....δεν εχω χρησιμοποιησει το συνοδευτικο προγραμμα (ableton) η καποιο αλλο που σαφως θα κανει παπαδες....το μηχανακι το προτεινω ανεπιφυλακτα....τα υπολοιπα τα ειπαν τα αλλα παιδια.
ex-cyclops Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά. Τι να πω παιδιά, είμαι υπόχρεος για τις απαντήσεις σας. Μέχρι που άρχισα να την καλοβλέπω κι εγώ τη Line6 που δε μπορώ να έχω την Pod Farm. ;D
ex-cyclops Δημοσιευμένο 15 Μαρτίου 2010 Δημοσιευμένο 15 Μαρτίου 2010 Τελικά επιλέξαμε την Line6 POD Studio UX1 και πήρε και ένα laptop της Acer. Τώρα μένει το στήσιμο του όλου εγχειρήματος. Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τη βοήθειά σας. ;D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση