X

2 κιθαρες σε 1 ενισχυτη

Synyster_G

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εδώ και λιγες μερες ειμαι κατοχος του ενισχυτη peavey studio pro 112 made in U.S.A . Πολυ καλος ενισχητης ;D  . Πεντακαθαρα καθαρα  :P γεματα βρώμικα που καλυπτουν απο blues μεχρι 80s trash metal και τον πηρα μονο 150 ευρα επειδη ηταν επιστροφη  :o Τέλος πάντων ο εν λόγω ενισχυτής έχει 2 inputs ena high gain και ένα low gain και αναρωτιέμαι εγώ είναι δυνατό και ασφαλές να συνδέσω 2 κιθάρες ταυτόχρονα η θα καταστρέψω το μεγάφωνο ??????

στον Laney vc-30 112 δεν γινεται .απλα βαζοντας και δευτερο βυσμα στα inputs ειναι σαν να ακυρωνεται το αλλο signal

βεβαια μπορει να ειναι αλλη τεχνοποια αλλα δεν νομιζω

avalon είπε:
στον Laney vc-30 112 δεν γινεται .απλα βαζοντας και δευτερο βυσμα στα inputs ειναι σαν να ακυρωνεται το αλλο signal

βεβαια μπορει να ειναι αλλη τεχνοποια αλλα δεν νομιζω
έμενα λειτουργούν και τα 2 μαζί το έχω δοκιμάσει αυτό που ρωτάω είναι αν είναι επικίνδυνο για τον ενισχυτή

myster_maze είπε:
Όχι! Παίξτε άφοβα!  :)
μηπως ξερεις γιατι στον δικο μου αυτο δεν γινεται;;;

(ουτε σε ενα λανευ μπασου ενος φιλου)

myster_maze είπε:
Όχι! Παίξτε άφοβα!  :)
Ωραιο θεμα

Σε αυτη τη περιπτωση τι επιπτωσεις εχω στον ενισχυτη?(γονατισματα, φθορες κλπ)

Aν ο ενισχυτής έχει δύο προενισχύσεις ξεχωριστές, μπορείς να βάλεις μία κιθάρα σε κάθε προενίσχυση και να παίζουν δύο κιθαρίστες κανονικά.

Αν έχει μία, με διαφορετικούς ήχους, πχ drive και clean δεν γίνεται και ας έχει δύο εισόδους. Αυτές οι είσοδοι δεν είναι δύο διαφορετικές προενισχύσεις. Είναι (συνήθως) μία high και μία low. Σε αυτή την περίπτωση, αν συνδέσεις δύο κιθάρες ή κάποια δεν θα παίζει ή θα υπάρχει πολύ χαμηλό σήμα.

Σε καμία, από όλες τις περιπτώσεις, δεν θα πάθει κάτι ο ενισχυτής.  :)

Έτσι ακριβώς! Επίσης στον Peavey (τουλάχιστον στους περισσότερους που έχω δοκιμάσει εγώ) μόλις βάλεις δύο input, τότε το "high gain" input γίνεται αυτόματα drop down και συμπεριφέρεται σαν low gain.

Και κάτι ακόμα. Θα παρατηρήσεις πως αν έχεις συνδεδεμένες δύο κιθάρες και παίξεις με το volume pot της μίας, θα έχει το ίδιο ακριβώς αντίκτυπο και στην άλλη κιθάρα!

Και αυτό γιατί πολύ απλά το σήμα της κιθάρας είναι αμφίπλευρο (πάει δλδ και στις δύο μεριές από το καλόδιο πράγμα που είναι η κύρια αιτία για hum σε άλλες περιπτώσεις). Πάντως οι Peavey είναι σκυλιά οπότε μην το φοβάσαι!

Σε ορισμενους ενισχυτες, οταν θελαμε οπωσδηποτε να βαλουμε δευτερη κιθαρα, τη βαζαμε κατευθειαν στον τελικο (return). Σε ορισμενους ενισχυτες δεν επιανε, επαιζε μονο αυτη που ηταν καρφι στον τελικο, σε καποιους επαιζαν και οι 2.

Τωρα που το σκεφτομαι, μαλλον εχει να κανει με το αν η λουπα ειναι σειριακη ή παραλληλη...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αυριο κιολας θα καλεσω ενα φιλο μου να παιξουμε  :P

Τωρα αν η συνδεση γίνεται με ενα απλό σπλιττερ ?

Σε ενα AC15c1 το κανουμε αυτό , μηπως υπάρχει πιθανότητα να του κάνουμε ζημιά ?

takissam είπε:
Και κάτι ακόμα. Θα παρατηρήσεις πως αν έχεις συνδεδεμένες δύο κιθάρες και παίξεις με το volume pot της μίας, θα έχει το ίδιο ακριβώς αντίκτυπο και στην άλλη κιθάρα!
Έχε όμως επίσης υπόψιν ότι αν παρεμβάλλονται πεταλάκια ανάμεσα στις κιθάρες και τα Inputs (το πιθανότερο, ένα overdrive τουλάχιστον θα το θέλετε...) τότε δε θα υπάρχει τέτοια συμπεριφορά με τα volume (τουλάχιστον όσο το πετάλι είναι ON και όχι true bypass)

Ζημιά πάντως δε γίνεται με 2 όργανα στον ίδιο ενισχυτή, επ ουδενί...

Στον Fender Hot rod γίνεται και το λέει και το manual αν θυμάμαι καλά,αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό κάποτε που το είχα δοκιμάσει.

Δυο κιθαρες σε εναν ενισχυτη ειναι σαν να βαλεις 2... σε ενα....δεν χωρανε...Γιατι το....ειναι φτιαγμενο για ενα...ΑΝ βαλεις 2 ξεχειλωνει και μετα ουτε 1 δεν μπορεις να βαλεις γιατι εχει γινει γαλοτσα..Για μενα βαλε μονο 1 και μετα το 2 βαλτο αλλου..ΕΛπιζω να βοηθησα

psycho969 είπε:
Δυο κιθαρες σε εναν ενισχυτη ειναι σαν να βαλεις 2... σε ενα....δεν χωρανε...Γιατι το....ειναι φτιαγμενο για ενα...ΑΝ βαλεις 2 ξεχειλωνει και μετα ουτε 1 δεν μπορεις να βαλεις γιατι εχει γινει γαλοτσα..Για μενα βαλε μονο 1 και μετα το 2 βαλτο αλλου..ΕΛπιζω να βοηθησα
ΘΕΟΣ.-

psycho969 είπε:
τι θεος??? Ημιθεος!!! ;D

Πάρε ένα μικρό προενισχυτάκι και χώστες πάνω μαζί, από εκεί στην χαμηλή είσοδο και είσαι οκ.

psycho969 είπε:
Tι ακριβώς θα ξεχειλώσει? Και αν ξεχειλώσει θα γίνει γαλότσα?  ??? :P

Στον Fender Hot rod γίνεται και το λέει και το manual αν θυμάμαι καλά,αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό κάποτε που το είχα δοκιμάσει.
Μα ο Fender Hot Rod δεν έχει δύο προενισχύσεις....

Μόνο αν ο ενισχυτής έχει δύο προενισχύσεις, ξεχωριστές, γίνεται!

Καλά, κανείς δεν έχει δοκιμάσει στον ενισχυτή του να παραλληλήσει τις προενισχύσεις? Είναι παραδοσιακό κόλπο από τα παλιά. Ο VoxAC30 έχει την δυνατότητα αυτή, πλέον, με διακοπτάκι.

Το να συνδέσεις την κιθάρα σου και στις δύο προενισχύσεις ταυτόχρονα, είναι το ίδιο με το να συνδέσεις δύο κιθάρες ξεχωριστές σε κάθε προενίσχυση.

Εδώ παίζει ενισχύτής 60'ς που έχει είσοδο για κιθάρα, πλήκτρα και φωνή! Ταυτόχρονα!  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back