bloody_sunday Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Το IPad, έτσι όπως έχει φτιαχτεί τώρα, είναι κυρίως ένα όχημα προώθησης του ITunes Store. Αφήνεις το IPad με περασμένους τους αριθμούς της πιστωτικής στο account της Apple στα χέρια της γιαγιάς, και αν θελήσει να δει μια ταινία ή να ακούσει μουσική, λόγω της μη ύπαρξης cd ή dvd θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια (μέσω του interface) στο οne-click-buy ITunes Store, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να σου έρθει ένας λογαριασμός μεγατόνων για ταινίες ή μουσικές που μπορεί να είχες ήδη στο σαλόνι ή στο βιντεοκλαμπ της γειτονιάς σου, την ίδια στιγμή που οι δέκα-δεκαπέντε βόλτες της ανά μήνα λόγω λιωσίματος θα μειωθούν στη μία ή καμία. Απίθανο? Να ένα ακόμη μικρό σενάριο που δεν είναι και τόσο ad-friendly ή wallet-friendly. Βρε συ Bloody, ας μην ανακαλύπτουμε την Αμερική... Τώρα βρήκες να σε πειράξει αυτό; ;D ;D Δεν λέω ότι έχω ανοσία σε αυτό (μιας και όλοι έχουμε μικρές ή μεγάλες καταναλωτικές μανίες) αλλά με εκνευρίζει το θράσος και το in-your-face bullshitting. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Το Wii προσφέρει κάτι εντελώς πρωτότυπο και μοναδικό σε σχέση με τις άλλες κονσόλες, είναι δε και μακράν πιο οικονομικό. Το προϊόν ακολουθεί τη φιλοσοφία της Nintendo από την εποχή του NES, δηλαδή απλά και διασκεδαστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, η τεχνολογία του wand επέτρεψε να πετύχουν ακόμα καλύτερα αυτό το στόχο. Marathon είμαι μέσα για itunes app road king. Επόμενη ιδέα είναι footswitch με touch οθόνη, τέρμα τα DPDT, ενώ θα μπορείς να αυξομειώνεις παραμέτρους πηγαινοφέρνοντας το πόδι στο touchscreen. Εννοείται οτι προβλήματα και δυσλειτουργίες λόγω αυξημένης ποδαρίλας δεν καλύπτονται απ'την εγγύηση :P Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
koraxprs Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά, τα specs δεν παίζουν πάντα ρόλο... Δείτε για παράδειγμα το Nintendo Wii...στα χαρτιά υπολείπεται πολύ των PS3 και Xbox360. Κι' όμως, είναι μακράν η πρώτη κονσόλα σε πωλήσεις στην αγορά, με διπλάσιες πωλήσεις από τη δεύτερη. Γιατί; Επειδή μπόρεσε και απευθύνθηκε επιτυχώς σε target groups που οι άλλες δύο δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν (γυναίκες, ηλικίες 40+ κ.οκ). Αυτό θέλει να κάνει ο κύριος Jobs. Θα τα καταφέρει; Ίδωμεν... Επειδή κι εγώ έφερα σχετικό παράδειγμα, νομίζω ότι η συγκεκριμένη σύγκριση δεν είναι σωστή (ψιλοofftopic βέβαια) γιατί το Wii έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα (ειδικά την περίοδο που λανσαρίστηκε): - Καλύτερη τιμή ;) (συσκευής και εφαρμογών) - Παρ'ότι σαν specs στα χαρτιά υστερεί των άλλων 2, έφερε όμως τεχνολογία που τα PS3 &X360 δεν έβαλαν (αυτή την πατέντα με την ανίχνευση κίνησης που παίζεις διαδραστικά κλπ) και αμέσως έγινε διαφορετικό και μοναδικό ανοίγωντας ταυτόχρονα και το target group του σε κάθε ηλικία και με εναλλακτικές χρήσεις (βλ. όργανο γυμναστικής ;D ) και γενικότερα με πολύ πρωτοτυπία ως concept. Άρα λοιπόν, παρ'ότι ξέρω ότι το Wii δεν απευθύνεται σε εμένα, καταλαβαίνω και δικαιολογώ απόλυτα την εμπορική του επιτυχία γιατί έφερε κάτι πραγματικά καινούριο. Αυτή η καινοτομία του iPad δεν καταλαβαίνω πού είναι. Φυσικά και πιστεύω ότι θα πουλήσει τρελά και δεν αμφισβητώ αυτά που λέει ο marathon. Μου φαίνεται όμως ότι το ίδιο το concept του προϊόντος θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο (περιλαμβάνοντας και εμένα στο TG), δεδομένης της υπάρχουσας τεχνολογίας... Tseremonis was faster than me!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να σου έρθει ένας λογαριασμός μεγατόνων Απίθανο σενάριο...με τις υπάρχουσες τιμές. Η (απίστευτη) λογική του I Tunes Store βασίζεται στη μάζα. Εάν 1.000.000 άτομα του δώσουν 1$ το μήνα, και δεν βλέπω το λογαριασμό μεγατόνων αλλά βλέπω τους ισολογισμούς της Apple!!. Βέβαια αντί να πληρώσεις το 1$, υπάρχει και η πειρατεία. Έτσι δεν είναι? Marathon είμαι μέσα για itunes app road king. Επιτέλους και κάποιος, που κατάλαβε τη μπίζνα ;D ;D Πλάκα μου κάνεις, ή αλήθεια ξέρει να προγραμματίζεις? Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pascal Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Όλο το hype, το marketing, το bullshiting, τα events, οι διαφημίσεις, οι γκρίνιες, οι ενθουσιασμοί, τα παράπονα, οι συζητήσεις (ακόμα κι' αυτή που κάνουμε εδώ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. Αγοράζεις και ΑΥΤΑ μαζί με το iPad. Αυτά ΕΙΝΑΙ καινοτομία για ένα τέτοιο προιόν (όχι τεχνολογική, ούτε καν χρηστική). Καμιά ανάλογη συσκευή δεν τα "έχει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Μου φαίνεται όμως ότι το ίδιο το concept του προϊόντος θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο (περιλαμβάνοντας και εμένα στο TG), δεδομένης της υπάρχουσας τεχνολογίας... Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάνει test drive και δεν ανοίγει όλα του τα χαρτιά...επαναλαμβάνω, στόχος 3.000.000 πωλήσεων μου φαίνεται εξωπραγματικός. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Επιτέλους και κάποιος, που κατάλαβε τη μπίζνα ;D ;D Πλάκα μου κάνεις, ή αλήθεια ξέρει να προγραμματίζεις? Ανφορτουνάτελι άι εμ μακ ιλίτερατ :P Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dmilo Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί δεν μπορείτε να δείτε το iPad σαν αυτό που είναι στην πράξη? Πέρα από μαρκετίστικα κόλπα και οικονομικά μεγέθη και υπερβολές... Είναι ένα πολύ απλό στη χρήση organiser που προσφέρει και ψυχαγωγία. Η διαφορά του από τα smartphones που κάνουν ακριβώς τα ίδια, αν όχι και περισσότερα πράγματα, είναι ότι έχει μεγαλύτερη οθόνη, επομένως είναι πιο εύχρηστο. Αν το δεις έτσι, μπορείς να βρεις πού θα χρησιμέψει στον καθένα. RANDOMIZE USR 0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Εμένα να σας πω τι με ενοχλεί; Υποτίθεται ότι εν έτη 2010 θα είχαμε αποικήσει το φεγγάρι, θα είχαμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και ρομπότ βοηθούς σε κάθε σπίτι (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν πρίν 40 χρόνια). Αντ' αυτού έχουμε ένα ipad που δεν χρειάζεται κανείς και τα windows ακόμα κρασάρουν >:(. Το innovation αντικαταστάθηκε από το marketing και αντι να επιταχύνεται η εξέλιξη αυτή επιβραδύνεται. Δείτε τι γίνεται π.χ. με την αεροναυτική. Τα αεροπλάνα του σήμερα δεν διαφερούν και πολύ απά τα αεροπλάνα των 80's (αν εξαιρέσεις την χρήση υπολογιστών). Ενω είμαστε αρκετά ώριμοι τεχνολογικά για κάτι νέο, όχι κύριοι, λεφτά θελουμε και έτσι τι κάνουν, αεροπλάνα που χωράνε περισσότερους. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
koraxprs Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάνει test drive και δεν ανοίγει όλα του τα χαρτιά... Μακάρι αργότερα να δούμε κάτι πραγματικά καινοτόμο :) επαναλαμβάνω, στόχος 3.000.000 πωλήσεων μου φαίνεται εξωπραγματικός. Εγώ, με την ανύπαρκτη εμπειρία μου (και πες μου αν κάνω λάθος), βλέπω και αυτή την εκτίμηση ως μέρος της προώθησης. Δλδ αν είσαι μια εταιρεία που έχει ιστορια τα τελευταία χρόνια στις mainstream εμπορικές επιτυχίες, αν διαρρεύσεις τέτοια πληροφορία δε θα κάνεις τον μέσο καταναλωτή να σκεφτεί "Πωωω, για να περιμένουν τέτοια επιτυχία πόσο γ@μ@το πρέπει να είναι;"? Στόχος επετεύχθη μου φαίνεται ;D (λάθος το δεύτερο σχόλιο, δεν είχα διαβάσει καλά το κείμενο του dmilo) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση