Προς το περιεχόμενο

Linux: γιατί και πώς?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διότι με τις περισσότερες μουσικές εφαρμογές δεν ύπαρχει υποστήριξη και δε θα έχεις τις ανέσεις των xp.

Πχ cubase, band in a box, guitar pro δεν υπάρχουν.

Μόνο το audacity είχα δουλεψει εκεί.

Επίσης αρκετές κάρτες ήχου και διάφορο hardware (πχ εκτυπωτές) δεν τυγχάνει της υποστήριξης του Linux, άρα θα πρέπει να τα έχεις ελέγξει αυτά.

Δίαβασε και αυτό το θέμα....

http://www.noiz.gr/index.php?topic=171041.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

..εχω κουραστει με τα πολυσυζητημενα windows.

Επειδή φαίνεται ότι δεν τα πολυσκαμπάζεις τα λειτουργικά...ποιός σου είπε ότι δεν θα κουραστείς με τα καινούργια λειτουργικά που θα βάλεις?

Ρώτα καλύτερα (ή ψάξε καλύτερα στα ήδη απαντημένα θέματα)...σκέφτομαι να βάλω linux (OSx κλπ) για να παίζω μουσική...διαλέγουμε τα μηχανήματα, λειτουργικά, περιφερειακά... ανάλογα του τι θέλουμε να κάνουμε. Επίσης ότι βολεύει εμένα, την Εύη, τον Αντρέα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι βολεύει και εσένα.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δηλαδη οκ αυτο θα κανω.δυο αποριες.

1)Γιατι αν χρησιμοποιω μουσικα προγραμματα δεν αξιζει.

2)Για να παρω αυτο το λαιβ cd τι ακριβως κανω?κατεβαζω τα ubuntu κατ' αρχας?

απο άποψης αναπαραγωγής multimedia το λινουξ είναι πάρα πολύ μπροστά, οπότε νομίζω πως θα σε καλύψει απόλυτα.

γενικά όλα τα βασικά tools υπάρχουν και μάλιστα είναι πολύ καλοφτιαγμένα προγράμματα κατα την αποψή μου, ειδικά αυτα του KDE.

τώρα για περίπλοκα προγράμματα όπως πολυκάναλη ηχογράφηση και επεξεργασία βίντεο, μαλλον θα τα βρεις μπαστούνια. Υπάρχουν κάποια αξιόλογα προγράμματα, αλλά ανακύπτουν προβλήματα συμβατότητας με hardware ή bugs.

Γενικά υπάρχουν λύσεις και γίνεται να το κάνεις να δουλέψει, αλλά το πόσο διατεθειμένος είσαι να το κάνεις αυτό έχει να κάνει με το πόσο πολύ θες να διώξεις τα windows ;D

το .iso που θα κατεβάσεις απο τη σελίδα του ubuntu πχ μόλις το "καψεις" σε ένα δίσκάκι, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν live cd, δηλαδή να bootαρεις απο αυτό χωρίς να χρειαστεί εγκατάσταση, οπότε μπορείς να πάρεις μια γεύση χωρίς να δεσμευτείς σβήνοντας το παλιό σου λειτοπυργικο. Αν σου αρέσει τελικά, μπορείς να το εγκαταστήσεις με το ίδιο cd στο δίσκο σου κανονικά

πάντως για κάποιον που έρχεται απο τα windows εγώ θα πρότεινα Kubuntu αντί για Ubuntu, το KDE που χρησιμοποιεί η πρώτη κατα τη γνώμη μου είναι πολύ ανώτερο και έρχεται με πολύ πιο αξιόλογα προγράμματα απο το gnome που χρησιμοποιεί η δεύτερη

a classic player now...

Για να μην παρεξηγηθουμε ετσι,απλα ειμαι ψιλοπεριεργος να δω και να βγαλω συμπερασματα.4 χρονια τωρα στα windows νομιζω πως εχω παρει αυτο που θελω..απλα για να καταληξω στο τι πραγματικα θελω πρεπει να πειραματιστω..για τα προγραμματα το ειπα σε περιπτωση που δω οτι μου κανυν να ξερω οτι ειμαι καλυμμενος.ελπιζω να ειμαι κατανοιτος. :)

Ιρακλης καταλαβα τι λες και πολυ μου αρεσει αυτο που λες.Θα ακουσω αυτο που θα μου πουν και οι υπολοιποι και θα δω..

Για να μην παρεξηγηθουμε ετσι,απλα ειμαι ψιλοπεριεργος να δω και να βγαλω συμπερασματα.4 χρονια τωρα στα windows νομιζω πως εχω παρει αυτο που θελω..απλα για να καταληξω στο τι πραγματικα θελω πρεπει να πειραματιστω..για τα προγραμματα το ειπα σε περιπτωση που δω οτι μου κανυν να ξερω οτι ειμαι καλυμμενος.ελπιζω να ειμαι κατανοιτος. :)

Ακριβώς επειδή το πειραματίζεσαι, καλύτερα σε κάποιο spare πισι ή parrtition και κάνε τον κόπο να πας να ψάξεις αν υποστηρίζεται ότι hardware έχεις ή τυχόν known issues, πριν κάνεις τη μετάβαση.

Καλό ψάξιμο ^^

Εδώ διαφωνώ κάθετα για το kde...χίλιες φορές καλύτερα gnome(άποψή μου)...

Πάντως μετά απο αρκετό ψάξιμο κατάληξα οτι είναι καλύτερα ένα partition με XP_SP3  χωρις ιντερνετ,firewall,antivirus,updates,indexing κτλ για έναν μόνο λόγο:

χάνεις όλα τα υπέροχα freeware plugins γιατί linux&vst δεν....

Λοιπόν, από τα βασικά-βασικά:

Άλλο MacOS και άλλο Linux. Στο μηχάνημά σου ΔΕΝ μπορείς να βάλεις MacOS. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θέλει αρκετή πείρα και διάβασμα για να το πετύχεις. Άσε που δεν είναι και ό,τι πιο "νόμιμο"...

Linux είναι μία "οικογένεια" λειτουργικών που έχουν τον ίδιο πυρήνα. Κυκλοφορούν πάρα πολλές "παραλλαγές" του, που ονομάζονται διανομές. Κάθε διανομή έχει τις ιδιαιτερότητές της και παρέχει "ευκολίες" και εργαλεία με το που την εγκαταστήσεις. Σε όλες τις διανομές μπορείς να κάνεις τις ίδιες δουλειές, απλώς κάθε μία μπορεί να σε διευκολύνει και να σου παρέχει το περιβάλλον που θες να δουλέψεις χωρίς πολύ κόπο.

Η πιο δημοφιλής (νομίζω) διανομή είναι το Ubuntu. Αυτή σου προτείνω ΚΑΙ εγώ. Είναι αρκετά κοντά στα Windows και τα περισσότερα θα δουλέψουν αμέσως.

Το "αρκετά κοντά στα Windows", όμως, ΔΕΝ σημαίνει "ίδια με τα Windows". Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη φιλοσοφία των δύο λειτουργικών και όποια διανομή και να δουλέψεις, δεν πρόκειται να τις εξαλείψει. Κάποια στιγμή θα έρθεις αντιμέτωπος με τις συνήθειές σου και θα πρέπει να "ζοριστείς". Η πρόταση του IraklisZS είναι για μένα η πιο λογική: Με το Live CD δεν πειράζεις τον υπολογιστή σου, αφού το Linux θα τρέχει όσο τρέχει και το CD. Αν δεις ότι τα πάτε καλά οι δυο σας :) προχωράς και σε κανονική εγκατάσταση!

οκ ακουσα πολλες γνωμες και ειναι καλο αυτο και σας ευχαριστω πολυ.η αλιθεια ειναι τι δεν με ενδιαφερουν τα μπλιπλικια αλλα η ουσια :)

και μαλλον επειδη διαβασα και ενα αρθρο θα τιμησω το kubuntu.

απλα κατι σιμαντικο

ποια ειναι τα βασικα προγραμματα που θα χρειαστω?

να προσθεσω οτι θα βαλω ενα 20αρι σκληρο να τα δοκιμασω και μετα βλεπω.απλα να πω το pc μου εχει:

3GHZ Intel Core 2 Duo

4GB ram

στον 500αρι σκληρο windows vista home premium που τα βαριεμαι ελεινα

μητρικη δεν θυμαμαι μια foxconn ειναι της intel

ενα dvd-rw

εμ νομιζω αυτα..

δυο πραγματα 1)ubuntu ηθελα να γραψω.

2)ξεχασα καρτα γραφικων αν και δεν με απασχολει αν θυμαμαι καλα ειναι της asus και εχει 512mb μνημη

Βλέποντας το setup σου, και με την υπόθεση ότι θέλεις να πας σε Linux όχι από άποψη για αυτά, απλά επειδή έχεις βαρεθεί τα XP, μήπως να δεις και τα Win7;

Το μηχάνημά σου είναι πολύ πιο "μπροστά" από το λειτουργικό σου και λογικό είναι να το "καις", αφού είναι (σταθερό μεν, λατρεμένο επίσης  ;D), αλλά ξεπερασμένο.

Τα 7άρια είναι πραγματικά καλά και θα απογειώσουν τον τρόπο που δουλεύεις σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, βάλε και το Linux στον 20άρη που ανέφερες...

Ξαναλέω ότι στο προτείνω εφόσον βλέπω ότι το Linux δεν το επιλέγεις "από άποψη".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου