Προς το περιεχόμενο

Fender Telecaster buying guide!

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, bouzoukleri είπε

Update μέχρι 2024 θα διαβάσουμε;

Εννοειται και ειναι ΕΝΑ:

Παρτε μεταχειρισμενες ΑμερικΛανικες γιατι τοσα λεφτα για καινουρΓιες Ινδονησια/Κινα/Μεξικο ειναι κριμαΣ

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1
  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Waterfall-K είπε

Τι κάνεις ρε συ Superfunk εδώ? Δίπλα έλα, στο θρεντ του Montage.🤣

Από CS 80 και άνω ασχολούμαι.

Έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί το 80% των custom shop tele που πουλάει ο Thomman είναι relic, ενώ, αντίθετα, είναι σπάνιο να βρεις relic custom shop Gibson? 

3 ώρες πριν, Superfunk είπε

Εννοειται και ειναι ΕΝΑ:

Παρτε μεταχειρισμενες ΑμερικΛανικες γιατι τοσα λεφτα για καινουρΓιες Ινδονησια/Κινα/Μεξικο ειναι κριμαΣ

Εγώ πάλι προτιμώ καινούργια της Ινδονησίας και της Κορέας από μεταχειρισμένη αμερικάνικη, any day of the week and twice on Sunday (που λένε και στο χωριό μου).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν μιλάμε για συναρμολογούμενη. 

Μεταχειρισμένη squier και της πετάς πάνω ενα ωραίο σετάκι μαγνήτες. 

Η απλά ξεχνάς τις τελε και παίρνεις κατι όμορφο, δηλαδη στρατ!

• Χαχα 1

22 ώρες πριν, SibLt είπε

Έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί το 80% των custom shop tele που πουλάει ο Thomman είναι relic, ενώ, αντίθετα, είναι σπάνιο να βρεις relic custom shop Gibson? 

Να σου πω εγώ 😎την άποψη μου

Από τις λίγες κιθάρες που έχω πιάσει (δικές μου, φίλων, δόκιμες σε μαγαζιά) το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι: 

-  Η διαφορά μιας American Standard Fender (ή professional κάτι, που τις λένε σήμερα) σε αίσθηση και ήχο από μια custom shop είναι απειροελάχιστη. 

- Η διαφορά μιας standard LP (της μαζικής γραμμής παραγωγής και συνήθως άθλιας ποιότητας για τα λεφτά της) είναι κατά κανόνα τεράστια από τις custom shop της Gibson 

Αν ισχύουν τα παραπάνω βρίσκω λογικό να επικεντρώνεται το custom shop της fender στο να πουλάει κυρίως «relic art» 

Και προφανώς οι squire, με βάση αυτή τη λογική, είναι super 

Βέβαια η ανάγκη μας να λέει μια fender πίσω από το headstock “made in USA” ή, ακόμα καλύτερα «Fender Custom» εξυπηρετεί μια χαρά τις σχεδόν ηλίθιες  ματαιοδοξίες μας, ιδιαίτερα όταν δεν φθάνουμε στο «too old to rock and roll» ορόσημο. 

15 λεπτά πριν, SibLt είπε

Να σου πω εγώ 😎την άποψη μου

Από τις λίγες κιθάρες που έχω πιάσει (δικές μου, φίλων, δόκιμες σε μαγαζιά) το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι: 

-  Η διαφορά μιας American Standard Fender (ή professional κάτι, που τις λένε σήμερα) σε αίσθηση και ήχο από μια custom shop είναι απειροελάχιστη. 

- Η διαφορά μιας standard LP (της μαζικής γραμμής παραγωγής και συνήθως άθλιας ποιότητας για τα λεφτά της) είναι κατά κανόνα τεράστια από τις custom shop της Gibson 

Αν ισχύουν τα παραπάνω βρίσκω λογικό να επικεντρώνεται το custom shop της fender στο να πουλάει κυρίως «relic art» 

Και προφανώς οι squire, με βάση αυτή τη λογική, είναι super 

Βέβαια η ανάγκη μας να λέει μια fender πίσω από το headstock “made in USA” ή, ακόμα καλύτερα «Fender Custom» εξυπηρετεί μια χαρά τις σχεδόν ηλίθιες  ματαιοδοξίες μας, ιδιαίτερα όταν δεν φθάνουμε στο «too old to rock and roll» ορόσημο. 

Σκέψου μόνο πόσοι καλλιτέχνες βγαίνουν στη σκηνή με μια beat up στρατ η τέλε.

Στις Gibson σπανίζει, καθώς είναι πιο ακριβές και συνήθως τις προσέχουμε πιο πολύ.

Θυμάμαι που μου έλεγε ο δασκαλός μου ότι τις fender το 80' τις είχαν όλοι του πεταματού. 

Επομένως μπορεί κάποιος να πεί οτι το relic πουλάει πιο πολύ στις Fender.

Σχεδόν το ίδιο εχει κάνει και η Gibson με τα Murphy lab μοντέλα της, που κοστίζουν πιο πολύ απο CS.

Οι περισσότερες murphy lab όμως ειναι ''aged'' και όχι relic - δηλαδή προσωπικά όσες έχω δει εχουν αρκετά ελαφρή relic πάνω τους.

Επομένως και οι δυο εταιρείες προσπαθούν να τσιμπήσουν απο τη πίτα, αλλα με διαφορετική προσέγγιση στο marketing και στο ίδιο το τελικό προιόν.

12 λεπτά πριν, Maple είπε

Θυμάμαι που μου έλεγε ο δασκαλός μου ότι τις fender το 80' τις είχαν όλοι του πεταματού. 

Μπούρδες σου έλεγε ο δάσκαλος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου