gdevelek Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Ανεξάρτητα απ 'οσα λεγονται σχετικα με την ποιοτητα του ηχου απο cd , vinyl, mp3 κ.ο.κ το βινυλιο εχει κυριως προβαδισμα στο γεγονος οτι μπορει να υπαρξει αντικειμενο ΦΕΤΙΧ, σε αντιθεση με το cd το οποιο ειναι σαφεστατα πιο ... ευτελες ... αμπσολούτλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπον...εκανα εγω το τεστ.. ;D Ξεθαψα το πικαπ μου (ενα αρχαιο Micro Seiki με κεφαλη Koetsu) & το συνεδεσα στο συστημα μου (Μιssion Cyrus & κατι αρχαια Mission ηχεια),εβαλα στο dvd player μου (προτιμω τον ηχο του dvd μου απο τα περισσοτερα cd player) την αγαπημενη μου παραγωγη ολων των εποχων σε ειδικη remastered εκδοση & το παλιο αμερικανικο βινυλιο (που πρεπει να εχει να παιχτει απο το 1992... ;D) που ειχα αγορασει πριν απο....30 χρονια στη Φιλαδελφια (οχι την Νεα... ;D ;D) ΧΑΛΑΡΑ το cd ακουγεται καμμια...50αρια φορες καλυτερα και χωρις ..χρατς-χρουτς... ;D ;D Τωρα αν ειχα κανα LINN SONDEK & τιποτα Mark Levinson δεν ξερω αλλα με το μεσαιου επιπεδου στερεοφωνικο μου...σι-ντι και παλι σι-ντι... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Ποιό Seiki ? Η Κoetsu (πουλάκι μου, μου παριστάνεις και τον ούγκα) είναι χαμηλοέξοδη. Τι phono έχεις ; Την έχεις ρυθμίσει; Προσφέρομαι αφιλοκερδώς. Χόνεστλυ. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Aν και είπαμε, το θέμα δεν είναι ποιό παίζει καλύτερα.... ::) ....και απορώ γιατί συνεχίζεται η συζήτηση πάνω σε αυτό.... ??? SF, πριν από όλα αν η κεφαλή έχει να παίξει χρόνια, θέλεις άλλη κεφαλή! Και, κάνε άλλο ένα τεστ, αλλά βρες και το βινύλιο σε ειδική remastered έκδοση. :) Δεν ήταν δίκαιο το τεστ.... ήταν σαν να κάνεις τεστ την super σεταρισμένη Tele σου με τα parts που έχεις διαλέξει με μια φρεσκοαγορασμένη Tele AVRI RI ασετάριστη! ;D Αγοράζω το Micro Seiki αν ενδιαφέρεσαι.... αλήθεια, ποιό έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 έχεις πολύ καλό ενισχυτή και καλά ηχεία το σιντί παρέχει υψηλώτερο σηματοθορυβικό λόγο και δυναμικό εύρος, επίσης παίζει πιο δυνατά, αυτά για τους κουφούς σαν εσένα κι εμένα ερμηνεύονται αναμφισβήτητα ως ανώτερη ποιότητα (και τα δύο πρώτα σίγουρα είναι ανώτερη ποιότητα, το τρίτο έχει μόνο ψυχοακουστικό εφέκτ) οι άλλοι με τα πλατινένια αυτιά ας πάρουν εκείνα τα μαρμάρινα πικαπ που ζυγίζουν 50 κιλά κι ας απολαύσουν το "feeling" του βινυλίου, το τσακάλι ο έμπορος που τους τα πούλησε πρέπει κι αυτός να ζήσει κάπως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 καλά καλά, βάλε μια μέρα ένα φίλο σου να σου κάνει ένα τυφλό τεστ μεταξύ CD & βινυλίου με συστήματα ίδιας κλάσης και θα δεις κατάματα την αλήθεια Είναι τόσο απλό, αρχαίο και διαδεδομένο τεστ που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ΜΗΝ το έχει κάνει... ;D Η δικιά μου άποψη περί cd player vs. πικάπ που είχε διαμορφωθεί στα μέσα του '90 που είχα ασχοληθεί πιο συστηματικά με hi-fi είναι αυτή: http://www.noiz.gr/index.php?topic=10780.msg142357#msg142357 Kαι για τα υπόλοιπα του θρεντ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=159495.msg230806#msg230806 http://www.noiz.gr/index.php?topic=159495.msg231222#msg231222 Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Ποιό Seiki ? Η Κoetsu (πουλάκι μου, μου παριστάνεις και τον ούγκα) είναι χαμηλοέξοδη. Τι phono έχεις ; Την έχεις ρυθμίσει; Προσφέρομαι αφιλοκερδώς. Χόνεστλυ. καλα μη νομιζει οτι ειναι η ακριβη,η Koetsu Black ειναι (εχει βεβαια να παιξει...17 χρονια αλλα τα προσεχα πολυ τα πραγματα μου δεν νομιζω να εχει χαλασει),εχω εναν λαμπατο προενισχυτη για αυτην που μου ειχε φτιαξει ενας φιλος μου στα 80s,ηταν μεγαλο ψωνιο με το hi-fi & σιγουρα θα το ειχε ρυθμισει το συστημα σωστα. Το Micro Seiki μου ειναι το dd33 (το ειδε και η γυναικα μου και μου ειπε οτι παει πολυ με το..σαλονι μας ,να το αφησω.... ;D) . www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
iliasbass Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπον...εκανα εγω το τεστ.. ;D σε ειδικη remastered εκδοση ΧΑΛΑΡΑ το cd ακουγεται καμμια...50αρια φορες καλυτερα και χωρις ..χρατς-χρουτς... ;D ;D εκει ειναι το ΖΟΥΜΙ!!!! Τα remastered....εχουν βελτιωση τον ηχο κατα πολυ κεραυνοπουλο εν δραση!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 κατσε τοτε να βρω και αλλα δυο που να τα εχω και σε cd & σε βινυλιο.... για να δω.....α.....CLASH...... ;D London Calling....(μπα δε παιζει το βινυλιο ειναι ελληνικο... :P)... α!!το βρηκα! Sandinista σε γιαπωνεζικο(!) βινυλιο,αυτα δεν ειναι τα καλυτεροτερα? ;D, και σε cd που αγορασα προσφατα... Αναμεινατε!! υ.γ.Ο Χριστος!! 10.000 δραχμες το ειχα παρει το βινυλιο απο το.....Jazz Rock!! ;D ;D (το θυμαται κανενας αλλον γερο ξουρας? ;D ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 έχεις πολύ καλό ενισχυτή και καλά ηχεία το σιντί παρέχει υψηλώτερο σηματοθορυβικό λόγο και δυναμικό εύρος, επίσης παίζει πιο δυνατά, αυτά για τους κουφούς σαν εσένα κι εμένα ερμηνεύονται αναμφισβήτητα ως ανώτερη ποιότητα (και τα δύο πρώτα σίγουρα είναι ανώτερη ποιότητα, το τρίτο έχει μόνο ψυχοακουστικό εφέκτ) οι άλλοι με τα πλατινένια αυτιά ας πάρουν εκείνα τα μαρμάρινα πικαπ που ζυγίζουν 50 κιλά κι ας απολαύσουν το "feeling" του βινυλίου, το τσακάλι ο έμπορος που τους τα πούλησε πρέπει κι αυτός να ζήσει κάπως α) Δε μας είπε ποιά Mission, πως ξέρεις ότι είναι καλά ; β) Γιατί έχουν μεγαλύτερο δυναμικό εύρος; ............. είχα γράψει κι άλλα αλλά δεν θα με βάλεις μέσα σε αυτο το τριπάκι. Είσαι εμφανώς πορωμένος υπέρ ενός μέσου, αδιάλλακτος με λυμένο το ζωνάρι και πιθανότατα δεν γνωρίζεις τι σημαίνει πάντρεμα (ie compliance) κεφαλής / βραχίονα / phonostage, ρύμιση κατα Baerwold / Lofgren, απόσβεση, tracking, VTA, SRA, Overhang κλπ κλπ. Εξάλλου το CD με τις error correction & upsampling μεθόδους του τα "διορθώνει" αυτά. Ασε αυτούς που τα πιστεύουν να τα πιστεύουν και μην υποτιμάς κανέναν. O Μυστερομάζας τα είπε καλά. Οι ρυθμίσεις παίζουν τεράστιο ρόλο Ο Σουπερφάνκης τα είπε καλύτερα. "Όπως τα βαλα και παίξαν χύμα και στο χρόνο που είχα, το CD ακούστηκε καλύτερα. Και that's that". ΚΑι η ευκολία του CD δεν συγκρίνεται. Μην αρχίσουμε τώρα λάμπες / τρανζίστορ, κόρνες και πάνελ, χαλκός ή ασήμι. Ας μείνουμε στις οικείες του φόρουμ ψυχώσεις. Το Micro Seiki μου ειναι το dd33 (το ειδε και η γυναικα μου και μου ειπε οτι παει πολυ με το..σαλονι μας ,να το αφησω.... ;D) . Η γυναίκα σου έχει γούστο. Και το 33 είναι μια χαρά μηχάνημα. Αν ποτέ θελήσεις ..... ένα pm μακριά είμαι ;D Τώρα 15 χρόνια για ευαίσθητες Koetsu (μιά χαρά είναι η Black)........ ακόμα και η ανάρτησή της θα έχει "πάρει". υ.γ.Ο Χριστος!! 10.000 δραχμες το ειχα παρει το βινυλιο απο το.....Jazz Rock!! ;D ;D (το θυμαται κανενας αλλον γερο ξουρας? ;D ;D) Yeap. ;D Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση