qesh Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Καλά κ αυτό πειρατία είναι.. Παρεπιπτόντως για διαβάστε και μερικές παλιότερς κουβέντες περί πειρατίας εδώ μέσα, http://www.noiz.gr/index.php?topic=162120.0 http://www.noiz.gr/index.php?topic=2260.0 Φυσικά και είναι πειρατεία συμφωνώ 100% αλλά απο την άλλη πιστεύω οτι υπάρχει τεράστια υποκρισία γύρω απο το θέμα αυτό, γιατι δεν νομίζω οτι οι επίσημοι πολέμιοι της πειρατείας (εκπρόσωποι δισκογραφικών, καλιτέχνες κλπ) δεν κατεβάζουν για πάρτη τους αυτά που γουστάρουν.Εξ άλλου παλιά οταν οι φίλοι σου αγοράζανε καινούρια LPs 'επαιρνες άδειες κασέτες και πήγαινες κατευθείαν να τα "γράψεις" και να κάνεις επιλογές.Αυτό δεν ήταν πειρατεία?Δεν γινόταν όμως τόσος ντόρος τότε.Η μήπως ούτε αυτό το έχουν κάνει ποτέ οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων?Ακόμα και δισκάδικα υπήρχανε που πουλάγανε κασέτες "επιλεγμένες".Το ίδιο γίνεται και σήμερα,Απλά επειδή έχουν αλλάξει οι εποχές (και τα μέσα) αντι να πάρεις κασέτες και να πας στο φίλο σου τον Βαγγέλη δυο τετράγωνα παρακάτω, το κατεβάζεις απο τον Χ Βαγγέλη απο την Καλιφόρνια ή το Περού. Thank God for the rain.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Συμφωνώ, η απλή και μόνη διαφορά είναι η σαφέστατη ευκολία και πολύ καλύτερη ποιότητα mp3 από κασέτα, ακόμα κ αν δεν έχεις hifi σύστημα. Άσε που αντί να πάω στο φίλο να μου αντιγράψει σε κασέτα, χρονοβόρο κτλ κτλ και χωράει ένα δισκάκι μόνο και αλλάζουμε κ πλευρά και μπορεί να μη χωρέσει 100% στη κασέτα και να ψάχνω ποια να πάρω για σίγουρα, πάω στο μήτσο στο περού, που έχει δισκογραφία κ τα παίρνω όλα σε μισή ωρίτσα έτοιμα προς άκουσμα ^^ Ε κάπως τους καίει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
relayer Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 δεν αισθάνεσαι όμως πολύ high-class όταν λες πως το βινύλιο υπερέχει; πολύ σοφιστικέ; πολύ ψαγμένος; πολύ υπεράνω; Δεν αισθάνομαι τίποτε από όλα αυτά που με τόσο "υπεράνω" "χιούμορ" αναφέρεις μόνο ότι έχω πολύ καλύτερη ακοή. YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
relayer Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 α) Τα ίδια λέγαν και για τον Γιαπωνέζο με τον Άγγλο τότε β) Τα ίδια λέγαν μετά και για τους Κορεάτες β) Τα ίδια λένε και για τα καταπληκτικά μηχανολογικά Ιαπωνοαριστουργήματα των 80's σε σχέση με μύριες όσες Αγγλικές (ενίοτε μπακατέλες) δημιουργίες σήμερα. Η προκατάληψη δεν έχει ηλικία. Ο Κινέζος στο hifi αλλά και στο high end έχει προχωρήσει πολύ, πάρα πολύ τα τελευταία 5 χρόνια. Και δεν μιλάω για Δυτικά ονόματα που κατασκευάζουν στην Κίνα με δικά τους (ναι καλά τώρα) quality inspections. Μιλάω για αμιγώς Κινέζικες κατασκευές. Σε όλο το φάσμα αναπαραγωγής. Και μην μου πεις αντιγράφουν. Στον καυγά βινύλιο / cd, πλέον δεν συμμετέχω. Ο καθένας τις απόψεις του. Χρησιμοποιώ και τα δύο. Επιτυχώς και ευτυχής. Και wma, και mp3. Και διαβάζω και βιβλία. Και παίζω (λέμε τώρα) μουσική. Αν έχει προχωρήσει τόσο πολύ το μέϊντ ιν τσάϊνα τότε πάω πάσο φίλε μου audio-hong-kong-costa... YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Να (ξανα)απαντήσω στο θρέντ, ξανά σοβαρά! Εγώ πάντα προτειμούσα να ΠΑΙΖΩ τη μουσική που μου αρέσει (και πιθανόν τα ένστικτα μου, και οι προτιμήσεις μου να διαμορφώθηκαν ως ένα βαθμό για αυτό το λόγο), παρά να ακούω. Πέρασα την περίοδο του "αγοράζω ότι βρω", αλλά μετά ούτως ή αλλιώς την έβρισκα με το να τα παίζω στο πιάνο, ή στην κιθάρα, όταν έμαθα τα πρώτα μου ακόρντα! Συνεπώς, και αφού θεωρώ την ηχογράφηση, μια 'αντι-μουσική', κανένα από τα τρία! Ψευδή διλήματα του στυλ "ποιό ακούγεται καλύτερ", ή το "ποια χώρα φτιάχνει..." με αφήνουν πραγματικά ολίγον αδιάφορο (αν και ασχολούμε με την τεχνολογία και με το παραπάνω), ακριβώς γιατι έχω στο μυαλό μου την πραγματική αξία της ηχογράφησης, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ! Νικόλα είσαι αράουτ ;D Δεν μιλάμε για παραγωγή (για την οποία μιλάει κατά βάση το φόρουμ) Μιλάμε για αναπαραγωγή. Εκεί που απευθύνεται η μουσική σου. ΚΑι θα δεις ότι, ειδικά στην κλασσική μουσική, η δυνατότητα αναπαραγωγής των ηχοχρωμάτων που στόχευε ο δημιουργός είναι πιο προφανής σε ένα καλοστημένο σύστημα. Φτάνει το καλοστημένο σύστημα να μην γίνεται ο αυτοσκοπός. Και για αυτό οι μεγάλοι μαέστροι έχουν καλά (αλλά όχι υπερβολικά) audio συστήματα. Ο Μπαχ είναι μεγάλος είτε στο mp3, είτε στο high end σύστημα. Αλλά, εξαιρουμένου του live (με προυποθέσεις), καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα τι ήθελε να πει ο ποιητής στο καλό σύστημα. Αν έχει προχωρήσει τόσο πολύ το μέϊντ ιν τσάϊνα τότε πάω πάσο φίλε μου audio-hong-kong-costa... Καλώς ή κακώς, έχει όντως προχωρήσει. Προς μεγάλη έκπληξη πολλών μας ...... ;) Και ψωνίζω (και) από Hong Kong εδώ και 10 χρόνια Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Δεν αισθάνομαι τίποτε από όλα αυτά που με τόσο "υπεράνω" "χιούμορ" αναφέρεις μόνο ότι έχω πολύ καλύτερη ακοή. καλά καλά, βάλε μια μέρα ένα φίλο σου να σου κάνει ένα τυφλό τεστ μεταξύ CD & βινυλίου με συστήματα ίδιας κλάσης και θα δεις κατάματα την αλήθεια :-X ως προς κίνα, η εταιρία CAV έχει τραβήξει πολύ μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια από τους audiophiles, κυρίως με τους ενισχυτές της, και σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, δεν πολυασχολούμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 καλά καλά, βάλε μια μέρα ένα φίλο σου να σου κάνει ένα τυφλό τεστ μεταξύ CD & βινυλίου με συστήματα ίδιας κλάσης και θα δεις κατάματα την αλήθεια :-X 1 ευρώ να είχα κάθε φορά .............. θα το παιρνα το μπασσάκι. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
relayer Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 καλά καλά, βάλε μια μέρα ένα φίλο σου να σου κάνει ένα τυφλό τεστ μεταξύ CD & βινυλίου με συστήματα ίδιας κλάσης και θα δεις κατάματα την αλήθεια :-X Και πάλι λοιπόν να σου πω ότι δεν είναι θέμα "όρασης" αλλά ακοής. Στο βινύλιο ακούς "αλλιώς". Αν δεν το 'χεις νιώσει ποτέ σου αυτό τότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε εσύ θα ακούς τα cdάκια σου και εγώ τα βινυλιάκια μου... YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 μωρέ κάνε το τέστ που σου λέω... και θα σου κοπεί η έπαρση για την "ανώτερη" ακοή σου... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
matawan Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Φεβρουαρίου 2010 Ανεξάρτητα απ 'οσα λεγονται σχετικα με την ποιοτητα του ηχου απο cd , vinyl, mp3 κ.ο.κ το βινυλιο εχει κυριως προβαδισμα στο γεγονος οτι μπορει να υπαρξει αντικειμενο ΦΕΤΙΧ, σε αντιθεση με το cd το οποιο ειναι σαφεστατα πιο ... ευτελες ... It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση