Προς το περιεχόμενο

Download, CD, Βινύλιο?

Giorgos_Oikonomou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γενικα βασει της λογικης αν εχεις ενα κορυφαιο digital συστημα και ενα κορυφαιο αναλογικο συστημα το καθενα θα αναπαραγει καλυτερα τον αντιστοιχο τυπο ηχογραφησης και mastering.

1)Eννοείται.

2)Τώρα βέβαια όλα είναι και συνάρτηση με τη τιμή του προϊόντος. π.χ τα άλμπουμ της Blue Note που μαζέυω τώρα τελευταία τα αυθεντικά κοστίζουν όσο ένα βαρέλι αργού πετρελαίου ενώ τα Rudy Van Gelder remastered cd's 5 Euro οπότε όπως καταλαβαίνετε η πλάστιγγα γέρνει προς τη ψηφιακή μεριά!.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

χαρα στο κουραγιο σας ομως,αν και εχω πανω απο 1500 βινυλια εχω...χασει το πικ απ μου και εχω να τα ακουσω χρονια,μονο που το σκεπτομαι...κουραζομαι.. ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

χαρα στο κουραγιο σας ομως,αν και εχω πανω απο 1500 βινυλια εχω...χασει το πικ απ μου και εχω να τα ακουσω χρονια,μονο που το σκεπτομαι...κουραζομαι.. ;D

Για αυτό είναι οι φίλοι Νικο. Να απαλάσσουν τα βάρη των φίλων τους.

Φίλος, έχεις pm  ;D

2)Τώρα βέβαια όλα είναι και συνάρτηση με τη τιμή του προϊόντος. π.χ τα άλμπουμ της Blue Note που μαζέυω τώρα τελευταία τα αυθεντικά κοστίζουν όσο ένα βαρέλι αργού πετρελαίου ενώ τα Rudy Van Gelder remastered cd's 5 Euro οπότε όπως καταλαβαίνετε η πλάστιγγα γέρνει προς τη ψηφιακή μεριά!.

Το είπα πρώτος και δεν το ξαναλέω. Αλλά ειδικά Blue Note είναι για βινύλιο. Για πολλούς λόγους (αν όχι για όλους).

Ενας είναι και αυτός σε μεγάλο φορμά

albumcoverSonnyClark-CoolStruttin.jpg

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Άραγε όλα αυτά τα χρόνια της μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό και από το βινύλιο, στο cd και στο downloading, έχει αλλάξει επί της ουσίας τίποτα;

Μας επηρεάζει το μέσον με το οποίο θα ακούσουμε μουσική, ή οφείλουμε να εστιάζουμε στην ίδια τη μουσική;

Αναμένω τις απόψεις σας.

Έχουμε βγει λίγο off topic?

Πιστεύω το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από το ποιό μέσο παίζει καλύτερα! Δεν είναι εκεί το θέμα...

Υπάρχει άλλος ένας ενδιαφερόμενος εδώ!  :D

Έχουμε βγει λίγο off topic?

Πιστεύω το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από το ποιό μέσο παίζει καλύτερα! Δεν είναι εκεί το θέμα...

Όντως έχει φύγει εντελώς οφτοπικ το θέμα, εγώ πάντως εξ αρχής σχολίασα ότι,

Κατά τη γνώμη μου βέβαια μια καλή δουλειά δε χαντακώνεται είτε έτσι είτε αλλιώς.

"Καλή και η ποιότητα στη μουσική με style" τάδε έφη Πλανητάρχης, 1999  ;D

Έχω καταλήξει προ πολλού στα cd για λόγους χώρου, ευκολίας, σταθερότητας στην αναπαραγωγή. Τα τάουνλόουντς  ;D δεν τα είχα ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση, εκτός αν είναι wav ή flac αλλά και πάλι μου αρέσει να έχω κάτι επίσημο με artwork, lyrics, pics, κτλ.

Αρκεί να αναφέρω οτι ενα πικάπ που έχω από το 1988, εδώ και 10 χρόνια δεν έχει βελόνα  ;D

Πάντως αγοράζω που και που βινύλια έτσι για τη φάση και για μερικά picture discs όταν τα βρίσκω σε καλές τιμές.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Η απάντηση η δική μου δόθηκε εμμέσως.

Το μέσον δεν αλλάζει την μουσική καταλυτικά.

Ο τρόπος ακρόασης έχει αλλάξει αλλά από την άλλη και οι δεκάδες παράμετροι γύρω από την ακρόαση (χρόνος, ρυθμοί, τεχνολογία).

Από την στιγμη κιόλας που εδώ είμαστε ένα φόρουμ που αποτελείται κατά βάση από ανθρώπου που πρωτογενώς παράγουν την μουσική και τα περί αυτής παραγωγής συμπαρομαρτούμενα και όχι ένα φόρουμ που ασχολείται με την αναπαραγωγή, έχω την εντύπωση ότι η απάντηση είναι μάλλον περιττή.

Για να μην πούμε ότι δεν είναι και άριστα διατυπωμένο.

Εν κατακλείδι .... Ναι επιρρεάζει, ναι πρέπει να εστιάζουμε στη μουσική.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ειπώθηκε πιο πάνω.

Διαφορετικοί τρόποι ζωής πλέον.

Προσωπικές Εικόνες........

Σπίτι πλέον ανεβαίνω στη καβάντζα του πλυσταριού και φτιάχνω καφέ. Ανοίγω το βινύλιο, βάζω βελόνα επάνω και ακούω ρουφώντας το εξώφυλλο / εσώφυλλο / δίσκο / καφέ. Skip ή ffwd δεν υπάρχει, οπότε τα ακούω όλα, τα διαβάζω όλα. Σηκώνομαι άμα πηδάει ή να αλλάξω πλευρά δίσκου.

Για πείτε μου. Είναι το ίδιο; Δεν αλλάζει ο τρόπος αντίληψης της μουσικής αλλάζοντας τον τρόπο πρόσληψής της;

Δεν μιλάω για καλύτερο.

Μιλάω για διαφορετικό.

ποσοι απο μας εχουν το ιδιο ελευθερο χρονο που ειχαμε πριν κατι χρονια?

ελπιζω σε λιγα χρονια μαζι με την κορουλα μου να αραζουμε μπροστα απο το cd και να ακουμε παρεα η να τζαμαρουμε

κεραυνοπουλο εν δραση!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Κατά σειρά προτίμησης

1) Βινύλιο με παραγωγή ως το 1992.

2) Βινύλιο με παραγωγή οποιασδήποτε χρονιάς.

3) CD official με παραγωγή ως το 1992.

4) CD official με παραγωγή οποιασδήποτε χρονιάς.

ΌΛα αυτά που γράφτηκαν για το atrwork των βινυλίων (ειδικά των gatefolds!), για το διάβασμα των στίχων, για τις "ρομαντικές" αγορές και για τις προσεκτικότερες και ουσιαστικότερες ακροάσεις του παρελθόντος με βρίσκουν 100% σύμφωνο... Από κει και πέρα είναι λυμένο θέμα το ότι το βινύλιο ακούγεται καλύτερα από το cd (εννοείται ότι το πικ-απ, ο ενισχυτής/προενισχυτής και τα ηχεία πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και όχι κινέζικα). Επίσης λυμένο θέμα είναι ότι οι παραγωγές των 80's ακούγονται καλύτερα διότι δεν τσιτώναμε τα limiters για να ακουστούμε δυνατότερα (απλά τσιτώναμε το volume).

Τώρα για τα cdr, cdr/w, mp3, wma και τις λοιπές κλαϊν μάϊν μορφές για μία ακρόαση που θα οδηγήσει (ή δεν θα οδηγήσει) στην αγορά της επίσημης κυκλοφορίας ή για το αυτοκίνητο είναι ΟΚ, όμως για οτιδήποτε άλλο καλύτερα να διαβάσω ένα βιβλίο...

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου