Προς το περιεχόμενο

Το Μπουζούκι

dromilious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακριβως.

Και μαλιστα ο μονος τροπος να "πλησιασεις" τον ηλεκτρικο ηχο του ειναι να μην χρησιμοποιησεις Fender ενισχυτη αλλα καποιον μικρο Gibson (ο Χιωτης νομιζω χρησιμοποιουσε εναν 15αρι Falcon) για να εχεις και το ελαφρυ "overdrive" που ειχε ο θεος.

Βεβαια για να πιασεις ακριβως τον ηχο του πρεπει να αφαιρεσεις και τη "λεπτη" χορδη απο την πιο μπασα χορδη

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως αν και λατρευω τον ΒΑΣΙΛΙΑ των οργανων (γιατι ΕΙΝΑΙ ο βασιλιας των οργανων!) δεν τα καταφερα ποτε να ασχοληθω (ισως γιατι ψαρωνα με ολους τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ μουσικους που ζουν στη χωρα μας & παιζουν αυτο το οργανο καλυτερα απο οποιονδηποτε αλλο :lol: )

ελα και η προταση για τη Νεραιδα δεν αργει!!!!! ;D

Τωρα η Νεραϊδα..εδω εχω παιξει στο Grecian Cave στη ΝΥ  ;D τι να μου πει η Νεραϊδα.. :) :)

http://hellenikozmo.com/newyork.htm

σιγα μην ειναι και το Φιλμορ Ηστ

εμενα μου φανηκε σαν εκεινα τα σκυλαδικα στην Αχαρνων που παιζουν οι αντιστοιχοι Αλβανοι καλλιτεχνες για τους μεταναστες τους...και καλως κανουν

ακριβως ετσι ειναι, μονο που παιρνει 2 χιλιαδες κοσμο και πληρωνει ΠΟΛΥ καλυτερα τους μουσικους :) :) απο τη Νεραϊδα... ;)

τωρα εχει γινει λιγο ..ποπ το μαγαζι αλλα στα 80s μεχρι και ο Ζαγοραιος ειχε παιξει εκει (και πολλοι αλλοι) τωρα δυστυχως το εφαγε το σκυλοποπ... :) :)

γουσταρω το τριχορδο το μπουζουκι! εχω κ ενα σπιτι κ παιζω που κ που.

τα τετραχορδα ειναι του σατανα!χαχαχαχα κιθαρομπουζουκα.... απο τοτε που φτιαχτηκαν αρχισαν τα σκευρωματα κ τα προβληματα.....

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ RULEZZZZZZZZZ!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Παιδιά, παίζοντας μπουζούκι εδώ και 7 χρόνια μπορώ να πω ότι πραγματικά το μπουζούκι είναι το κάτι άλλο. Όλοι τρελενόμαστε όταν ακούμε Hendrix και πολλούς άλλους αλλά το να ακούς μπουζουκτσή που ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ είναι το κάτι άλλο.

Το τρίχορδο με το τετράχορδο έχουν τι διαφορά ότι στο τρίχορδο το tuning είναι ΡΕ-ΛΑ-ΡΕ(μπάσα) ενώ στο τετράχορδο είναι ΡΕ-ΛΑ-ΦΑ-ΝΤΟ, γι'αυτό και αρκετοί μένουν σε ένα απο τα δύο αν και ο άλλος αν ξέρει αρκετά από μπουζούκι δεν τον επειρρεάζει το γεγονός.

Το μαγνήτη, καθώς και τις 4 χορδές τα έβαλε στο μπουζούκι ο Χιώτης.

Όσο για το αν είναι δύσκολο ή όχι....ε τι να πω.

Το μπουζούκι είναι 90% σολιστικό όργανο. Για να παίξεις μπουζούκι σημαίνει πως ξέρεις κλίμακες, αν και πολλοί, όπως και αυτός που μου μάθαινε εμένα, είναι αυτοδίδακτοι. Παρ'όλα αυτά και αυτοί γνωρίζουν την ταστιέρα πιο πολύ και απ'τον εαυτό τους. Το ότι είναι όπως είπα σολιστικό όργανο σημαίνει πως θα το πιάσεις στα χέρια σου και δεν θα αρκεστείς στις συγχορδίες. Αν γουστάρεις συγχορδίες παίξε κάτι άλλο (μουσικό όργανο ενοείτε ;D ).

Επίσης, για όσο καιρό έπαιζα εγώ ήταν βασική προυπόθεση, όχι αυτού που μου μάθαινε αλλά γενικά για την εκμάθηση μπουζουκιού, να κάνεις ασκήσεις. Ασκήσεις, ασκήσεις, ασκήσεις και συνεχώς ασκήσεις.

Δεν μάθαινες τραγούδια έτσι απλά όπως κάνεις με την κιθάρα. Κατέβασε ένα tab, μάθε και τελειοποίησε το μετά.

Τα τραγούδια στο μπουζούκι θα τα βγάλεις με το αυτί σου αν θες να γίνεις μπουζουκτσής.

Φυσικά υπάρχουν και οι παρτιτούρες, αλλά θα μάθεις κάποια τραγούδια και θα ξέρεις μόνο αυτά.

Ενώ αν έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά και ωργώνεις την ταστιέρα για να βρεις τι τελικά παίζει ο τύπος που ακούς...ε τότε, μετά από λίγο καιρό θα βγάζεις τα τραγούδια χαλαρά.

Η κιθάρα έχει και αυτή την μαγεία της αλλά το μπουζούκι είναι το κάτι άλλο. Εάν δεν παίζεις δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή την μαγεία και την ζεστασιά που εκπέμπει.

Ειδικά αν ο άλλος είναι χρόνια μπουζουκτζής και γνωρίζει πραγματικά. Τότε, πιάνει μπουζούκι στα χέρια του, αρχίζει και πετάει στην ταστιέρα και λέει αυτός που ακούει με μία φάτσα του στύλ  :o

"Ρε γαμώτο, πως μπορεί και κάνει το ξύλο να αποκτήσει ζωή  ??? "

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου