Προς το περιεχόμενο

Ποιον ενισχυτή?


Foutzis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας  παίδες. Λοιπόν να μπω με τη μια στο ψητό. Έχω σκοπό να αγοράσω κιθάρα και ενισχυτή σε μερικούς μήνες από τώρα. Αλλά έχω ξεκινήσει από τώρα την ερευνά μου έτσι ώστε να μην κάνω λάθος επιλογές. Για την κιθάρα θα διαθέσω περίπου 500 ευρώ κι έχω αποφασίσει ότι θα πάρω λπ μάλλον επιφον. Εκεί που θέλω βοήθεια είναι η επιλογή του ενισχυτή επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Έχω σκοπό να διαθέσω 300-400 ευρώ και αυτό που ενδιαφέρει είναι περισσότερο  ο καθαρός ήχος. (όχι ότι αποκλείω τα αλλά χαρακτισηστικα). Τα στιλ μουσικής που παίζω είναι περισσότερο classic & hard rock. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω από πού μπορώ  και που θα με συμβουλεύατε να κάνω αγορά μέσο ιντερνετ??  (πολλά? :-\)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Foutzis

 

εγώ αυτά που λες τα βλέπω ως εξής: έχεις σύνολο 900 Ευρώ για κιθάρα και ενισχυτή. Για να το στρογγυλέψουμε έστω οτι έχεις 1000 Ευρώ σύνολο.

 

α) ψάχνεις για καινούρια όργανα ή θα κοίταγες και μεταχειρισμένα; Αν κοιτάξεις για μεταχειρισμένα θα πάρεις περισσότερα για λιγότερα λεφτά, αν έχεις την απαραίτητη εμπειρία ή κάποιον έμπιστο να σε βοηθήσει.

 

β) Επικεντρώσου στον ενισχυτή πρώτα. Εκεί αξίζει να δώσεις τα πολλά λεφτά (αν χρειαστεί βέβαια) μιας και μια καλή κιθάρα μέσα από μέτριο ενισχυτή ακούγεται μέτρια ενώ μια μέτρια κιθάρα μέσα από καλό ενισχυτή ακούγεται σούπερ. Για τον ενισχυτή θα πρότεινα οπωσδήποτε λαμπάτο, κόμπο με 1x10 ή 1x12. Δεδομένου όμως οτι έχεις καταλήξει όπως λες σε Les Paul (δηλαδή 2 διπλούς μαγνήτες) και σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα καθαρά, μάλλον θα κοιτάξεις για κάτι άνω των 30W για το απαραίτητο headroom.

 

γ) κάνε μια βόλτα αν μπορείς στα μαγαζιά να ακούσεις λαμπάτους εως τα 1000 Ευρώ (trust me) για να πάρεις μια ιδέα του τι ταιριάζει περισσότερο σ'αυτό που ψάχνεις. Όταν καταλήξεις κάπου, συγκρίνεις με τιμές εξωτερικού. Αν το βρεις κάπου φτηνότερα, ζητάς από το τοπικό κατάστημα αν μπορεί να φτάσει κοντά σ'αυτήν την τιμή.

 

Αν δεν μπορείς πες να σου προτείνουμε τίποτα, δίνοντας κάποιο παράδειγμα ήχου που σου αρέσει και ταιριάζει με αυτό που ψάχνεις.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Π.Χ να παιζω το sweet child o' mine και να ακουγετε οσο πιο καθαρα γινεται...

Αυτό εξαρτάται από την κιθάρα σε συνδιασμό με τον ενισχυτή και πάνς από όλα εσένα.

Οπότε, αν σου πούμε πάρε έναν Twin Reverb και θα έχεις κρυστάλλινα καθαρά και εσύ χτυπάς τις χορδές με μανία, τότε μόνο καθαρά δε θα έχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε, αν σου πούμε πάρε έναν Twin Reverb και θα έχεις κρυστάλλινα καθαρά και εσύ χτυπάς τις χορδές με μανία, τότε μόνο καθαρά δε θα έχεις.

 

Βασικά, δεν θα έχει ούτε...σπίτι στις εντάσεις που "σπάει" ένας Twin. Kαι αν θέλει Marshall style distortion, δεν θα είναι η πρώτη πρόταση... κατά τα άλλα, παραπέμπω στο θαυμάσιο παραπάνω γραπτό του Γειασουμάιστερ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου