Αφαίρεση θορύβου από ηχογραφημένο μέρος

Evilnye

Μέλος
Πόντοι
36
Χαιρετώ την ομάδα.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κατά την ηχογράφηση.

Η αλυσίδα είναι,

Fender jazz bass > roland cb100 lineout > m-audio fast track usb line in > audacity

Για κάποιο λόγο υπάρχει έντονος θόρυβος, από τον ενισχυτή γενικά, δηλαδή εάν ανοίξω την ένταση ακούγεται έντονο φύσημα είτε έχω ή δεν έχω μπάσο συνδεδεμένο.

Αυτό περνάει και στην ηχογράφηση. Δε μπορώ να ξέρω αν αυτό είναι θέμα ενισχυτή ή γείωσης ή παρεμβολής από άλλα σήματα.

Ηχογραφώντας λοιπόν στο audacity επέλεξα να χρησιμοποιήσω ένα εφέ που έχει για την αφαίρεση θορύβου, εκεί παίρνει το "προφίλ" θορυβου από μέρος του track που δεν παίζω και μετά το αφαιρεί και από το υπόλοιπο track.

Μέχρι εδώ καλά ο θόρυβος φεύγει.

Το θέμα είναι πως το νέο track ακούγεται σαν να είναι διπλή η ηχογράφηση κάτι το οποίο δεν ακούγεται στο αρχικά ηχογραφημένο μέρος.

Επειδή δε μπορώ να το εξηγήσω καλά ανεβάζω τα 2 κομμάτια πριν και μετά την αφαίρεση του ήχου.

Γιατί γίνεται αυτό και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια!

7nation_track.mp3

7nation_noizoff.mp3

Attachments

Λοιπον...στο 2ο τρακ απ οτι ακουω,αυτο το "εφφε" που εβαλες για να βγαλει τον θορυβο,σου εχει κοψει ολες τις συχνοτητες απο 500k(καπου εκει) και πανω,τωρα γιατι ακουγεται ετσι δεν γνωριζω...

Γνωριζω ομως,οπως κι εσυ φανταζομαι,οτι αυτο το "πραμα" δεν ακουγεται...

Δεν ξερω τι μπορει να φταιει για ολο αυτο,αλλα ειναι πιθανο να ειναι θεμα γειωσης.

Αν εχεις καποιο DI box δοκιμασε να το βαλεις και να απομονωσεις την γειωση με το γνωστο ground/lift κουμπακι.Αν δεν εχεις,δανεισου απο καπου ας πουμε...

Πιο αμεσα ομως,δοκιμασε να αλλαξεις την πριζα του ενισχυτη να δεις αν αλλαξει κατι.

Κι ενα 2ο,βαλε λιγη μονωτικη ταινια αναμεσα στους 2 πολους του φις του ενισχυτη,"σφραγίζοντας" τη γειωση...

Φανταζομαι,το φαινομενο παρουσιαζεται μονο στην ηχογραφιση απο ενισχυτη,και οχι σε ενα καναλι φωνης πχ...

Ακούγεται έτσι γιατί μάλλον το denoiser του audacity είναι πολύ κακό και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό.

Το δοκίμασα μόλις τώρα στην χαμηλότερη ρύθμιση που σου δίνει και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με το δικό σου.

Συμφωνώ πάντως οτι πρέπει να παίξεις λίγο με τις μπρίζες και τα καλώδια μήπως και φύγει ο θόρυβος.

sound_crew είπε:
Λοιπον...στο 2ο τρακ απ οτι ακουω,αυτο το "εφφε" που εβαλες για να βγαλει τον θορυβο,σου εχει κοψει ολες τις συχνοτητες απο 500k(καπου εκει) και πανω,τωρα γιατι ακουγεται ετσι δεν γνωριζω...
Αν κάποιος έχει ιδέα γι αυτό το έχω ακόμα απορία.

Δεν ξερω τι μπορει να φταιει για ολο αυτο,αλλα ειναι πιθανο να ειναι θεμα γειωσης.

Αν εχεις καποιο DI box δοκιμασε να το βαλεις και να απομονωσεις την γειωση με το γνωστο ground/lift κουμπακι.Αν δεν εχεις,δανεισου απο καπου ας πουμε...

Πιο αμεσα ομως,δοκιμασε να αλλαξεις την πριζα του ενισχυτη να δεις αν αλλαξει κατι.

Κι ενα 2ο,βαλε λιγη μονωτικη ταινια αναμεσα στους 2 πολους του φις του ενισχυτη,"σφραγίζοντας" τη γειωση...
Περί γείωσης και θορύβου εξ αρχής για την ώρα είναι δύσκολο να το μειώσω πιστεύω γιατί πρέπει να τον προκαλούν πολλά και η κακή γείωση στο σπίτι, και το ότι τον ενισχυτή τον έχω σε πολύπριζο με διάφορά άλλα (μάλιστα στις οδηγίες είδα τώρα ότι λέει να μην είναι μαζί με συσκευές που έχουν μοτέρ γιατί προκαλεί θόρυβο, πχ το τροφοδοτικό του πισί μου)

Επίσης διάβασα κάπου και οι CRT οθόνες (τέτοια έχω) προκαλούν θόρυβο.

Έτσι για την ώρα το να τον σταματήσω θα δοκιμάσω αν βάλω xlr καλώδιο από τον ενισχυτή στη κάρτα. (Έχει και κουμπάκι ground lift φαντάζομαι με την ίδια λογική θα λειτουργεί)

Ήλπιζα όμως μήπως μπορώ να το προσπεράσω αυτό το πρόβλημα αφού έχω ηχογραφήσει με χρήση κάποιας επεξεργασίας.

Και βγήκε αυτό το κλιπάκι σα να παίζει ταυτόχρονα με μικρή καθυστέρηση το ίδιο πράγμα. Για μια στιγμή κιόλας νόμιζα ότι τελικά το τυχόν latency δεν είναι και τόσο inaudible :s

Φανταζομαι,το φαινομενο παρουσιαζεται μονο στην ηχογραφιση απο ενισχυτη,και οχι σε ενα καναλι φωνης πχ...
Δεν ηχογραφώ φωνή οπότε δε ξέρω γι αυτό.

Ευχαριστώ πάντως!

Ακούγεται έτσι γιατί μάλλον το denoiser του audacity είναι πολύ κακό και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό.

Το δοκίμασα μόλις τώρα στην χαμηλότερη ρύθμιση που σου δίνει και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με το δικό σου.

Συμφωνώ πάντως οτι πρέπει να παίξεις λίγο με τις μπρίζες και τα καλώδια μήπως και φύγει ο θόρυβος.
χμμ... μάλιστα. Ευχαριστώ για τη δοκιμή.

Μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόγραμμα που θα μπορούσα να το παιδέψω τυχόν;

Μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόγραμμα που θα μπορούσα να το παιδέψω τυχόν;
αν εισαι σε μακ δοκιμασε τη bias. Εχει κατι αρκετα καλα εργαλεια για ρεστορατιον και τετοια μερεμετια  :)

σου εχει κοψει ολες τις συχνοτητες απο 500k(καπου εκει) και πανω,τωρα γιατι ακουγεται ετσι δεν γνωριζω...
500k και ακουγεται κιολας?  :)

warpie είπε:
αν εισαι σε μακ δοκιμασε τη bias. Εχει κατι αρκετα καλα εργαλεια για ρεστορατιον και τετοια μερεμετια  :)
Αν δεν είμαι σε μακ;

Evilnye είπε:
Ήλπιζα όμως μήπως μπορώ να το προσπεράσω αυτό το πρόβλημα αφού έχω ηχογραφήσει με χρήση κάποιας επεξεργασίας.
Δεν θα καταφερεις πολλα πραγματα.Σκεψου πως οτι θα κοβεις απο θορυβο,θα κοβεις κι απο ηχο - χρωμα...συχνοτητες δλδ.

Δεν ηχογραφώ φωνή οπότε δε ξέρω γι αυτό.
Ειπα φωνη π.χ.

Εννοω αν παρουσιαζεται σε οποιοδηποτε αλλο track,χωρις χρηση ενισχυτη.

Για παραδειγμα,αν γραψεις το μπασσο direct,αφου γραφεις μονο αυτο.

Ρωταω,εξεταζοντας την περιπτωση,το προβλημα να μην ειναι του amp αλλα της καρτας,πραγμα δυσκολο αλλα οχι απιθανο.

500k και ακουγεται κιολας?  :)
Τι ακριβως εννοεις?

Οτι το μπασσο δεν ακουγεται απο 500κ και κατω..? ???

Παντως,δεν θεωρω δυσκολο να βαλεις λιγη μονωτικη στο φις να δεις αν αλλαξεις κατι.

Πιστεψε με,πιανει.

Αν δεν καταλαβες που ακριβως εννοω,πες μου να σου ανεβασω εικονες.

Φιλικα

Καταρχήν, παίζει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργείται ground loop μεταξύ του Roland και της m-audio (και του PC). Το DI OUT έχει μήπως ground lift; Αν έχει δοκίμασε να αποκόψεις το ground για να διακόψεις το ground loop που ίσως δημιουργείται.

Κατά δεύτερον, η CRT είναι μεγάλος θορυβογόνος παράγοντας, και μάλιστα βγάζει ακριβώς το συγκεκριμένο τζιτζίκισμα που άκουσα στο κλιπάκι σου (είχα κι εγώ παλιά CRT ;) ) ειδικά αν στέκεσαι κοντά της όταν παίζεις. Απλά κλείστην από το ON/OFF της όταν πρόκειται να ηχογραφήσεις, σε μένα είχε δραματική διαφορά.

Κατά τρίτον, δεν κατάλαβα καλά αν όντως έχεις συσκευές που βγάζουν θόρυβο στο δίκτυο στο ίδιο ή κοντινό πολύμπριζο. Δοκίμασε να αλλάξεις πολύμπριζο στο Roland. Αυτός ίσως να είναι και ένας καλός έμμεσος τρόπος να μειώσεις την επίδραση του ground loop που πιθανώς δημιουργείται.

Τέλος, (αλλά μάλλον τα ξέρεις αυτά), υπάρχει sweet spot στη θέση παιξίματος για ελαχιστοποίηση ηλεκτρομαγνητικών θορύβων, συνήθως σε γωνία 45 μοιρών από την πηγή του θορύβου. Εφόσον όμως δε γνωρίζεις με σιγουριά την πηγή, περιστρέψου με το μπάσο μέχρι να βρεις τη θέση που μειώνεται ο θόρυβος. Επίσης, hum cancelling και με τους δύο μαγνήτες του Jazz ανοιχτούς πλήρως.

Και γενικά απέφευγε όσο μπορείς την παρέμβαση στο ηχογραφημένο σήμα, γιατί έτσι θεραπεύεις τα συμπτώματα και όχι την αιτία (και το αποτέλεσμα δεν είναι και καλό)

Οκ ακολουθούν διάφορα πειράματα...

sound_crew είπε:
Ειπα φωνη π.χ.

Εννοω αν παρουσιαζεται σε οποιοδηποτε αλλο track,χωρις χρηση ενισχυτη.

Για παραδειγμα,αν γραψεις το μπασσο direct,αφου γραφεις μονο αυτο.

Ρωταω,εξεταζοντας την περιπτωση,το προβλημα να μην ειναι του amp αλλα της καρτας,πραγμα δυσκολο αλλα οχι απιθανο.

Καταρχήν, παίζει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργείται ground loop μεταξύ του Roland και της m-audio (και του PC). Το DI OUT έχει μήπως ground lift; Αν έχει δοκίμασε να αποκόψεις το ground για να διακόψεις το ground loop που ίσως δημιουργείται.
Έγραψα χρησιμοποιώντας το bdi της behringer και άνοιξα και το Ground lift. Είχε πάλι κάποιο φύσημα, λιγότερο ίσως.

Δοκίμασα και την "αφαίρεση θορύβου" με παρόμοια αποτελέσματα.

Κατά δεύτερον, η CRT είναι μεγάλος θορυβογόνος παράγοντας, και μάλιστα βγάζει ακριβώς το συγκεκριμένο τζιτζίκισμα που άκουσα στο κλιπάκι σου (είχα κι εγώ παλιά CRT ;) ) ειδικά αν στέκεσαι κοντά της όταν παίζεις. Απλά κλείστην από το ON/OFF της όταν πρόκειται να ηχογραφήσεις, σε μένα είχε δραματική διαφορά.
Έκανα και ένα κλιπάκι με τη crt κλειστή και εγγραφή με τον roland αλλά να μαι ειλικρινής μέχρι να πατήσω να γράψει να κλείσει να ανοίξει, δε ξέρω αν επηρέασε ουσιαστικά. Στο κλιπάκι υπάρχει φύσημα

Κατά τρίτον, δεν κατάλαβα καλά αν όντως έχεις συσκευές που βγάζουν θόρυβο στο δίκτυο στο ίδιο ή κοντινό πολύμπριζο. Δοκίμασε να αλλάξεις πολύμπριζο στο Roland. Αυτός ίσως να είναι και ένας καλός έμμεσος τρόπος να μειώσεις την επίδραση του ground loop που πιθανώς δημιουργείται.
Εδώ είναι τα πάντα όλα πάνω δυστυχώς, έχω πολύπριζο που έχει πάνω κ το πισι και την οθόνη, απελπισία :D

Τέλος, (αλλά μάλλον τα ξέρεις αυτά), υπάρχει sweet spot στη θέση παιξίματος για ελαχιστοποίηση ηλεκτρομαγνητικών θορύβων, συνήθως σε γωνία 45 μοιρών από την πηγή του θορύβου. Εφόσον όμως δε γνωρίζεις με σιγουριά την πηγή, περιστρέψου με το μπάσο μέχρι να βρεις τη θέση που μειώνεται ο θόρυβος.
Αυτό όχι δεν το ξέρω θα ψάξω και θέσεις εδώ κ εκεί!

Δεν θα καταφερεις πολλα πραγματα.Σκεψου πως οτι θα κοβεις απο θορυβο,θα κοβεις κι απο ηχο - χρωμα...συχνοτητες δλδ.
Και γενικά απέφευγε όσο μπορείς την παρέμβαση στο ηχογραφημένο σήμα, γιατί έτσι θεραπεύεις τα συμπτώματα και όχι την αιτία (και το αποτέλεσμα δεν είναι και καλό)
Κοινή ετυμηγορία οκ...!

Παντως,δεν θεωρω δυσκολο να βαλεις λιγη μονωτικη στο φις να δεις αν αλλαξεις κατι.

Πιστεψε με,πιανει.

Αν δεν καταλαβες που ακριβως εννοω,πες μου να σου ανεβασω εικονες.
Δε θα πηγαίναν χαμένες μεν, αλλά δε ξέρω αν θα επιχειρούσα μια τέτοια επέμβαση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας παιδιά!!

7nationDI_track.mp3

7nationDI_noizoff.mp3

7nation_track_crtoff.mp3

Attachments

Evilnye είπε:
Μέχρι εδώ καλά ο θόρυβος φεύγει.

Το θέμα είναι πως το νέο track ακούγεται σαν να είναι διπλή η ηχογράφηση κάτι το οποίο δεν ακούγεται στο αρχικά ηχογραφημένο μέρος.
Κατι μου ηρθε στο μυαλο (auto-correlation)... θα το σκεφτω λιγο πρωτα ομως μην πεταξω καμια κοτσανα :P

Δοκίμασε τώρα ο longshadow (thanks again!) και αφαίρεσε θόρυβο με το cubase με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

(Πως ακριβώς και που το βρήκε και το έκανε, δεν το χω βρει ακόμα, από αύριο πάλι! :P)

Το πρώτο track που παραθέτεις δεν εχει θόρυβο. Έχει λίγο φύσημα (hiss) στο background, που είναι φυσιολογικό ειδικά με active DI's. Ο ηλεκτρονικός θόρυβος (hum) που υπήρχε δεν υπάρχει σε αυτο το κλιπάκι.

Έχε υπόψιν ότι τα καλώδια παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στο hum. Καλώδια με πυκνό μπλεντάζ (θωράκιση) απομονώνουν πολύ καλύτερα από τέτοιους θορύβους. Τα sssnake καλώδια του Θωμά για παράδειγμα (το φτηνό 3m καρφί-καρφί για παράδειγμα) δεν έχουν ιδιαίτερα καλή θωράκιση. Σε κατάσταση παιξιματος κλπ δεν το πολυαντιλαμβάνεσαι, αλλά σε ηχογράφηση φαίνεται (μιλάω εκ πείρας).

Έχε επίσης υπόψιν ότι ο θόρυβος hiss (το φύσημα φσσσσσς που ακούς στο βάθος) δεν προκαλείται από ηλεκτρομαγνητικά αίτια, αλλά από το ίδιο το κύκλωμα και είναι ο λεγόμενος Θερμικός Θόρυβος (Thermal Noise) που έχει τα χαρακτηριστικά του White Noise (δες http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_noise και http://en.wikipedia.org/wiki/White_noise ). Αυτό το λέω για να σου πω ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι αυτόν το θόρυβο στην πηγή του εκτός από το να χρησιμοποιήσεις άλλα κυκλώματα (άλλο πετάλι, ενισχυτή, κάρτα κλπ) ή με κάποιο lowpass φίλτρο να κόψεις τις υψηλές του τουλάχιστον, που ακούγονται και περισσότερο. Επίσης αυτού του είδους ο θόρυβος κόβεται εύκολα με εργαλεία σαν το denoiser που χρησιμοποίησες χωρίς πολλά artifacts, αλλά χρειάζεται προσεκτική ρύθμιση πράγμα που απ ότι κατάλαβα δε γίνεται στο software σου. Στο Cool Edit για παράδειγμα υπάρχει πολύ καλός denoiser με πολλές ρυθμίσεις.

Για το hum δεν επεκτείνομαι γιατί ακούω ότι το έκοψες...

Καλωδιάκι xlr - 1/4 jack asap (αν όχι αύριο μέσα στις επόμενες 3 4 μέρες!)

Θενκς για τις πολύ λεπτομερείς απαντήσεις!!

http://wiki.audacityteam.org/wiki/Noise_Removal#Other_Techniques

Δες μηπως σε βοηθαει και αυτο (αν δεν το εχεις δει ηδη).

Σε καθε περιπτωση, το καλυτερο ειναι να βρεις την πηγη του θορυβου και να την απομονωσεις, οχι να γραφεις με θορυβο και μετα να τον φιλτραρεις ;)

Από αυτό που άκουσα μου φαίνεται οτι ο αλγόριθμος βασίζεται σε απλή εφαρμογή της αναστροφής φάσης σε σχετικά φαρδιές όμως μπάντες με αποτέλεσμα το... αποτέλεσμα  ;D να θυμίζει οτι έχει περάσει από modulation filter.

Μόνο του δεν ακούγεται αλλά για avant-garde, pre/post, electrogrunge church metal καταστάσεις είναι ωραίο  :D

Πλάκα-πλάκα είναι ουσιαστικά μια ωραία ιδέα για custom modulation filtering: ηχογραφείς τη μπασσογραμμή, γράφεις και π.χ. μια σφυρίχτρα ή μια ξύστρα στο άσχετο και την περνάς απ'τον αλγόριθμο για να κάνει το "cancellation" για να βγει κάτι διαστημικό!

Ευχαριστώ και για τις επιπλέον πληροφορίες μπλου, τελικά τακτοποίησα αρκετά ικανοποιητικά το πρόβλημά μου, ως εξής,

Από ότι κατάλαβα η ηχογράφηση στο audacity και στο cubase γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Στο μεν audacity παίρνει σήμα ανεξαρτήτως από το που έχω τοποθετημένο το mix knob της m-audio, ενώ στο cubase μπορεί να πάρει σήμα ΜΟΝΟ αν το έχω γυρισμένο στο input. Από δική μου βλακεία είχα ανοικτό και το knob για το μικρόφωνο γιατί νόμιζα πως ενίσχυε το σήμα, κάτι το οποίο έβγαζε τρελό θόρυβο. Το έκλεισα και φύσημα τέλος.

Επίσης ηχογράφησα αυτή τη φορά από την έξοδο για ακουστικά του roland, η οποία έχει το αρνητικό ότι δεν ακούω από τον ενισχυτή τι παίζω, αλλά έχει το θετικό ότι μπορώ να τον ανοίξω αρκετά ώστε να πάρει καλό σήμα και να μη χρειάζεται να το ενισχύσω με το μέτριο gain από το audacity.

Μέχρι να πάρω το xlr καλώδιο, είμαι σε αναμονή.

Κατα τ΄ άλλα ο ενισχυτής αν τον ανοίξω αρκετά εδώ βγάζει φύσημα σημαντικό το οποίο πλέον ξεκαθάρισα ότι οφείλεται στην ανύπαρκτη γείωση στο σπίτι. Κάτι το οποίο δε παίζει να διορθώσω εγώ σύντομα. Έχω βάλει ένα πολύπριζο πλέον να καλύπτει όλες τις συσκευές, τακτοποίησα και τα καλώδιά μου και ξεκαθάρισε το τοπίο κυριολεκτικά :)

Εφ' όσον δεν περνάει στην ηχογράφηση πλέον, δε θα κάνω και τίποτα άλλο γι αυτό.

Jase, θα προχωρήσω σιγά σιγά και σε τέτοια παράξενα, περίμενε το επόμενο θέμα μου, ΧΕΛΠ πως να ηχογραφήσω καραμούζα!!

sabbath_track.mp3

Attachments

Καλησπερα και απο μενα. Αν και λιγο εξω απο το θεμα πιστευω να σε βοηθησει καπως αν θελεις να γραπσεις απο την αρχη και οχι να αφαιρεσης απο ηχογραφημενο κομματι. Ειχα ενα παρομοιο προβλημα πριν απο λιγο καιρο. Οταν ηχογραφουσα ειχα πολυ θορυβο. Ακομη και αν απλα ακουγα μουσικη και ειχα την κονσολα πανω στην καρτα ηχου. Μολις εβγαζα την κοσνολα πανω απο την καρτα ηχου ολα οκ. Εκοψα την γειωση τησ κονσολας ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!! αλλα μεσα απο το Noiz ακουσα μερικες πολυ καλες συμβουλες (και τρομακτικες μπορω να πω και την μ@@@@κια που εκανα και επανεφερα τη γειωση που φτιαχτηκε για να ειναι εκει και οχι να την κοβει ο καθε μ@@@ας σαν εμενα). Τελικα η λυση ηταν πολυ απλη αν και ο λογος που γινοταν αυτο λιγο παραξενο. Λοιπον εβαλα σε μια γραμμη του πινακα του σπιτιου μου την κονσολα η οτι αλλο ειχε ενισχυση την ωρα που εγραφα και σε μια εντελως διαφορετικη γραμμη (αλλη ασφαλεια στον πινακα εννοω) τον υπολογιστη. Καποιος απο δω μεσα μου ειπε γιατι γινοταν αυτο αλλα δεν θυμαμαι. Το προβλημα ηταν πολυ πολυ εντονοτερο οταν εβαζα μια TFT οθονη στη ιδια γραμμη. Κανε μερικα πειραματα. Δεν εχεις να χασεις τιποτα. Σε μια γραμμη του πινακα τα μηχανηματα και σε μια αλλα ενταλως μονο τον υπολογιστη. Ελπιζω να βοηθησα λιγακι.

Ευχαριστώ για τα σχόλια, να πω ότι πρόκειται για ηχογράφηση στο σπίτι μου (ενοικιαζόμενο) όπου δεν έχω και τις τρελές δυνατότητες να πειραματίζομαι με πίνακες, καλώδια πρίζες κ.α. ωραία.

καλημέρα σας  ::)

είμαι καινούριος στο site αλλά πράγματι είναι πολύ καλό.... ::)

θα ήθελα βοήθειααααααααααα :o

όταν πατάω το πορτοκαλί κουμπάκι στο cubase (monitor) βγάζει (σε δυνατή ένταση το ακούς) ένα ήχο σαν παράσιτα ήχου,το ίδιο γίνετε και σε ηχογρ απο synths (midi) σε μετατροπή audio μέσω κονσόλας ήχου (καινούρια soundcraft fx16 II) τα ίδια μου έκανε και με την παλιά κονσόλα mackie. όταν γράφω απο κάρτα ήχου (m audio 410 firewire) με μικρόφωνο στο cubase δεν γίνετε αυτό αλλά αν πατήσεις το monitor κουμπάκι στο cubase αρχίζει τα ίδια.τα καλώδια που έχω είναι όλα καρφί-καρφί.ο υπολογιστής είναι κ αυτός καινούριος τελευταίας τεχνολογίας (τα ίδια είχα κ με τον πιό παλιό) επίσης όταν αυτο το κουμπί είναι πατημένο και ακους αυτό το θόρυβο όταν μετακινώ το ποντίκι ή ανοίγω κ κλείνω παράθυρο ακούς περισσότερες παρεμβολές στο σήμα.

ευχαριστώ

Γράψε απάντηση...

Trending...

Νέα θέματα

Back