Προς το περιεχόμενο

Αγορά fender telecaster.

faded

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και έχει ένα χαρακτηριστικό που προσωπικά με καθησυχάζει πως και σε 20 χρόνια απο τώρα θα έχω ακόμα κιθάρα, και αυτό είναι ο λαιμός με το Bi-flex truss-rod.

αυτος δεν ειναι λογος να σε καθησυχασει..(δηλ.δεν ειναι εγγυηση οτι το μπρατσο δεν θα "γυρισει") ...παντως εγω εχω τελε 40 ετων με κανονικο truss rod & ακομα..... καθησυχασμενος ειμαι... ;D

προσωπικα η τελευταια Tele που θα αγοραζα αυτη τη στιγμη ειναι η νεα Am Std. (δεν μου αρεσει καθολου η γεφυρα,τα κλειδια & οι μαγνητες ειναι μετριοτατοι)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως μια Γιαπωνέζα 72άρα μπορεί και να με συγκινούσε...... (αν δεν είχα και την G&L)

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Προφανώς ανάμεσα στις τόσες tele επικράτησε η baja. Και εκτός απ' την am standard τις υπόλοιπες τις αφήνω. Ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο!  :D

Συμφωνώ ότι σημαντικό ρόλο παίζει και ο ενισχυτής αλλά τώρα δεν ψάχνω για ενισχυτή  ::)

Είδα κάποια post για τις baja που δεν το περίμενα είναι η αλήθεια. Φοράει απίστευτα προσεγμένα πράγματα επάνω της. Από την άλλη δεν θέλω απλά να πάρω κάτι tele, θα ήθελα να πάρω μια κιθάρα να μου μείνει φυσικά μια ζωή (που λέει ο λόγος). Αυτός είναι και ο λόγος που ενστικτοδώς θα έλεγα με ελκύει η αμερικάνα σταντ. Και με κάποια λεφτά αλλάζω τους μαγνήτες της. Οι απόψεις σας βέβαια με έκαναν να τα αμφισβητήσω αυτά πολύ σοβαρά αν και δεν ξέρω γιατί βγάλανε μια baja φθηνότερη αλλά καλύτερη από am.std. Σίγουρα θα περάσω και θα δοκιμάσω πριν αγοράσω οτιδήποτε.

Για την ακρίβεια σκέφτομαι μήπως η am.std με dimarzio ή ένα άλλο σετ μαγνήτες θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Στην αγορά υπάρχουν καλοί μαγνήτες σε προσιτή τιμή, αν και φοβάμαι μη χάσω τον υπερtelecastoriko ήχο με τέτοιες παρεμβάσεις.

Αγαπάμε και Kotzen! 8)  :P

Αν είναι να κάνεις την κουτσουκέλα, κάνε τη σωστά  ;D

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-deluxe-telecaster-electric-guitar-montego-black-rosewood--41076

IMHO of course

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Προφανώς ανάμεσα στις τόσες tele επικράτησε η baja. Και εκτός απ' την am standard τις υπόλοιπες τις αφήνω. Ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο!  :D

Συμφωνώ ότι σημαντικό ρόλο παίζει και ο ενισχυτής αλλά τώρα δεν ψάχνω για ενισχυτή  ::)

Είδα κάποια post για τις baja που δεν το περίμενα είναι η αλήθεια. Φοράει απίστευτα προσεγμένα πράγματα επάνω της. Από την άλλη δεν θέλω απλά να πάρω κάτι tele, θα ήθελα να πάρω μια κιθάρα να μου μείνει φυσικά μια ζωή (που λέει ο λόγος). Αυτός είναι και ο λόγος που ενστικτοδώς θα έλεγα με ελκύει η αμερικάνα σταντ. Και με κάποια λεφτά αλλάζω τους μαγνήτες της. Οι απόψεις σας βέβαια με έκαναν να τα αμφισβητήσω αυτά πολύ σοβαρά αν και δεν ξέρω γιατί βγάλανε μια baja φθηνότερη αλλά καλύτερη από am.std. Σίγουρα θα περάσω και θα δοκιμάσω πριν αγοράσω οτιδήποτε.

Για την ακρίβεια σκέφτομαι μήπως η am.std με dimarzio ή ένα άλλο σετ μαγνήτες θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Στην αγορά υπάρχουν καλοί μαγνήτες σε προσιτή τιμή, αν και φοβάμαι μη χάσω τον υπερtelecastoriko ήχο με τέτοιες παρεμβάσεις.

Αγαπάμε και Kotzen! 8)  :P

Ειπες οτι θελεις μια τελε με ΚΛΑΣΣΙΚΟ ηχο.Αυτος ο ηχος προυποθετει την vintage γεφυρα με τα 3 saddles (brass ή steel,προσωπικα προτιμω steel αλλα αυτα ειναι γουστα εξαλλου μπορεις να βαλεις οτι θελεις) & κλασσικους τελε μαγνητες (χαμηλης εξοδου με base plate).

Oλα τα παραπανω ΤΑ ΕΧΕΙ η Baja & ΔΕΝ τα εχει η AM STD.

Τι σε κανει να νομιζεις οτι μια καλη Baja δεν...θα σου μεινει μια ζωη?Περιμενεις να...χαλασει? :o ;D Αν φοβασαι αυτο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα..χαλασει.

Εκτος και αν ΔΕΝ θελεις πραγματικα κλασσικο ηχο αλλα εναν ηχο σαν του...Κοtzen ο οποιος μια χαρα ηχο εχει μεν,ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με ΚΛΑΣΣΙΚΟ τελε ηχο εχει δε...

αν και δεν ξέρω γιατί βγάλανε μια baja φθηνότερη αλλά καλύτερη από am.std.

ουδεις ειπε οτι ειναι ..καλυτερη (καλυτερη κιθαρα δεν υπαρχει αλλωστε),ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΕΡΗ ειπα εγω...

Σίγουρα θα περάσω και θα δοκιμάσω πριν αγοράσω οτιδήποτε.

αυτο ειναι και το καλυτερο που μπορεις να κανεις μια και μονο ΕΣΥ ξερεις τι θελεις. ;)

Γειά σου φίλε.

Πρίν λίγους μήνες ήμουν ακριβώς στην θέση σου. Έψαχνα να βρω ποια tele να πάρω. Πήγα στην Αθήνα και δοκίμασα κάμποσες. Baja, std, deluxe. Περισσότερο μου άρεσε η deluxe. Ωστόσο πήρα την απόφαση ύστερα από αρκετά post και τεράστια βοήθεια από τα μέλη του forum να ακολούθησα τον δρόμο της custom λύσης. Μιας και είμαι από τα Τρίκαλα το πιο κοντινό μαγαζί που κατασκευάζει κιθάρες (και μου προτάθηκε) ήταν του Ντούκα στα Γιάννενα (www.guitars.gr). Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά μου άρεσε πολύ ο ήχος που έβγαζε ο greenwood (radiohead) με την telecaster plus. Δηλαδή τα φοβερά καθαρά της fender αλλά και καλή βρωμιά όταν χρειάζεται... Έτσι μου έφτιαξε την plus με έναν humbucker και έναν single (και οι 2 της lace sensor). Την έχω λιγότερο από ένα μήνα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Απίστευτος ήχος.

Δύσκολος δρόμος της custom κιθάρας αλλά κατά την πρόσφατη μικρή εμπειρία μου παίρνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Και απ' ότι ξέρω με εξαιρετικά υλικά κατασκευής.

Αυτά από μένα...

http://cgi.ebay.co.uk/FENDER-JAPAN-1955-Reissue-Telecaster-TL55-US-Blonde_W0QQitemZ280447158543QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item414bf4090f#ht_2789wt_1216

Αν δεν σε ενοχλουν τα vintage ταστα,νομιζω οτι ειναι η καλλυτερη μεσαιας τιμης επιλογη,με Logo fender ;)

σε custom κιθαρα προχωρας οταν ΞΕΡΕΙΣ τι θελεις (οπως ο broxopios ο οποιος ουσιαστικα πηρε μια τελε που...δεν ειναι τελε... ;D ;D,ωραια η κιθαρα του Greenwood αλλα ο ηχος της ουδεμια  σχεση εχει με τελε ),αν ξεκινας καλυτερα ειναι να παρεις κατι που υπαρχει ετοιμο ωστε να μπορεις να το δοκιμασεις... ;)

Δηλαδή για να καταλάβω καλά, ο λόγος που δεν σου αρέσει η american standard ειναι οτι η γέφυρα δεν είναι η κλασσική με 3 saddles ή ότι η γέφυρα αυτή είναι π.χ μέτρια?

Δηλαδή δεν σου φαίνεται λογικό μια κιθάρα να εξελίσσεται με την παροδο του χρόνου?

Υπάρχουν πάντα και οι Vintage εκδόσεις που ικανοποιούν τα γούστα ανθρώπων που έχουν μια αγάπη για τα κλασσικά σχέδια και ήχο, αλλά εγώ προσωπικά να σκασω 1200 ευρώ για μια κιθάρα και να μην μπορώ ευκολα και γρήγορα να κάνω intonation μόνος μου σε κάθε χορδή ξεχωριστά δεν μου κάνει.

Και δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για αυτό αλλά σε αρκετά forum έχω ακούσει την άποψη πως η νέα american standard ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια απο τις πιο κλασσικές εκδόσεις της σειράς.

Αυτά

σε custom κιθαρα προχωρας οταν ΞΕΡΕΙΣ τι θελεις (οπως ο broxopios ο οποιος ουσιαστικα πηρε μια τελε που...δεν ειναι τελε... ;D ;D,ωραια η κιθαρα του Greenwood αλλα ο ηχος της ουδεμια  σχεση εχει με τελε )

Κι όμως superfunk αν εξαιρέσεις τον ήχο που βγάζει στη θέση του bridge, όταν χρησιμοποιείς τους μονούς (neck, bridge + split coil) ο ήχος είναι εντελώς tele...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου