Stinky Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Σε χαλαει στο πισω μερος του μαγαζιου να ακουγεται μουσικη αντι μια μπασοβαβουρα, ε? Να μου πεις, οπως συνηθησει κανεις. Nαι αν ειναι να με χρεωνουν 9-10 ευρω το αμστελακι με χαλαει. Προτιμω μπασοβαβουρα και χαμο. Προσωπικά δεν θεωρώ και τρελά σοβαρές τις 200.000 διασκευομπάντες, που στην τελική επιζητούν τέτοια μπαράκια και δεν κόβονται ιδιαίτερα για εξειδικευμένους χώρους - και μάλλιστα και όσον αφορά την αμοιβή, οι περισσότεροι αρκούνται στα τραγικά ποσά που πιστεύω όλοι γνωρίζουμε. Και η έννοια "σοβαρή μπάντα" δεν έχει να κάνει με την εκτελεστική δεινότητα των μελών αλλά περισσότερο με τις βλέψεις της ίδιας της μπάντας, τη θέληση και προσπάθεια για κάτι παραπάνω από γκόμενες και τσάμπα ποτά και φυσικά την ίδια τη μουσική. Εξ'ού και η αναφορά μου σε διασκευομπάντες. Δηλαδη οταν εχεις μπροστα σου μια μπαντα που με τον παρακμιακο εξοπλισμο, τα πλαστικα τυμπανακια και την μηδενικη ηχητικη, που καταφερνει να παιξει μια Α διασκευη οπως ΠΡΕΠΕΙ να παιχτει, δεν την θεωρεις σοβαρη μπαντα? Απο ποτε υπαρχει σοβαρη μπαντα, και σοβαρη διασκευομπαντα? Και στις 2 περιπτωσεις εχεις να κανεις με μουσικους... Κοιτα μην με παρεξηγεις, δεν προσπαθω να τονωσω την κατασταση, απλα λεω την αποψη μου. Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
georgekz750 Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Μακαρι να μπορουσαν να επιβιωσουν-συντηρηθουν χωροι της προκοπης, αλλα σε μια εποχη που και τα μπουζουκια παραπαιουν και κλεινουν το ενα μετα το αλλο (και οσα επιβιωνουν μειωνουν μερες λειτουργιας), το βλεπω πιο χλωμο παρα ποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδη οταν εχεις μπροστα σου μια μπαντα που με τον παρακμιακο εξοπλισμο, τα πλαστικα τυμπανακια και την μηδενικη ηχητικη, που καταφερνει να παιξει μια Α διασκευη οπως ΠΡΕΠΕΙ να παιχτει, δεν την θεωρεις σοβαρη μπαντα? Απο ποτε υπαρχει σοβαρη μπαντα, και σοβαρη διασκευομπαντα? Και στις 2 περιπτωσεις εχεις να κανεις με μουσικους... Κοιτα μην με παρεξηγεις, δεν προσπαθω να τονωσω την κατασταση, απλα λεω την αποψη μου. Μα είπα ήδη, εφόσον καταφέρνει μια οποιαδήποτε μπάντα να παίζεις σωστά υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες εννοείται είναι καλή, αλλά προσωπικά τη βλέπω απλά ως μια καλή διασκευομπάντα, που, κακά τα ψέμματα, ε δεν νομίζω πως έχει και τους υψηλότερους στόχους ή τις τρελές απαιτήσεις για τους χώρους που αφορά το thread. Δε θέλω να "ρίξω" τις διασκευομπάντες, εννοείται ότι όλοι έχουμε περάσει από 'κεί και είναι μια χαρά φάση γι'αυτό που είναι, απλά το βρίσκω λίγο αφελές να κάθεται μια μπάντα να καίγεται με τις ώρες στα στούντιο, να αγοράζει τον τρελό εξοπλισμό και να περνάνε οι μουσικοί τη μισή ζωή τους μελετώντας για να πάνε να παίξουν σ'αυτούς τους χώρους, μ'αυτές τις συνθήκες και μ'αυτή την αμοιβή, ενώ προφανώς θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο (μιλάω με το υποθετικό που μου έδωσες, μια άρτιας μπάντας δηλαδή). Γι'αυτό και δεν τους συγκαταλέγω με τις "σοβαρές" μπάντες, όπου σκίζονται να βγάλουν δικό τους υλικό, να το κυκλοφορήσουν, να κάνουν το γνωστό PR τους, ρίχνουν μισθούς ολόκληρους σε όοολα αυτά κλπ. κλπ. κλπ. και στην τελική να αναγκάζονται να παίζουν σε διάφορα τέτοια μαγαζιά. Και φυσικά, πάλι με το ζόρι εφόσον τα originals στην ελλαδα δεν έχουν και ιδιαίτερο κοινό. Ουσιαστικά όλοι αδικούνται, απλά νιώθω πως μια μπάντα που έχει σχέδια και προτίθεται να κάνει αρκετά μεγάλες θυσίες για τη μουσική της δεν κατέχει την ίδια θέση (τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι) με μια διασκευομπάντα, έστω κι αν η τελευταία είναι η καλύτερη στο σύμπαν. Δυστυχώς είναι άπειροι οι παράγοντες που κρατάνε την ελλάδα πίσω σε θέματα τέχνης και κουλτούρας (και όχι μόνο), αλλά αν αρχίσουμε να μιλάμε γι'αυτά δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Πόσο μάλλον όταν έννοιες όπως "ευθύνή" και "στόχος" και "ιδανικά" κλπ. αντικαθίστανται αντίστοιχα από "ωχαδερφισμούς", "ζαμανφουτισμούς" και "φραπέ με κουλουράκια σε λέω"... Εννοείται πως δεν παίζει καμία παρεξήγηση, no worries. :) Μακαρι να μπορουσαν να επιβιωσουν-συντηρηθουν χωροι της προκοπης, αλλα σε μια εποχη που και τα μπουζουκια παραπαιουν και κλεινουν το ενα μετα το αλλο (και οσα επιβιωνουν μειωνουν μερες λειτουργιας), το βλεπω πιο χλωμο παρα ποτε. Καλά το "παραπαίουν" παίζει. Απλά πλέον οι υπόλοιποι πληρώνονται λιγότερο για να μην μειωθεί ο μισθός του εκάστοτε "βάρδου". Κατά τ'άλλα όπως έφευγε το βδομαδιάτικο παλιότερα έτσι φεύγει και τώρα για τους τιμητές της αιώνιας μπουζουκοκατάστασης, απλά πετάνε λιγότερα λελούδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Έχω την εντύπωση πως η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί,πλέον,σε μια απέραντη σκυλούπολη,όχι μόνο στις μουσικές επιλογές των κατοίκων της,αλλά και στην ίδια τη συμπεριφορά και νοοτροπία τους. Οι εποχές που αυτή η πόλη "έβγαζε" συγκροτήματα όπως οι Τρύπες,τα Ξύλινα Σπαθιά,Blues Wire και τα συναφή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Τώρα μόνο Πάνο Κιάμο(οέ-οέ-οέ) και συγκροτηματάκια που κάνουν διασκευές στους Κατσιμιχαίους και τους Πυξ Λαξ,για rock άλλοθι,θα βρεις.Οπότε τι χώροι και μουσικές σκηνές να γίνουν,όταν ο εκάστοτε επιχειρηματίας,που κοιτάει λογικά την τσέπη του,ξέρει πως θα φαληρίσει?Είναι δυνατόν να έρχονται γκρουπάρες όπως οι Motorhead,οι Thievery Corporation,o Red Snapper,Parov Stellar,Stereo MC's και άλλοι και να μαζεύονται 1000,με το ζόρι 1500 άτομα,και ο Χατζηγιάννης να κάνει δύο και τρεις μέρες sold out στο Θέατρο Γης?Να είναι ελάχιστοι αυτοι που ξέρουν τον τρομέρο μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου,αλλά άπειροι αυτοί που γνωρίζουν τα άπαντα Φοίβου-Καρβέλα και σία? Με συγχωρείτε,αλλά αυτοί είμαστε και στην τελική παίρνουμε αυτό που μας αξίζει και για μια συναυλία της προκοπής θα τρέχουμε Αθήνα. https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 ετσι για την Ιστορια μονο οι Motorhead ειχαν 48 euro τικετιριο κ Thievery Corporation ηταν sold out..... τεσπα το θεμα θελει πολυ αναλυση κ κουβεντα που την εχω κανει πολλες φορες με φιλους κ δεν ειμαι σε φαση τωρα.... παντως εαν καποιος πιστεψε ποτε τις πιπες που λενε οτι Θεσσαλονικη ηταν πολυ ροκ πολη κ αλλα τετοια κουραφεξαλα γεννηθηκε στο Λονδινο κ απλα του ειπαν οτι λεγετε Θεσσαλονικη.Ναι εβγαλε Τρυπες , Ξυλινα σπαθια blues wire που ειναι groypares! αλλα καθε πολη στο κοσμο εχει μια γκρουπαρα.... Μπουζουκοχωρα ειμασταν, ειμαστε κ θα ειμαστε! σε οποιον δεν αρεσει απλα την κανει για αλλου! A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Σπουδασα στη Θεσσαλονικη 1992-1997...Την αγαπησα και τη μισησα... Μη νομιζετε πως τοτε ηταν καλυτερα...ισως λιγο. Εδω και 3 χρονια εχει τυχει να κατεβω Αθηνα και να κατσω αρκετες μερες ωστε να μπορω να την κρινω. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!!με Θεσσαλονικη.Δε θα το αναλυσω. Η...Σαλονικη ειναι ενα χωριο.Και το χειροτερο...οχι λογω πληθυσμου. Λογω...αδιαφοριας. Απο που να το πιασεις και που να τ αφησεις.... Απ το οτι οσο παει και ασχημαινει?(παντα ηταν ασχημη) Απο το οτι ολος ο πλανητης προσπαθει να ''κατασκευασει'' χωρους πρασίνου και η Θε σσαλονικη εχει απο τοτε που ημουν εκει 3,5 δεντρα και απαισια τερατομορφα μιζερα κλουβια κτισματα στα οποια ζουν οι κατοικοι με την ψευδαισθηση οτι ζουν στην ''ομορφη'', ''ερωτικη'' Θεσσαλονικη? Το μετρο τη μαρανε...για να πας ΟΣΕ-ΤΟΥΜΠΑ...παναγια μου,ελεος... Και καταληγω...οταν εισαι ερμαιο της ψευδαισθησης και κουβαλας το τουπε του πρωτευουσιανου ενω ΤΙΠΟΤΑ δεν αποδεικνυει οτι ζεις σε μια συγχρονη πολη εισαι αξιος της μοιρας σου.Μην αρχισετε τωρα τιποτα βρισιδια οι Σαλονικεις... Δεν εχω καμια εμπαθεια,Καβαλιωτης ειμαι,εχω φαει την επαρχια με το κουταλι και οτι λεω,ισχυει για ολους εμας που αρκουμαστε στο τιποτα και το αναγουμε σε ευτυχια... Ολο οι πολιτικοι φταινε?Το κρατος? Που ειναι λοιπον η ιδιωτικη πρωτοβουλια,με απειροελαχιστη δοση ρομαντισμου, να παραγει πολιτισμο σε ενα ευρυ κοινωνικο οριζοντα προσιτο σε ολους τους νεους και οσους αισθανονται νεοι? Ειμαστε ιδιοι με το σκατοκρατος...γι αυτο και δε θα αλλαξει ΠΟΤΕ τιποτα. Βγαινεις στο εξωτερικο σαν τον καράβλαχο στις καταπρασινες,πολιτισμενες πολεις(κι οχι πρωτευουσες)και γυρνας πισω στη θλιψη και την ερημια της απραξιας και της αδιαφοριας.. Ταπεραμεντο,εξυπναδα,μαγκια,κλανια κ εξατμιση...Αυτο ειμαστε..γιατι οι πολιτικοι να ναι διαφορετικοι? Δηθεν ζωντανος λαος...εχω παει σε λαιβ στη...Σαλονικη,και στο Αμστερνταμ,τη Κοπεγχαγη,τις Βρυξελλες...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ....Εδω θελουμε να ακουμε μουσικη για να φαμε τη μπριζολα...η για να κανουμε το γοη στη γκομενιτσα που χει στο δωματιο την αφισα της Καγια... Μια πολη χρειαζεται τα παντα κι αν ειναι του μεγεθους της Θεσσαλονικης,ειναι απαραδεκτο να μη σου προσφερει το 90%. Ειμαι εκτος θέματος? Δε νομιζω... Θεσσαλονικη!Ξυπνα! Χρειαζομαστε μια πολη με πολιτισμο ολων των ειδων κοντα μας! Κανε μας να παρουμε τ αμαξι για βολτα! Η Αθηνα πεφτει μακρια... GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 @bluezlick 48 ευρώ για ένα συγκρότημα με τόση ιστορία δεν είναι τραγικά πόλλα χρήματα(αν και όταν τους είδα το 2006 έχω την εντύπωση πως πλήρωσα λιγότερα).Όσο για τους Thievery,ναι έκαναν sold out,αλλά στο Principal,όχι και σε κανέναν τεράστιο χώρο(και έδω πήγα και ήμουν παστωμένος στους διπλανούς μου).Θα συμφωνήσω,όμως,μαζί σου πως πάντα έτσι ήμασταν,απλά τώρα έχουν ξεφύγει πολύ περισσότερο τα πράγματα.. https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stinky Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 @bluezlick 48 ευρώ για ένα συγκρότημα με τόση ιστορία δεν είναι τραγικά πόλλα χρήματα Oταν η Θεσσαλονικη κατα ενα μεγαλο μερος ζει απο τους φοιτητες, και απευθυνετε σε αυτους κατα ενα μεγαλο ποσοστο, και δεδομενου οτι ενας μεσος φοιτητης την βγαζει με 200-250 ευρο το μηνα τα 48 ειναι πολλα. Και μεσα στην τιμη ΔΕΝ περιλαμβανεται το ταξι που θα παρεις για να γυρισεις, ουτε η μπυριτσα που θα πιεις για να γουσταρεις. Σταυρο εγω θα διαφωνησω μαζι σου. Για μενα η Θεσσαλονικη ειναι μια πολη με τρελη αυρα. Και ερωτισμο και διαθεση και οτι θελεις. Απλα οι ανθρωποι που θα τρεξουν, θα δωσουν τον εαυτο τους για τη μουσικη και θα τα σκασουν να φερουν μπαντες και να οργανωσουν ωραιες και σωστες συναυλιες ειναι λιγοι ( ο αναλογος Παρασκευας για την πολη σου ας πουμε) Απο την αλλη ερχονται τοσες μπαντες, με καλες τιμες, σε καλα μαγαζια , βλεπε Μυλο, ξυλουργειο, και ο κοσμος δεν ενισχυει. Ειναι καταιγισμενος απο συναυλιες, σχεδον καθε μερα κατι εχει, αν οχι τοπ, ανω του μετριου, για ολα τα γουστα, και ευτυχως η δυστηχως εχει την δυνατοτητα της επιλογης. Να παω σημερα σε αυτους, η αυριο στους αλλους? Απο την αλλη ο κοσμος στην επαρχεια, (και γω απο Χανια ειμαι) διψαει για ενα λαιβακι της προκοπης, γιαυτο και στηριζει καθε κινηση. Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2010 Iσως να μην εχω ολοκληρωμενη εικονα ρε Stinky,ισως να υπερβαλλω,αλλα...ανοιξε ενα Αθηνοραμα,δες και των πληθυσμο των δυο πολεων και θα καταλαβεις... Ξερεις,και γω εβλεπα αυρα οταν ημουν εκει φοιτητης,γιατι με...επηρρεαζαν κι αλλοι παραγοντες... GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2010 Μακαρι να μπορουσαν να επιβιωσουν-συντηρηθουν χωροι της προκοπης, αλλα σε μια εποχη που και τα μπουζουκια παραπαιουν και κλεινουν το ενα μετα το αλλο (και οσα επιβιωνουν μειωνουν μερες λειτουργιας), το βλεπω πιο χλωμο παρα ποτε. Οποιαδηποτε θυσια αξιζει, αν ειναι να χτυπηθει η αισθητικη των σκυλαδικων και να μην κυκλοφορουν λυτοι και ανεμβολιαστοι οι θαμωνες τους My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση