Τροποποίηση Απόχρωσης Κιθάρας

riviera

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Υπάρχει κάποια εύκολη διαδικασία ή υλικό που να "παλαιώνει" το χρώμα του σώματος μιας κιθάρας? Σκοπεύω να πάρω ένα μπάσο Fender σε Olympic white και θέλω κάπως να το "κιτρινίσω" να γίνει σαν το vintage white. Δεν θέλω να αλλάξω το χρώμα παρά μόνο να του αλλάξω απόχρωση.

Ευχαριστώ!

A quite interesting question indeed ;)

Ορίστε η βλακεία που σκέφτηκα διαβάζοντας το θέμα: Αν καπνίζεις μπορείς να κλείσεις

το σώμα μέσα σε ένα χαρτόκουτο λίγο μεγαλύτερο σε όγκο απο το σώμα. Κλείνεις τις

γωνίες του κουτιού με σελοτειπ και βάζεις σε μία πλευρά ενα σωληνάκι μέσα στο οποίο

θα φυσάς τον καπνό. Φαντάζομαι πως ένα πακέτο την ημέρα για μια εβδομάδα θα αρκεί...

Πάντα σοφος ο κυριος.

Μετά ομως εξαρταται κ η μαρκα.Μου φαινεται οτι θα χεις εντυπωσιακα αποτελεσματα με καπνο.Στριφτο γιου νοου.....Παρε εναν drum βαρη κι ασηκωτο κ αρχίνα να μολύνεις το περιβάλλον.Λογικα θα κιτρινίσει η κιθαρα πριν τον καρκινο.....:P

Το χω το πακετακι την μέρα, μπορεί και να δουλέψει, θα φέρω και φίλους!!!

Καμια άλλη ιδέα πιο εύκολη???

Η απάντηση με τον ήλιο γιατι εξαφανίστηκε? Ίσως και να δούλευε το καλοκαίρι αλλά

φαντάζομαι πως ίσως έκανε ραγισματάκια στο φινίρισμα λόγω θερμοκρασίας.

riviera είπε:
Το χω το πακετακι την μέρα, μπορεί και να δουλέψει, θα φέρω και φίλους!!!

Καμια άλλη ιδέα πιο εύκολη???
Πιο εύκολη (και τζάμπα) λύση απο το να κρατάς ενα σωλήνα και να φυσας μέσα οταν

καπνίζεις δεν νομίζω να υπάρχει, άσε που θα βρωμάει και λιγότερο το σπίτι.

Trigga φέρε την behringer να το δοκιμάσουμε.

Πιστευω θα κανει δουλεια αυτο με το καπνισμα αλλα το κιτρινισμα δεν θα γινει ομοιομορφο.Δοκιμασε το ειναι καλη ιδεα παντως.

Βάλτε όμως μόνο το σώμα της κιθάρας μη κιτρινίσουν και μαζέψουν πράγματα όλα από μαγνήτες μέχρι pickguard κτλ :P

bihlas87 είπε:
Η απάντηση με τον ήλιο γιατι εξαφανίστηκε?
Μάλλον την ανακάλεσε ο αποστολέας ο ίδιος :P

Εντάξει, πάμε όμως άλλη μια φορά.

Υπάρχει αυτό που περιγράφω ή ψάχνω χωρίς λόγο?

Ευχαριστώ παίδες!

riviera είπε:
Εντάξει, πάμε όμως άλλη μια φορά.

Υπάρχει αυτό που περιγράφω ή ψάχνω χωρίς λόγο?

Ευχαριστώ παίδες!
www.jokerguitars.gr

και ζητάς τον Κο Κακανιάρη...ή στείλε ένα pm στον Yann.

Ωραία τα κόλπα με τον καπνό, καφέ κλπ...αλλά επειδή δεν τα έχει κάνει κανείς μας (μάλλον), δεν μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα φύγουν με τον πρώτο ιδρώτα...

Επειδη υπαρχει περιπτωση να παρω κγω μια στρατ σε αυτο το χρωμα,γι τη Roadhouse Deluxe μιλαω, οταν το κανεις, κ αν πετυχει, να βαλεις καμια φωτο κ μια περιγραφη του πως το εκανες αν μπορεις.Θα ειμουν ευγνομων ;D

Αληθεια, ενα Ολυμπικ γουαϊτ, ποσο καιρο κανει να κιτρινισει σε κρεμ αποχρωση μονο του???:P

Αληθεια, ενα Ολυμπικ γουαϊτ, ποσο καιρο κανει να κιτρινισει σε κρεμ αποχρωση μονο του???
εδω ειναι μια φωτο μιας τελε μου (1972),κατω απο το Pickguard διατηρει ακομα το original οlympic white finish

672005320bcb61c3f9a9d96ee71cf32c535661f05d3fbfc6ebd3cb84132ea5c3dbf00ef0.jpg

της πηρε καμμια 20αρια χρονια για να κιτρινησει... ;D (ειναι πολυεστερικο το φινιρισμα),αν ειναι νιτρο σε καμμια 4αρα χρονια κιτρινιζει.

(βεβαια αν την αφησεις μεσα σε ενα μεσο ελληνικο καφενειο σε 2 ωριτσες θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα.. ;D)

μια αλλη καλη μεθοδος αν ειναι πολυεστερικο το φινιρισμα ,ειναι να αφαιρεσεις τους μαγνητες απο τα καπακια και να βαλεις το σωμα μαζι με το pickguard & τα καπακι στην ταρατσα του σπιτιου σου για ολο το μηνα Αυγουστο,.δεν θα παθει απολυτως τιποτα και θα κιτρινισει μια χαρα.

mixlad41 είπε:
Αληθεια, ενα Ολυμπικ γουαϊτ, ποσο καιρο κανει να κιτρινισει σε κρεμ αποχρωση μονο του???:P
Ανάλογα τις συνθήκες χρήσης...από 10 έως 20 χρόνια :D

Με πρόλαβε ο σοφός Superfunk

Επειδη υπαρχει περιπτωση να παρω κγω μια στρατ σε αυτο το χρωμα,γι τη Roadhouse Deluxe μιλαω, οταν το κανεις, κ αν πετυχει, να βαλεις καμια φωτο κ μια περιγραφη του πως το εκανες αν μπορεις.
Ώρες ώρες, με τρελλαίνετε εδώ μέσα ::) ::). Θέλεις να πείς, ότι θα αγοράσεις μία καινούργια κιθάρα, θα τη λύσεις για να κάνεις μια τεχνική που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ (γιατί αμφιβάλλω εάν έχεις τα εργαλεία όχι για να βάψεις αλλά ούτε για να λουστράρεις...)...

Πόσες πιθανότητες δίνεις στον εαυτό σου να πετύχεις με τη πρώτη?

Αφού θές κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν το φτιάχνεις από την αρχή? ΠΑΝΤΑ θα είναι πιο πετυχημένο και πιο φτηνό.

Ελα μωρε Marathon, μην τρελενεσε:P Σκεφτομουν αν ηταν ευκολο να το εκανα, οχι αμα ειχε πολυπλοκη διαδικασια...K μπορει εγω να μην εχω κανα τρομερο εξοπλισμο, αλλα ο θειος μ εχει φαναρτζιδικο:P Κ σκεφτομουν να την πηγαινα εκει να την φτιαξω...

Superfunk δεν προκειτε να τη βαλω στην ταρατσα, ειναι βαρβαρο...:P

Superfunk δεν προκειτε να τη βαλω στην ταρατσα, ειναι βαρβαρο..
ε,τοτε θα πλερωσεις για να σου κανουν την ιδια δουλεια βαφοντας την... ;D

(παντως εξω απο τη πλακα ειναι σχεδον αδυνατον να πετυχεις κιτρινισμα-παλαιωση  πολυεστερικου φινιρισματος με τεχνητο τροπο χωρις να φαινεται ψευτικο)

ο καλυτερος τροπος εξακολουθει να ειναι ο ηλιος παντως.

mixlad41 είπε:
Ελα μωρε Marathon, μην τρελενεσε:P
Tρελλαίνομαι, γιατί καμμιά φορά ποστάρετε, χωρίς να βάζετε το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαδικασία.

Επαναλαμβάνω...

Πέρνεις μια καινούργια κιθάρα...(εγώ πήρα μία κάποτε για να της πάρω το τρέμολο και δεν μου πήγε καρδιά να τη διαλύσω, έτοιμη κιθάρα)...

τη διαλύεις, τις κάνεις ότι κάνεις (προφανώς και τέτοια κόλπα θέλουν ΠΑΝΤΑ ξαναλουστράρισμα για να διατηρηθούν), την ξαναμοντάρεις...

Εάν τα περισσότερα στάδια τα κάνεις με επιτυχία μόνος σου, no problem. Εάν όμως όχι, σκέψου το κόστος όλων των σταδίων. Και πάντα, επειδή παραμονεύει και ο νόμος του Merphy...υπάρχει η πιθανότητα να τη ξαναβάψεις από την αρχή.

...δεν σε μαλλώνω, απλά σκέφτομαι φωναχτά ;)

mixlad41 είπε:
θα αγορασω ενα σωμα, κ θα κανω ενα κανονικο relic με scrtches k dents k ολα τα συμπραγκαλα:P, κ θα δειξει...
Πάλι πιο φτηνό (και πιο ωραίο) θα είναι εάν το αγοράσεις έτοιμο...τι σας έχει πιάσει να χαλάτε τις κιθάρες σας? Δεν τις αγαπάτε?

marathon είπε:
Και πάντα, επειδή παραμονεύει και ο νόμος του Merphy...
Του Tom Murphy? ;D ;D ;D

Μιας και μιλάμε για παλαίωση κλπ...

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back