Επιλογή κιθάρας Squier

yannis37

Μέλος
Πόντοι
36
Γειά χαρά σε όλους,

Πρόσφατα αγόρασα μια epiphone les paul custom και έχω και μια παλιά morris τύπου strat.

Eπαιζα πολύ σπάνια αλλά τώρα τελευταία εχω φάει τρελό κολλυμα αλλά πάντα ερασιτεχνικά.

Το θέμα είναι η Morris. Θέλει οποσδήποτε αλλαγή τάστων, αλλά ο ένας έχει 15 εβδομάδες αναμονή και σε μαγαζί που την πήγα βγήκε κοστολόγιο 320€ που με τα συγκεκριμένα παίρνω κιθάρα.

Επειδή θέλω να έχω και απ τα δύο(LP & Strat) για να μπορώ να παίζω διαφορετικά πράγματα σκεφτομαι αυτές τις δύο λύσεις πάντα σε maple neck γιατι το έχω συνηθισει:

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_strat_50s_2.htm

KAI

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_std_strat_mn_ab.htm

Η δεύτερη έχει "big headstock"?

είναι τόσο πολύ μεγαλύτερο?

Γνωρίζετε τι άλλες διαφορές έχουν?

Γιάννης.

Πήγαινε για την classic vibe καλύτερα, εφόσον έχεις τα extra χρήματα. Είναι γενικώς ανώτερη κιθάρα. Καλύτερη κατασκευή, καλύτεροι μαγνήτες και μάλλιστα κοντράρει άνετα ορισμένες Μεξικάνικες. Εκτός των classic vibe και vintage modified τα υπόλοιπα μοντέλα της squier δεν έχουν αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

yannis37 είπε:
Το θέμα είναι η Morris. Θέλει οποσδήποτε αλλαγή τάστων, αλλά ο ένας έχει 15 εβδομάδες αναμονή και σε μαγαζί που την πήγα βγήκε κοστολόγιο 320€ που με τα συγκεκριμένα παίρνω κιθάρα.
Να πας σ'αυτόν που "έχει αναμονή 15 εβδομάδες".  ;)

Ζήτα του να σου βάλει και ένα κοκκάλινο nut και να στη σετάρει βέβαια, και να είσαι απολύτως σίγουρος ότι, όταν στη δώσει πίσω, θα έχεις "άλλη κιθάρα". Τις Morris τις θυμάμαι από τα νιάτα μου, δεν ήταν καθόλου άσχημες κιθάρες.

Με τα 320 ευρώ που σου ζήτησε ο άλλος ο απατεώνας (γιατί δεν νομίζω να υπάρχει πιο ευγενικός χαρακτηρισμός για κάποιος που ζητάει 3+ κατοστάρικα για αλλαγή τάστων...), μπορείς να φτιάξεις τη Morris, να της βάλεις πολύ καλούς μαγνήτες και ίσως και άλλα παρελκόμενα (π.χ. Steel block tremolo).

Η CV Strat δεν είναι καθόλου κακή κιθάρα, αλλά δε νομίζω ότι θα συγκρίνεται με την Morris στην τελική της μορφή.  ;)

Οι διαφορές τους είναι ότι η CV έχει λουστρίνι μανίκι και καλούς alnico V μαγνήτες ενώ η STD άβαφο μανίκι και μέτριους alnico V μαγνήτες. Επίσης διαφέρουν στο ξύλο (alder n CV, agathis n STD), στη γέφυρα (2-point n STD, 6-point n CV) και στο μέγεθος τού headstock (η STD έχει το μεγάλο που αισθητικά είναι επίσης αρμονικό και όμορφο σαν το μικρό).

Ένας φίλος έχει μιά STD και παίζει μιά χαρά. Όπως είπε κι ο Χ-minor όμως, αν έχεις τα λεφτά όμως πάρε μιά CV, είναι άλλης κατηγορίας όργανο.

εγω που ειχα για ενα χρονο περιπου  την cv 50s μπορω να σου πω οτι εμεινα απολυτα ικανοποιημενος...και ακομα περισσοτερο οταν τη συγκρινα με αντιστοιχες squire και μη φιλων μου  ;)

φίλε "The Genius Loci" έχεις δίκιο σχετικά με την morris γιατί δεν έχω κανένα παράπονο απ την κιθάρα + ότι της έχω βάλει και τους "fender custom 69",

http://www.thomann.de/gr/fender_custom69strat_puset.htm

και με πήρε απο κάτω με όλα αυτά.

Αλλά 15 εβδομάδες δεν περιμένω και 320€ δεν δίνω.

Πρίν πάρω άλλη θα κάνω μια προσπάθεια να τα αλλάξω μόνος μου.

Έχω διαβάσει πολλά θέματα, έχω δει και σχετικά βίντεο στο youtube και ήδη έβγαλα με προσοχή τα παλιά.

Την Δευτέρα αγοράζω καινούργια και πάω για την Β φάση.Όλα θα γίνουν με μεγάλη προσοχή και πιστεύω να πετύχει.

θα δούμε.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
+++

X-minor είπε:
Πήγαινε για την classic vibe καλύτερα, εφόσον έχεις τα extra χρήματα. Είναι γενικώς ανώτερη κιθάρα. Καλύτερη κατασκευή, καλύτεροι μαγνήτες και μάλλιστα κοντράρει άνετα ορισμένες Μεξικάνικες. Εκτός των classic vibe και vintage modified τα υπόλοιπα μοντέλα της squier δεν έχουν αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

johnthemetal είπε:
sorry που βγαινω λιγο οφτοπικ αλλα στο λινκ του dv247 πηρε το ματι μου αυτο...

http://www.dv247.com/guitars/fender-classic-series-60s-stratocaster-electric-guitar-3-colour-sunburst--34761

να πειστω εγω τωρα οτι αυτο ειναι αμερικανικη στρατοκαστερ η απλο δουλεμα  ???
...που ακριβως λεει οτι ειναι αμερικανικη? πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα? με τετοια τιμη μονο μεξικανικη 8α μπορουσε να ειναι... :P

H classic 60's μεξικάνα είναι και φυσικά δεν είδα κάπου στο site να την αναφέρει ως αμερικάνα

Μπορεις να παρεις και ενα μπρατσο καινουργιο...

Δοκιμασε ενα mighty Mite...

Γράψε απάντηση...

Trending...

Νέα θέματα

Back