Προς το περιεχόμενο

boss gt10 vs rp1000 vs x3 pod live vs digitech gnx 400 vs tc electronic g-major

aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο όλα αυτα χαλαρα το rp1000.Είναι πιο κοντα σε αυτο που θες και είναι πιο καινουργιο και πιο φυσικο στον ηχο που προσωμοιωνει.Το tc δεν σου κάνει.Υπάρχει πάντα και η m13 αφου θα παίζεις απο ενισχυτη.

Ναι όντως η GNX ειναι έτσι όπως λες.την έχω 7+ χρονια.Βεβαια αν την ψάξεις έχει και αυτη να δώσει.

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοιτα Ιγνατιε μονο τις μαυρισμενες λεξεις και θα καταλαβεις οτι ελεγα απλα την αποψη μου, και γιαυτο και περιμενα να ερθει καποιος να τις αναλυσει καλυτερα, γιατι εκτος του Pod δεν ειχα ποτε πολυ χρονο με καποια αλλη και το ξεκαθαρισα!!Δεν βλεπω κανενα ειδος παραπληροφορησης εδω..

εγω απλα το ειπα γιατι ενω δεν την εχεις ακουσει και ενω υποψιαζεσαι οτι θα ειναι καπως ετσι οπως ητανε η gnx λες οτι ''μπα αυτη δεν σου κανει'' γι'αυτο το ανεφερα για κανεναν αλλο λογο... ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

εγω απλα το ειπα γιατι ενω δεν την εχεις ακουσει και ενω υποψιαζεσαι οτι θα ειναι καπως ετσι οπως ητανε η gnx λες οτι ''μπα αυτη δεν σου κανει'' γι'αυτο το ανεφερα για κανεναν αλλο λογο... ;)

Οχι ρε συ δεν το εννοουσα ετσι, και ουτε ηθελα να φανει ετσι!!Απλα εκανα μια υποθεση.

Και γιαυτο και στο τελος εγραψα οτι εγω ανελυσα τοσο πολυ το Pod γιατι αυτο χρησιμοποιω!!

Καλο θα ταν να ερθει ενας χρηστης της καθε πεταλιερας να πει τις εντυπωσεις του!!Για να μπορει και το ο Αρης πιο ευκολα να διαλεξει!!

Οχι ρε συ δεν το εννοουσα ετσι, και ουτε ηθελα να φανει ετσι!!Απλα εκανα μια υποθεση.

Και γιαυτο και στο τελος εγραψα οτι εγω ανελυσα τοσο πολυ το Pod γιατι αυτο χρησιμοποιω!!

Καλο θα ταν να ερθει ενας χρηστης της καθε πεταλιερας να πει τις εντυπωσεις του!!Για να μπορει και το ο Αρης πιο ευκολα να διαλεξει!!

ολα καλα φιλε μου...κανενα προβλημα........... ;)το θεμα αυτο ειναι να βρει το παληκαρι αυτο που κανει σε αυτον..........

RUN FOREST....RUN!!!!

Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια που με βοηθατε... τωρα σχετικα με το θεμα που συζηταμε , ιγνατιε , διαβασα ολο το θεμα που εχεις ανοιξει στο παρελθον οταν ειχες πρωτοπαρει την ρπ500 και σε ενα σημειο ειδα που ελεγες οτι ειναι κυριοωσ για μεταλ... ενταξει εγω παιζω κατα μεγαλο ποσοστο μεταλ. ομως θα ηθελα να εχω δυνατοτητες να φτιαξω καθαρους ηχους.... δεν ψαχνω διατημικα πραγματα απλα καθαρους ηχους σαν αυτους που ακουμε σε διαφορα συγκροτηματα.... π.χ. dream theater . παλιοτερα ειχα καποιες πεταλιερες που ειχαν σαν κυριο χαρακτηριστικο τους χαλια παραμορφωσεις και τελεια καθαρα που ομως ναι μεν πολυ ωραια ομως ηταν ακουσματα πουδεν θα μπορουσες να τα παιξεις ποτε σε στουντιο ουτε σε λαιβ ουτε πουθενα...λογω του οτι ηταν υπερβολικα παρα μονο την στιγμη που καθεσαι στο καναπε και ενω εχεις βαρεθει να παιζεις απλα αραζεις και παιζεις βλακειες με καποια εφε που δεν υπαρχουν... δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος ??? εγω δεν θελω τετοιες δυνατοτητες σε καθαρα... θελω απλα να μπορω να εχω καποια εφε στους ηχους μου οπως τα κλασσικα ντιλει κορους κτλ και ομορφους καθαρους ηχους και φυσικα ωραιους ηχους παραμορφωσεις... δηλαδη σαν να λεμε λιγο απο ολα...

βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει τετοιο μηχανημα απλα σας λεω τι θελω και ισως να καταλαβεβτε κι εσεις ωστε να με συμβουλεψετε...

Εχω την POD X3 Live ...και μπορώ να σου πώ.. πάρτην!!Κάνει απολύτως για αυτό που θές!Δεν θα απογοητευτείς!!!Παίζεις ΌΤΙ θες.Τα Gain της είναι άριστα.Τα καθαρά της επισης.Έχει τόσα πράγματα μέσα ,που γυρίζεις τα κουμπάκια και όλο και κάτι καλό θα βγει!!

Παίζει  απο jazz και country μέχρι thrash και power metal..και το κάνει καλά!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια και από μένα. Σαν παλιός(πλέον) οπαδός της line6 και των προιόντων της, έχω μια απορία, το οποίο είναι ένα θέμα που δε συζητήθηκε.

Θες πεταλιέρα για εφέ ή για παραμόρφωση?(ή και τα δύο)

Απ'το οποίο προκύπτει το εξής: Μια πεταλιέρα χωρίς παραμόρφωση έχει συγκεκριμένο ρόλο: Εφέ στη λούπα. Κάποια όμως (όπως το X3 live) που έχει και παραμορφώσεις ξέρεις πάνω σε τι θα την βάλεις; Δηλαδή, κιθάρα->πεταλιέρα->ενισχυτής, κιθάρα->πεταλιέρα->τελικός, κιθάρα->πεταλιέρα->κονσόλα ή κάτι άλλο?

Είχα(και τον έχω ακόμα να πω την αλήθεια) τον Flextone III και ήταν τέλεια στο σπίτι. Επομένως σαν παιδί κι εγώ(φαίνεται στη φωτό άλλωστε!lol) όταν θέλησα να αρχίσω τις πρόβες πήρα το pod πιστεύοντας ότι θα βάζω τον καθαρό σε όποιο ενισχυτή πηγαίνω να παίξω, θα βάζω και το Pod ανάμεσα παό κιθάρα και ενισχυτή και θα είμαι άρχοντας! Σωστός? Καμία σχέση το αποτέλεσμα!

1)Όταν έμπαινα σε λαμπάτους ακουγόταν θόρυβος(όχι κακή παραμόρφωση ή κακός ήχος, απλά ΘΟΡΥΒΟΣ). Και περιέργως βλέπω κάποιους εδώ σε άλλο post να συζητάνε ότι μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε πεταλιέρα ψηφιακή σε λαμπάτο ενισχυτή και να φτιάξεις τον ήχο σου!Εγώ ποτέ δεν το κατάφερα. Απ' ότι έμαθα από άλλους:"κάνεις το σήμα ψηφιακό και μετά το περνάς από λάμπα! Λογικό είναι να μην ακούγεται τίποτα!"

2) Στους τρανζιστοράτους κάτι γινόταν αλλά αύτό που άκουγα δε με ικανοποιούσε με την καμία!

3) Τελικά το έβαζα μετά μόνο σε κονσόλα,και πάνω που νόμιζα ότι βρήκα την υγειά μου γιατί στην πρώτη κονσόλα έπαιζε τέλεια, στη 2η κονσόλα έπαιζε χερότερα και στην 3η κονσόλα επίσης και δεν ήξερα γιατί. Μετά έφτιαξα και μερικούς ήχους δουλεύοντάς το σε κονσόλα. Δηλαδή κιθάρα->pod->κονσόλα->ηχεία. Αλλά όταν παίζαμε το συγκρότημα όι ήχοι που είχα φάει ώρες πολλές για να τους φτιάξω δεν την πάλευαν

Μετά απ' αυτά συγχήστηκα και αποφάσισα να μην παίξω ποτέ ξανά μέσα από κάτι τέτοιο κι ότι χάνω το χρόνο μου ψάχνωντας!!!

Πάντως, για δουλειά στο σπίτι το X3 είναι τέλειο. Το βάζεις ακόμα και στο στερεοφωνικό, ακούγονται όλα μια χαρά, και ανα πάσα στιγμή που θέλεις να γράψεις κάτι το βάζεις στον υπολογιστή και είσαι πράγματι άρχοντας. Κι αν δεν την παλέψεις όπως εγώ(μιλάμε για τις μεγάλες εντάσεις πάντα:πρόβες ή/και Live), δεν πάει χαμένο. Το χρησιμοποιείς στη λούπα των ενισχυτών, βάζοντας από αυτό μόνο τα εφέ.

Οπότε η αρχική μου ερώτηση μεταβάλεται στην εξής:Αυτό που θα πάρεις, πού και πώς θα το χρησιμοποιήσεις? κι επίσης ποιες δυνατοτητές του θαέλεις να χρησιμοποιήσεις?

Για ό,τι απορίες έχεις σχετικά με αυτά που έγραψα αν θές,pm ή απλά συνεχίζουμε τη συζήτητση εδώ

πολυ ενδιαφεροντα αυτα που γραφεις... καποτε ειχα και εγω μια πεταλιερα που για την εποχη της ηταν πολυ καλη... ηταν το vamp2 . βεβαια υτο δεν θα μπορουσε να συγκρηθει με τις καινουριες οπως rp1000 κτλ.ομως βλεπω οτι μου αναφερεισ τα ιδια προβληματ με αυτα που ειχα κι εγω με την πολυ πιο χαμηλησ ποιοτητας vamp 2 .

απο ενυσχητες ειμαι κομπλε και εχω καλο ηχο αν θελω να παιζω στο σπιτι... εγω θελω μια πεταλιερα την οποια να παιρνω στο στουντιο και να εχω την δυνατοτητα να παιζω με τον ηχο μου... δηλαδη βαριες παραμορφωσεις ωραια εφε , γλυκα καθαρα , με λιγα λογια θελω μια πεταλιερα και να φτιαχνω ηχους αναλογα με την περισταση. παιζω μεταλ ως ςπι τω πλειστων αλλα θελω να εχω ευεληξια σε αυτο καθως αλλωτε παιζω dream theater αλλωτε iced earth αλλωτε bon jovi βρε αδερφε... επισης θελω το μαραφετι που θα παρω να ειναι αξιοπρεπες και σε live καταστασεις... δηλαδη τα θελω ολα σε ενα και αν αυτο ειναι ανεφιχτο , τουλαχιστον ψαχνω την πιο τιμια λυση...

@ Indiana

Πολύ απλά έβαζες την πεταλιέρα προφανώς κατευθείαν στο input του ενισχυτή και πιθανότατα είχες ενεργοποιημένες προενισχύσεις (προσωμοιώσεις ενισχυτών) και καμπίνες, και ουσιαστικά έδινες δύο ξεχωριστές προενισχύσεις στο τελικό στάδιο του ενισχυτή, άρα με έκανες ένα ωραιότατο stacking και ήταν απολύτως λογικό να'χεις χάλια ήχο - αν όχι τραγικές τσιρίδες απ'τον ενισχυτή. Στους τρανζιστοράτους δεν το είχες τόσο τραγικά γιατί οι τρανζιστοράτοι δεν έχουν το γνωστό "τσίμπημα" ανεβάζοντας την ένταση.

Η πλέον γνωστή μέθοδος για να χρησιμοποιήσεις τις προσωμοιώσεις μια πεταλιέρας με οποιονδήποτε ενισχυτή είναι να τη συνδέσεις στη λούπα του ενισχυτή και να'σαι μια χαρά, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά των ενισχυτή ως τελικό μόνο, παρακάμπτωντας εντελώς την προενίσχυσή του.

Εννοείται φυσικά πως στο σπίτι (και στούντιο) είναι ακόμα καλύτερα, γιατί πολύ απλά δεν έχεις και το θέμα των εντάσεων, και λογικό είναι να μην καταλάβεις και πολλά και να πάει όντως κάτι λάθος. Για direct ούτε λόγος εννοείται, ένα από τα μεγαλύτερα ατού των multi fx units.

Οπότε μην τα αφορίζεις έτσι τα καημένα τα μηχανάκια, τόσοι που τα εμπιστεύονται κάτι θα ξέρουν!  ;)

Εννοείται βέβαια πως αν είχα και τους roadies μου οn call και τις flightcases μου και ανάλογα gigs θα προτιμούσα ένα ωραιότατο λαμπάτο full stack να "βαράει" και θα'μουν και άρχοντας, αλλά πιστεύω πραγματικά πως μια πεταλιέρα είναι το next best thing, πόσο μάλλον όταν τα σύγχρονα μηχανήματα είναι αρκετά πειστικά ακόμα και για επαγγελματίες.

Όσον αφορά το PA (τις κονσόλες που αναφέρεις δηλαδή), πρώτον, δεν είναι όλες οι κονσόλες οι ίδιες, αλλά και να ήταν ίδιες (που η κονσόλα δεν κάνει και τρελή διαφορά με τα γνωστά ελληνικά δεδομένα) το PA δε νομίζω να ήταν το ίδιο. Οπότε λογικό είναι ν'άκουγες εντελώς διαφορετικά πράγματα από εντελώς διαφορετικά PA (και monitors κλπ).

Παρεμπιπτόντως, να προσθέσω πως είναι πάρα μα πάρα μα πάααρα πολλοί που απλά αφορίζουν τις πεταλιέρες μετά από 5 λεπτά ψάξιμο χωρίς καν την αναγκαία πλέον ανάγνωση του manual. Εφöσον παίρνεις ένα μηχάνημα που έχει της παναγιάς τα μάτια δεν γίνεται να περιμένεις να το κατανοήσεις πλήρως μέσα σε 5 λεπτά, και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσεις όλες τις λειτουργίες του στο έπακρο με ένα επιφανειακό zapping στα presets.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου