Προς το περιεχόμενο

Digitech RP500-1000 - GSP1101

ignantios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σήμερα με τα πολλά ήρθε! (rp1000)

λοιπόν κατ'αρχήν να πω πως δεν με εντυπωσίασε καθόλου, ειδικά στους high gain ήχους της.

κρατάω πολλές πισινές γιατί ακόμα θέλει ψάξιμο, αλλά στον fender blues junior μου με το κουμπάκι του output ρυθμισμένο στο "amp" (δοκίμασα και το "mix" αλλά δε μου άρεσε, σαν να βάζει απο μόνο του καμπίνα μου φάνηκε), οι πιο πολλοί ενισχυτές ακουγόταν ΠΟΛΥ πρίμα. έπρεπε να κόβω το treble, και να επεμβαίνω ξεχωριστά με το eq και να κοβω αρκετά κάποιο υψηλό σημείο και πάλι, το τζι(α)τζικάκι του το είχε.

ο μόνος ενισχυτής που μου αρεσε με τη μία ήταν ο carvin legacy, είχε αρκετό gain και "κρεμα" ενώ δε τζιτζίκιζε καθόλου.

για βαρύ μεταλ οι peavey και randall τα πήγαν πιο καλά ενώ ο triple rect απλά δεν ακουγόταν απο τα πρίμα.

ένα ακόμα πράγμα που με ξενέρωσε είναι οτι δεν έχει προσομοίωση PREAMP και POWER AMP όπως έχει η TL, δηλαδή το volume των ενισχυτών είναι απλά channel volume και άρα μάλλον δεν μπορείς να πάρεις απο κάποιο ενισχυτή power amp distortion, που τουλάχιστον με αυτή τη μέθοδο στην TL είχα φτιάξει πολύ ωραίους ήχους.

στις προσομοιώσεις πεταλιών μου φάνηκε πολύ καλή, όπως και σε low gain ήχους γενικότερα.

αυτά προς το παρόν, είπα κρατάω πολλές πισινές γιατί ακόμα είμαι noob, γι'αυτό ακούω τις προτάσεις σας! μήπως δε κάνω κάτι καλά? μήπως κάτι μου διαφεύγει?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Γενικα απ'οσο ξερω κι εγω ηχο καλο με το κουμπι του output στο "amp" δεν προκειται να βγαλεις, αστο στο mix και παιξε μπαλα (σωστα καταλαβες, οντως βαζει καμπινα, αλλα χωρις αυτο θα ακους μονο τζιτζικια). Επισης αν καταλαβα καλα ο ηχος που ακουσες ηταν απο τα αρχικα presets οποτε αυτοματως δικαιολογουνται οσα ειπες γιατι σχεδον σε ολες τις πεταλιερες τα αρχικα presets ειναι για πεταμα. Ασχολησου μαζι της και κανε τις ρυθμισεις σου πιο προσεκτικα και εδω ειμαστε :)

μα τα πρεσετς απλά τα πέρασα λιγο να δω τι παίζει.

αφού την γλυκοκοιταζα ένα μηνα σχεδόν, το μανιουαλ το είχα διαβάσει 500 φορές οπότε μπήκα κατευθείαν στο ψητό.

αρχιζω να σκεφτομαι μήπως ο blues jr είναι πολυ πρίμος για τέτοια πεταλιέρα.

να πω και κάτι ακόμα που μου έκανε άσχημη εντύπωση:

δεν γίνεται με κάποιο πετάλι οβερντράιβ να έχεις σημαντικό μπουστ στην ένταση του ήχου. Για παράδειγμα, έχω έναν ήχο με έναν βρώμικο ενισχυτή για ρυθμικά. Μόλις ενεργοποιήσω μπροστά του το 808 με 99 level και 30 gain, προστίθενται αρμονικές και αλλάζει η συχνοτική απόκριση, αλλά δεν ανεβαίνει η ένταση σχεδόν καθόλου.

a classic player now...

αρχιζω να σκεφτομαι μήπως ο blues jr είναι πολυ πρίμος για τέτοια πεταλιέρα.

Αυτο παιζει να ισχυει πολυ ασχημα :-\

να πω και κάτι ακόμα που μου έκανε άσχημη εντύπωση:

δεν γίνεται με κάποιο πετάλι οβερντράιβ να έχεις σημαντικό μπουστ στην ένταση του ήχου. Για παράδειγμα, έχω έναν ήχο με έναν βρώμικο ενισχυτή για ρυθμικά. Μόλις ενεργοποιήσω μπροστά του το 808 με 99 level και 30 gain, προστίθενται αρμονικές και αλλάζει η συχνοτική απόκριση, αλλά δεν ανεβαίνει η ένταση σχεδόν καθόλου.

Δεν νομιζω οτι ο σκοπος του tubescreamer ειναι να ανεβει η ενταση, δεν ανεβαινει ουτως ή αλλως (το level του tubescreamer δεν ειναι εντασης αλλα κατα ποσο το πεταλι θα επηρεαζει το ηχοχρωμα), γιατι και στο pod x3 live που εχω το ιδιο πραγμα που λες γινεται. Το tubescreamer συνηθως χρησιμοποιειται για να γινει ο ηχος πιο "σφιχτος". Aυτο που θες παντως γινεται (θα το ξερεις λογικα) αν αντιγραψεις το συγκεκριμενο preset μια θεση διπλα με λιγο πιο αυξημενο volume και οτι αλλο θες εσυ, οποτε αν πχ στις προβες ή στα live θες στα σολο να ανεβαινεις λιγο πατας το αμεσως επομενο preset κι εχεις λιγο πιο αυξημενη ενταση για τα σολο σου και κατι αλλο που μπορει να θες, πχ delay.

Ηρακλη,βρηκα αυτο σε ξενο φορουμ...

Δοκιμασε τα:

A few tips for getting the most out of your RP1000/RP500:

- Before attempting 4CM, try connecting to the FX Return of your amp or the input of a power amp or studio monitors. Some people might like plugging the RP to the input of a guitar amp, I think it sounds like absolute crap and wouldn't do it, ever

- ALWAYS turn the speaker compensation switch in the back to the "Mixer" position

- If your patches sound too compressed, BACK DOWN THE GAIN until they sound more dynamically responsive

- Turn off the noise gate if possible, or keep its parameters to a minimum. Threshold 25, attack 0, release 0 and attenuation 25 should be enough to hear just a hint of noise without sacrificing too much of your tone. Hint: if at these settings there's too much noise even with a humbucker-equipped guitar, you're likely using too much gain in your patch.

- Turn treble down a bit in the amp module, turn the EQ on and give it +1 treble at 4000Hz, this will kinda act as a presence control

- Try putting a tube driver pedal in the stompbox effects loop of the RP1000, I have one and although I don't think I necessarily have to use it to get great tones out of my unit, it does help a bit when I'm chasing after some specific sounds

- If you find the classic "compressor+chorus" combo doesn't sound right, try selecting "PRE" as the chorus position in the FX module, it sounds better for this application this way

If even after following these steps you still think the RP1000 sucks, you probably need an AxeFX or a real tube amp. I do find it weird though that the OP never replied again in this thread. If you're a viral marketer from Line6 or something like that I really hope you rot in hell.

ευχαριστώ πολυ!

μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει οτι η rp δεν περιλαμβάνει προσομοίωση του power amp στους ενισχυτές της? μηπως υπάρχει και δε το βρίσκω...

a classic player now...

Χωρις παρεξηγηση φιλε Αρη αλλα ευτυχως που δεν παιζεις σε καμια μπαντα :P

καμια παρεξηγηση... παιζω σε τρεισ μπαντες με προσανατολισμο απο ελληνικο ροκ η μια θρας μεταλ η αλλη και η κυρια μπαντα μου στην οποια παιζουμε προγκρεσιβ μεταλ και ειμαι ο μονος κιθαριστας.... το προσωπικο γουστο του καθενως ειναι προσωπικο....κι εμενα συγκεκριμενα δεν μου αρεσουν τα μεσαια... σε οποιον αρεσουν βαζει....σε οποιον δεν αρεσουν δεν βαζει... its a matter o taste ....

καμια παρεξηγηση... παιζω σε τρεισ μπαντες με προσανατολισμο απο ελληνικο ροκ η μια θρας μεταλ η αλλη και η κυρια μπαντα μου στην οποια παιζουμε προγκρεσιβ μεταλ και ειμαι ο μονος κιθαριστας.... το προσωπικο γουστο του καθενως ειναι προσωπικο....κι εμενα συγκεκριμενα δεν μου αρεσουν τα μεσαια... σε οποιον αρεσουν βαζει....σε οποιον δεν αρεσουν δεν βαζει... its a matter o taste ....

Ο Mike εννοούσε ότι, χωρίς μεσαία, θα είναι παράδοξο να "κόβει" σωστά η κιθάρα σου μέσα στη μείξη (της μπάντας).  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

δεν ειναι παραδοξο καθολου... γιατι ειναι και θεμα εξοπλισμου... εμενα ο ενυσχητης μου ειναι αρκετα πριμομεσαιος και ετσι οταν βαζω μεσαια απο την ρπ τοτε γινεται τζιτζικι η δουλεια... δεν υπαρχει γενικος κανονας στο θεμα του ηχου... αλλα προσωπικη κριση... διαφορετικα ολοι θα ειχαμε τον ιδιο ηχο...  ;)

εμενα ο ενυσχητης μου ειναι αρκετα πριμομεσαιος

Εδώ έγινε η παρεξήγηση, γιατί δόθηκε η εντύπωση ότι ο τελικός σου ήχος είναι συνεχώς scooped.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου