Προς το περιεχόμενο

Digitech RP500-1000 - GSP1101

ignantios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τους κατόχους που ασχολήθηκαν με το να ενημερώσουν σχετικά!

έχω να κάνω κάποιες ερώτησεις

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 (σχετικα με την λειτουργία του κουμπιου amp/cab bypass)

βλέποντας διάφορα βίντεο στο γιουτιουμπ μου δόθηκε η εντύπωση οτι η χρήση του είναι αν πχ έχεις φτιάξει 20 ήχους για χρήση με PA (με καμπίνες δηλαδη) και την επόμενη μέρα δεν έχεις ΡΑ αλλα ενισχυτή στη διάθεση σου, να μπορείς να απενεργοποιήσεις ΟΛΑ τα cab sim απο τους 20 ήχους. Την επόμενη μέρα που παίζεις σε ΡΑ, πατάς το ίδιο κουμπί και ξαναβάζεις το αντίστοιχο cab sim στον κάθε απο τους 20 ήχους με μια κίνηση.

έτσι, γλιτώνεις το να έχεις 20 ήχους για ΡΑ και 20 ήχους για amp.

το κατάλαβα καλά? διαβάζοντας το μανιουαλ άρχισα να πιστεύω πως το κουμπι απενεργοποιεί ΚΑΙ τα amp ΚΑΙ τα cabs, οπότε δεν καταλαβαίνω πόσο χρήσιμο είναι και γιατι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

μπορείς να έχεις ταυτόχρονα drive απο πετάλι + drive απο ενισχυτή? δηλαδή να "μπουσταρεις" έναν mesa boogie με ένα TS808?

ευχαριστώ!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με τη χρηση του gsp (οχι τα rp) ως καρτα ηχου η χρηση της εχει καποιους περιορισμους; πχ εχω ηχους που χρησιμοποιω απο το amplitube ή το guitar rig. Ειναι δυνατη η χρηση τους; (δε βλεπω γιατι να μην ειναι αλλα θα ηθελα να το επιβεβαιωσει καποιος που ηδη ειναι χρηστης του gsp).

Αν χρησιμοποιείς το GSP για να γράφεις dry σήμα, δεν βλέπω γιατί να μην γίνεται... Όπως και οποιοσδήποτε συνδιασμός (π.χ. κάποια εφφέ από το Digi και ενισχυτές/καμπίνες από το GR).

Πιθανώς ο πιο βολικός τρόπος χρήσης πάντως, και ο πιο χρήσιμος κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να γράφεις όλο το σήμα από το GSP χωρίς τις καμπίνες μόνο και να βάζεις τις τελευταίες σαν Impulses στο κανάλι που γράφεις. Υπάρχουν εκατοντάδες free cabinet impulses και αρκετά προγράμματα για να τις τρέξεις.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Αν χρησιμοποιείς το GSP για να γράφεις dry σήμα, δεν βλέπω γιατί να μην γίνεται... Όπως και οποιοσδήποτε συνδιασμός (π.χ. κάποια εφφέ από το Digi και ενισχυτές/καμπίνες από το GR).

Πιθανώς ο πιο βολικός τρόπος χρήσης πάντως, και ο πιο χρήσιμος κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να γράφεις όλο το σήμα από το GSP χωρίς τις καμπίνες μόνο και να βάζεις τις τελευταίες σαν Impulses στο κανάλι που γράφεις. Υπάρχουν εκατοντάδες free cabinet impulses και αρκετά προγράμματα για να τις τρέξεις.  ;)

thanks man, δεν ειχα σκεφτει τη χρηση impulses με το gsp. Καποια στιγμη ειχα αρχισει να κανω συνδιασμους αντικαθιστωντας αυτες του revalver.

Θα το δοκιμασω σιγουρα μιας και σε μερικες μερες θα εχω το gsp.

Παντως, δεν εχω συνηθισει να γραφω dry σημα. Θελω να ακουω εκεινη τη στιγμη τα εφφε και τους ενισχυτες που επιλεγω (αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο θα πει κανεις) :)

Αν επιλεξει κανεις εναν καθαρο ηχο (απο το guitar rig ας πουμε) για να τον χρησιμοποιησει ως βαση για χρησιμοποιησει καποιο dist/overdrive (απο το gsp), σα να ειχε εναν πραγματικο καθαρο ενισχυτη και να επαιζε με πεταλια θα δουλευε αραγε αυτος ο συνδιασμος; (με το σημα οχι dry αλλα ακουγοντας real time τον ηχο του)

just changed avatar :p

thanks man, δεν ειχα σκεφτει τη χρηση impulses με το gsp. Καποια στιγμη ειχα αρχισει να κανω συνδιασμους αντικαθιστωντας αυτες του revalver.

Θα το δοκιμασω σιγουρα μιας και σε μερικες μερες θα εχω το gsp.

Παντως, δεν εχω συνηθισει να γραφω dry σημα. Θελω να ακουω εκεινη τη στιγμη τα εφφε και τους ενισχυτες που επιλεγω (αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο θα πει κανεις) :)

Αν επιλεξει κανεις εναν καθαρο ηχο (απο το guitar rig ας πουμε) για να τον χρησιμοποιησει ως βαση για χρησιμοποιησει καποιο dist/overdrive (απο το gsp), σα να ειχε εναν πραγματικο καθαρο ενισχυτη και να επαιζε με πεταλια θα δουλευε αραγε αυτος ο συνδιασμος; (με το σημα οχι dry αλλα ακουγοντας real time τον ηχο του)

Νομίζω ότι βασανίζεσαι άδικα... μάλλον τα πράγματα είναι πιο απλά.

Αν έχεις πολυκάναλη κάρτα ή κονσόλα, μπορείς να στέλνεις το σήμα από τις XLR (με τα όλα του) και να κάνεις monitoring αυτό, ενώ θα στέλνεις από τις line εξόδους ή το loop send σήμα χωρίς καμπίνες (ή και χωρίς amp sim). Το τι θα ακούς είναι δική σου επιλογή, όπως ξέρεις από τα software sims, βολεύει πολλές φορές να γράφεις με άλλες ρυθμίσεις απ'αυτές που θα επιλέξεις για την τελική μίξη.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Νομίζω ότι βασανίζεσαι άδικα... μάλλον τα πράγματα είναι πιο απλά.

Αν έχεις πολυκάναλη κάρτα ή κονσόλα, μπορείς να στέλνεις το σήμα από τις XLR (με τα όλα του) και να κάνεις monitoring αυτό, ενώ θα στέλνεις από τις line εξόδους ή το loop send σήμα χωρίς καμπίνες (ή και χωρίς amp sim). Το τι θα ακούς είναι δική σου επιλογή, όπως ξέρεις από τα software sims, βολεύει πολλές φορές να γράφεις με άλλες ρυθμίσεις απ'αυτές που θα επιλέξεις για την τελική μίξη.  ;)

thanks και παλι! Οταν ερθει το gsp θα επανελθω ισως με νεες αποριες και με κανενα clip.

Παω καμμια βολτα γιατι εχει αρχισει να δινει μερικα ριχτερακια το ρηγμα στον πατραικο

εδω και λιγη ωρα.

just changed avatar :p

κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τους κατόχους που ασχολήθηκαν με το να ενημερώσουν σχετικά!

έχω να κάνω κάποιες ερώτησεις

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 (σχετικα με την λειτουργία του κουμπιου amp/cab bypass)

βλέποντας διάφορα βίντεο στο γιουτιουμπ μου δόθηκε η εντύπωση οτι η χρήση του είναι αν πχ έχεις φτιάξει 20 ήχους για χρήση με PA (με καμπίνες δηλαδη) και την επόμενη μέρα δεν έχεις ΡΑ αλλα ενισχυτή στη διάθεση σου, να μπορείς να απενεργοποιήσεις ΟΛΑ τα cab sim απο τους 20 ήχους. Την επόμενη μέρα που παίζεις σε ΡΑ, πατάς το ίδιο κουμπί και ξαναβάζεις το αντίστοιχο cab sim στον κάθε απο τους 20 ήχους με μια κίνηση.

έτσι, γλιτώνεις το να έχεις 20 ήχους για ΡΑ και 20 ήχους για amp.

το κατάλαβα καλά? διαβάζοντας το μανιουαλ άρχισα να πιστεύω πως το κουμπι απενεργοποιεί ΚΑΙ τα amp ΚΑΙ τα cabs, οπότε δεν καταλαβαίνω πόσο χρήσιμο είναι και γιατι.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2

μπορείς να έχεις ταυτόχρονα drive απο πετάλι + drive απο ενισχυτή? δηλαδή να "μπουσταρεις" έναν mesa boogie με ένα TS808?

ευχαριστώ!

ετσι οπως τα λες και στα δυο ερωτηματα σου.....

RUN FOREST....RUN!!!!

Αυτήν την έσω σίγουρα στα υπόψιν....

Αλλά πάντα είχα την απορία....

Γιατί να μπουστάρω σε πεταλιέρα τον Mesa και να μην τον μπουστάρω στα αλήθεια ????

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

ετσι οπως τα λες και στα δυο ερωτηματα σου.....

αυτό που ρωτάω στο 1 είναι στην ουσία αν γίνεται να απενεργοποιήσεις ΜΟΝΟ τις καμπίνες απο όλους τους ήχους σου (όταν παίζεις μπροστά απο καθαρό ενισχυτή) και να τις ξαναβάλεις πάλι ΟΛΕΣ (για όταν παίζεις σε κονσόλα)

συγγνώμη που επιμενω, απλά το μανιουαλ μου έδωσε την εντύπωση οτι με αυτό το κουμπι απενεργοποιείς ΚΑΙ amp ΚΑΙ cab.

a classic player now...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου