Προς το περιεχόμενο

Retrovalve tube replacement devices (!!!!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ίσως θα έπρεπε να πάει στην "Αγορά" αλλά θα ήθελα να συζητήσουμε την τεχνική διάσταση του θέματος.

Αυτά τα Retrovalves είναι υποτίθεται solid state κυκλώματα που αντικαθιστούν (?) προενισχύτριες λυχνίες. Εδώ είναι το (λιτό) site της εταιρείας:

http://retrovalves.com/

Και εδώ μπορείται να τις ακούσετε σε διάφορους ενισχυτές:

http://www.youtube.com/user/retrovalve#p/u

Νάτες στον δικό μου (εντάξει όχι στον ΔΙΚΟ μου, σε έναν ίδιο):

http://www.youtube.com/watch?v=3K1OUY95IxY

Ποια είναι η γνώμη σας? Τι μέλλον βλέπετε σε τέτοια devices, με δεδομένο ότι οι καλές λυχνίες, όπως λένε πολλοί, αποτελούν πλέον παρελθόν?

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο οξύμωρο μου φαίνεται να λαχταράμε τον λαμπίσιο ήχο και να γυρνάμε με τέτοιες μεθόδους πίσω στον ss... φυσιολογικά, δεν θα πρέπει καν να υπάρχουν εξαρχής τα προβλήματα που το σάιτ λέει πως το γκατζετάκι αυτό λύνει.

Yπάρχει ιστορικό προηγούμενο: oι συσκευές Fetron που ορισμένοι Boogies MKII δέχονταν αντί για την πρώτη προενισχύτρια, γυρνώντας το ανάλογο διακοπτάκι κάτω από το σασί αναλόγως αν είχαμε τοποθετήσει μια λυχνία ή το Fetron. Ήταν μια συσκευή που από όσο ξέρω είναι αρκετά δυσεύρετη σήμερα, και αναλάμβανε να δώσει παρόμοιο ήχο, αποφεύγοντας τα microphonics και τον θόρυβο που η λυχνία θα έβγαζε σε high gain καταστάσεις. Οι πιο πολλοί την αντιπαθούσαν και έβαζαν εξ αρχής μια 12AX7.

i-4_B_L.JPG.7d40f8b016a292f7296c88502229861e.JPG

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Απίστευτο!  :o

Με λεντάκι άραγε να έχει φως?! Θα ήταν πιο πιασάρικο αν αναβόσβηνε κι όλας! Ή η ένταση να είναι ανάλογα με τα γκάζια?! ;D

Λίγο οξύμωρο μου φαίνεται να λαχταράμε τον λαμπίσιο ήχο και να γυρνάμε με τέτοιες μεθόδους πίσω στον ss... φυσιολογικά, δεν θα πρέπει καν να υπάρχουν εξαρχής τα ροβλήματα που το σάιτ λέει πως το γκατζετάκι αυτό λύνει.

αποφεύγοντας τα microphonics και τον θόρυβο που η λυχνία θα έβγαζε σε high gain καταστάσεις.

Άυτό το λες πρόβλημα? Και τι θα ακούω εγώ όταν κολλάω την κιθάρα στο ηχείο?

Πέραν της πλάκας, αυτό λογικά θα πρέπει να είναι ένα σύνολο διόδων που λειτουργούν με παρόμοιο, αν όχι ίδιο, τρόπο που λειτουργούν και τα γνωστά TL, N κλπ προενισχυτικά ολοκληρωμένα, σε συσκευασία λάμπας (για να ταιριάζουν τα pins).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Άυτό το λες πρόβλημα? Και τι θα ακούω εγώ όταν κολλάω την κιθάρα στο ηχείο?

;D ;D  ;D

Πέραν της πλάκας, αυτό λογικά θα πρέπει να είναι ένα σύνολο διόδων...

...και τρανζίστορ ή fet... αλλά δεν έχει σημασία, αστεία-αστεία όμως παίζει να είναι κανένα ολοκληρωμένο με ένα λεντάκι! Έχω σκαλώσει με το λεντάκι! Απίστευτο και τραγικό!  :P

;D ;D  ;D

...και τρανζίστορ ή fet... αλλά δεν έχει σημασία, αστεία-αστεία όμως παίζει να είναι κανένα ολοκληρωμένο με ένα λεντάκι! Έχω σκαλώσει με το λεντάκι! Απίστευτο!  :P

Γιατί όχι, μιά χαρά ήχο έχουν τα λεντάκια και πιο ζεστό απο germanium. Καθόλου απίθανο λοιπόν.

Μόλις τώρα άκουσα το ντέμο με τον Marshall MKII και μου έκανε λίγο line6 ;D ;D

RetroValve_Demo_Marshall-MKII.mpg

Σε λίγο θα έχουμε συγκριτικά τεστ Retrovalve Silicon με Retrovalve Germanium! Εννοείται τα Germanium θα είναι και πιο vintage και δυσεύρετα! Θα τα βρίσκουμε στο eBay πανάκριβα!  ;D

Σε λίγο θα έχουμε συγκριτικά τεστ Retrovalve Silicon με Retrovalve Germanium! Εννοείται τα Germanium θα είναι και πιο vintage και δυσεύρετα! Θα τα βρίσκουμε στο eBay πανάκριβα!  ;D

Ααααχ, προς τα που οδεύει αυτός ο κόσμος ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου