Προς το περιεχόμενο

Alden Guitars

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μόλις παρέλαβα την "335" της Alden (ADJ-135). Η κιθάρα είναι αυτή

alden-neu173.jpg

και την πήρα 199.99€ από το ebay (μεταφορικά 28€ με UPS)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180452638647&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Στη 1.30 ώρα περίπου που την έχω στα χέρια μου, πρέπει να πω ότι πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας όργανο όσον αφορά την κατασκευή. Η κιθάρα είναι πανέμορφη, προσεγμένη στη λεπτομέρεια, maple σώμα και μπράτσο (set neck), με πολύ καλό triple binding στο σώμα, binding στο μπράτσο και στις f-holes και pearloid double binding και λογότυπο στο headstock. Επίσης ivory block inlays με pearloid stripe. Τέλοσπάντων, μπορεί να κάνω λάθος στις ονομασίες των υλικών, πάντως είναι πανέμορφα και δένουν αρμονικά με το σύνολο. Golden hardware, στο παραμικρό - μόνο οι χορδές είναι chrome... ;) Α, και τα tuners πολύ smooth και responsive...

Κλασικά ηλεκτρονικά - δύο humbuckers αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο καθένας με το vol/tone του και switch 3 θέσεων. Το ebay store που την πήρα εισάγει αποκλειστικά Alden instruments (έχει και άλλες πολύ ωραίες κιθάρες και με ψήνουν άγρια...  :-\ ) και, ενώ η κιθάρα είναι τσίλικη και ολοκαίνουρια (με προστατευτικές ζελατίνες στο hardware κλπ), ήρθε πλήρως σεταρισμένη και ιντοναρισμένη, απλά με χαλαρωμένες λίγο χορδές, το οποίο δείχνει επαγγελματισμό από μεριά τους. Βέβαια θα της κάνω ένα πείραγμα κι εγώ καθώς το action είναι λίγο ψηλό για τα γούστα μου...  ;)

Ο ήχος της, στη λίγη ώρα που έπαιξα, είναι πάρα πολύ ωραίος, ζεστός και βγάζει το χαρακτήρα semi-hollow, με αρκετά bright top end που αποκλείει το "θάμπωμα". Είναι βέβαια και οι χορδές ολόφρεσκες με πολύ twang ακόμα, περισσότερα για τον ήχο όταν τη σετάρω στο action που θέλω και "βρωμίσουν" λίγο και οι χορδές. Το πρώτο άκουσμα όμως ήταν άνω των προσδοκιών μου.

Γενικά, με την πρώτη αυτή ματιά, ένα όργανο που αξίζει πολλαπλάσιες φορές το κόστος του.

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xμ.... κι εγώ είχα πάρει μια SG με διπλό μανίκι....

Καλή κιθάρα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.......

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Μόλις παρέλαβα την "335" της Alden (ADJ-135). Η κιθάρα είναι αυτή

alden-neu173.jpg

και την πήρα 199.99€ από το ebay (μεταφορικά 28€ με UPS)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180452638647&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Στη 1.30 ώρα περίπου που την έχω στα χέρια μου, πρέπει να πω ότι πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας όργανο όσον αφορά την κατασκευή. Η κιθάρα είναι πανέμορφη, προσεγμένη στη λεπτομέρεια, maple σώμα και μπράτσο (set neck), με πολύ καλό triple binding στο σώμα, binding στο μπράτσο και στις f-holes και pearloid double binding και λογότυπο στο headstock. Επίσης ivory block inlays με pearloid stripe. Τέλοσπάντων, μπορεί να κάνω λάθος στις ονομασίες των υλικών, πάντως είναι πανέμορφα και δένουν αρμονικά με το σύνολο. Golden hardware, στο παραμικρό - μόνο οι χορδές είναι chrome... ;) Α, και τα tuners πολύ smooth και responsive...

Κλασικά ηλεκτρονικά - δύο humbuckers αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο καθένας με το vol/tone του και switch 3 θέσεων. Το ebay store που την πήρα εισάγει αποκλειστικά Alden instruments (έχει και άλλες πολύ ωραίες κιθάρες και με ψήνουν άγρια...  :-\ ) και, ενώ η κιθάρα είναι τσίλικη και ολοκαίνουρια (με προστατευτικές ζελατίνες στο hardware κλπ), ήρθε πλήρως σεταρισμένη και ιντοναρισμένη, απλά με χαλαρωμένες λίγο χορδές, το οποίο δείχνει επαγγελματισμό από μεριά τους. Βέβαια θα της κάνω ένα πείραγμα κι εγώ καθώς το action είναι λίγο ψηλό για τα γούστα μου...  ;)

Ο ήχος της, στη λίγη ώρα που έπαιξα, είναι πάρα πολύ ωραίος, ζεστός και βγάζει το χαρακτήρα semi-hollow, με αρκετά bright top end που αποκλείει το "θάμπωμα". Είναι βέβαια και οι χορδές ολόφρεσκες με πολύ twang ακόμα, περισσότερα για τον ήχο όταν τη σετάρω στο action που θέλω και "βρωμίσουν" λίγο και οι χορδές. Το πρώτο άκουσμα όμως ήταν άνω των προσδοκιών μου.

Γενικά, με την πρώτη αυτή ματιά, ένα όργανο που αξίζει πολλαπλάσιες φορές το κόστος του.

φιλε ποια η αισθησή σου μετα απο καποιες μερες με το κιθαρονι? μαζευω λεφτα απο κατι live που ερχονται και σκεφτομαι να την χτυπησω...

απο playability τι λεει? το μπράτσο της? ειναι μαλακο?

απο playability τι λεει? το μπράτσο της? ειναι μαλακο?

Αν σεταριστει σωστα φυσικα και θα ειναι..."μαλακο" (οπως αλλωστε και σε ολες τις κιθαρες)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αν σεταριστει σωστα φυσικα και θα ειναι..."μαλακο" (οπως αλλωστε και σε ολες τις κιθαρες)

θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω φιλε superfunk.

μπορει να εχει ενα μπρατσο μπαστουνι, λες και βαριοντουσαν να το λεπτηνουν λιγο ακομα. Επισης μπορει και κατασκευαστικα στο οργανο να αναπτυσονται τετοιες τασεις που να κανουν τις χορδες πραγματικα σκληρες.

Δεν ειναι λοιπον θεμα ηψους των χορδων ή οτι αλλο μπορει να σεταριστει, αλλα ποσο πχ πιεζουν οι χορδες στον καβαλαρη (αν είναι κιθαρα με χορδιερα οπου οι χορδες πιεζουν κατω το καπακι και δεν το τραβανε), ή τι κληση εχει η κλειδιερα. Στα ακουστικα όργανα φυσικα μπορεί να είναι εντονοτερα αυτα τα χαρακτηριστικα.

μπορει να εχει ενα μπρατσο μπαστουνι, λες και βαριοντουσαν να το λεπτηνουν λιγο ακομα.

αυτο ειναι θεμα γουστου,προσωπικα βρισκω τα λεπτα μπρατσα πολυ κουραστικα και τα ..χοντρα πολυ ξεκουραστα.

Δεν ειναι λοιπον θεμα ηψους των χορδων ή οτι αλλο μπορει να σεταριστει, αλλα ποσο πχ πιεζουν οι χορδες στον καβαλαρη (αν είναι κιθαρα με χορδιερα οπου οι χορδες πιεζουν κατω το καπακι και δεν το τραβανε), ή τι κληση εχει η κλειδιερα. Στα ακουστικα όργανα φυσικα μπορεί να είναι εντονοτερα αυτα τα χαρακτηριστικα.

παιζουν και αυτα ρολο αλλα και παλι οπως και να ειναι κατασκευασμενο το οργανο αν σεταριστει σωστα μια χαρα θα παιζει.

τωρα οντως μια top loader telecaster παιζει πιο "μαλακα" απο μια string through & οπως και μια Les Paul με wraparound παιζει πιο "μαλακα" απο μια με tune o matic ,αλλα ενταξει δεν ειναι και τρομερες οι διαφορες. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου