Προς το περιεχόμενο

Γιατί κάνω (και θα συνεχίσω να κάνω) παραγγελίες από Amazon

menelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εσυ δεν εμενες αγγλια?

το δικο σου μεσα, μηπως ειναι το δικο μας εξω? :)

δυστυχως απο θεσ/κη δεν ξερω για να εχω αποψη!

αλλα και παλι, βγαλε την θεση, μπορει να ισχυουν τα αλλα που σου πα!

η μπορει να ναι κατι αλλο, που ακριβως επειδη ουτε εσυ ουτε εγω εχουμε μαγαζι με οργανα δεν μπορουμε να σκεφτουμε! :)

Nαι Αγγλια μενω, αλλα ολες μου οι κιθαρες απο Ελλαδα ειναι αγορασμενες, και οι ενισχυτες μου επισης (εκτος απο αυτους που πηρα οταν ηρθα εδω) και η επομενη κιθαρα μου απο Ελλαδα θα ειναι αγορασμενη. Γιατι πολυ απλα εχω βρει ορισμενα μαγαζια που με τις τιμες και τη συμπεριφορα τους με κρατανε χρονια πελατη. Σε ιντερνετομαγαζα κινουμαι συνηθως οταν ψαχνω κατι που δεν εχουν τα εν λογω μαγαζια.

Οσο για τα εξοδα του καθε μαγαζιου εννοειται οτι παντα θα υπαρχουν και αυτα που δε ξερουμε και δεν μπορουμε να υπολογισουμε. Για αυτο και οπως ειπα δε ζηταω τα παντα απο τους παντες. Απλα ειναι λογικο να ζητας απο ορισμενα μαγαζια να προσπαθησουν λιγο παραπανω.

Παραδειγμα:

Ο Μαυρομουστακης στη Θεσσαλονικη, που ειναι μεγαλο μαγαζι, εχει 2 καταστηματα, αρκετους υπαληλους, πουλαει πολλα οργανα και αναλωσιμα, εχει ισχυρο τζιρο στην αγορα της πολης. Εχει την Fender Highway One 900φευγα ευρω, και οταν του λεω οτι την εχω βρει και πολυ φτηνοτερα μου λεει "ναι ο γερμανος κλπ αγοραζουν εκατονταδες και μπορουν να τις εχουν τοσο φτηνα"

3 στενα πιο κατω (κυριολεκτικα) ο Ζαχος, ενα μικρο μαγαζακι με 2 ατομα προσωπικο. Την ιδια ακριβως κιθαρα, ουτε 800 ευρω! Κατι ψιλα πιο πανω απο thomann.

Ειχαν σχεδον 200 ευρω διαφορα! Ποση διαφορα εχουν σα μαγαζια, σαν επιχειρησεις ωστε να η "χαμηλοτερη" τιμη του Α να ειναι 200 ευρω πιο πανω απο του αλλου? Η μηπως η "χαμηλοτερη" δεν ειναι η χαμηλοτερη τιμη που μπορει να κανει το μαγαζι αλλα η τιμη που θελει να πουλησει ωστε να βγαλει μισο μισθο κερδος απο μια πωληση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

νομιζω πως πρεπει να σταθουμε σε κατι που ειπες και μονος σου!

Ο Μαυρομουστακης που ειναι μεγαλο μαγαζι, εχει 2 καταστηματα, αρκετους υπαληλους,

ο Ζαχος, ενα μικρο μαγαζακι με 2 ατομα προσωπικο.

λες αυτα που σου λεγα και εγω!

ουτε καν μπορεις να φανταστεις ποσο μεγαλο ειναι το κοστος του καθε υπαληλου!

ειδικα αν το συγκρινεις με τις πραγματικες απολαβες του ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!

ακομα, μεγαλο μαγαζι= μεγαλυτερο νοικι, πιο πολυ ρευμα, μεγαλυτερα παγια εξοδα, ισως πιο πολλες διαφημισεις εδω και εκει!

σε επεισα, η οχι ακομα? :)

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Και οι δυο θελουν να εχουν Α κερδος.

Απλα ο ενας δουλευει με α+α=Α

ενω ο αλλος με  α+β+γ+δ+ε=Α.

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Οχι ακομα.

Μεγαλυτερο μαγαζι (2 μαγαζια), περισσοτεροι υπαλληλοι σημαινει και πολυ μεγαλυτερος τζιρος. Και ο Μαυρομουστακης απο ενα μικρο μαγαζακι ξεκινησε: απεκτησε ομως την οικονομικη δυναμη να εχει το μεγεθος που εχει τωρα. Και συνεχιζει να εχει την οικονομικη δυναμη να το συντηρει. Εχει λοιπον ως μαγαζι αυτου του μεγεθους και την αναλογη διαπραγματευτικη δυναμη με τους προμηθευτες του. Δεκτον να μου φερνει ως επιχειρημα οτι μαγαζια μεγαλυτερα απο αυτον, που εμπορευονται μεγαλυτερες ποσοτητες εχουν ακομα μεγαλυτερες διαπραγματευτικες δυνατοτητες και ως εκ τουτου καλυτερες τιμες. Οταν ομως μαγαζια ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ απο αυτον αποδεικνυουν οτι εχουν μεγαλυτερη διαπραγματευτικη δυνατοτητα και προσφερουν χαμηλοτερες τιμες τοτε τι γινεται?

Ο Ζαχος και οι λοιποι ειναι αρκετα μικροι ωστε να μη πληρωνουν υψηλα ενοικια και μισθους οποτε εχουν χαμηλες τιμες, ο Νακας και ο Thomann μεγαθηρια οποτε μπορουν να προσφερουν χαμηλες τιμες αρα ολοι οι ενδιαμεσοι θα πρεπει να βγαλουν τον μηνιαιο τζιρο τους απο μια κιθαρα και 3 σετ χορδες εις βαρος δικο μου και δικο σου?

Και οι δυο θελουν να εχουν Α κερδος.

Απλα ο ενας δουλευει με α+α=Α

ενω ο αλλος με  α+β+γ+δ+ε=Α.

Ακριβως. Οταν λοιπον ο ενας κανει και τετραπλασιες πωλησεις, και θελει να πουλαει και ως α+α=Α φταει το μεγεθος του thomann και τα ενοικια του που πεφτουν οι πωλησεις του?

Πάντως ο Ζάχος είναι όντως ΟΚ, και σε τιμές και σε εξυπηρέτηση (να λέμε και τα καλά, ε;  ;) ). Γιά τον Μαυρομουστάκη δεν κατέχω.

Πάντως εγώ (κι ο καθένας μας φαντάζομαι) να ψωνίσω ευχάριστα θέλω με λογικές τιμές, όχι να πληρώνω τα νοίκια και το ρεύμα τού εκάστοτε μαγαζάτορα. Άμα βλέπει ότι δεν βγαίνει, ας το πάρει κι αυτός αλλιώς. Αυτή είναι κι η δουλεία του ως επιχειρηματίας άλλωστε.

Συμφωνώ με odis.

Ο Ζαχος και οι λοιποι ειναι αρκετα μικροι ωστε να μη πληρωνουν υψηλα ενοικια και μισθους οποτε εχουν χαμηλες τιμες, ο Νακας και ο Thomann μεγαθηρια οποτε μπορουν να προσφερουν χαμηλες τιμες αρα ολοι οι ενδιαμεσοι θα πρεπει να βγαλουν τον μηνιαιο τζιρο τους απο μια κιθαρα και 3 σετ χορδες εις βαρος δικο μου και δικο σου?

αυτο που λεω εγω δεν ειναι ''καλα κανουν και πουλανε ακριβα''!

εγω λεω, ο καθενας πουλαει τοσο ωστε να ειναι οκ το ισοζυγιο του!

αν καποιος πουλαει πολυ φτηνα θα εχει πολλους πελατες, αν καποιος πουλαει πολυ ακριβα και δεν εχει πελατες,θα αποροφηθει απο την αγορα και θα παει σπιτι του!

στο τελος τελος, οπως εχουμε πει πολλες φορες, η αγορα ειναι ελευθερη!

αν καποιος πουλαει ομως πολυ πολυ ακριβα και μενει στο παιχνιδι 15 χρονια ειναι κατι που πρεπει να μας απασχολησει!

Εχει λοιπον ως μαγαζι αυτου του μεγεθους και την αναλογη διαπραγματευτικη δυναμη με τους προμηθευτες του.

και σου ξαναλεω πως πιστευω πως δεν ειναι ζητημα μονο του σε τι τιμη αγορασες, αλλα μπαινουν μεσα στην μεση και δεκαδες αλλα ζητηματα που δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω!

παρ ολα αυτα, μιας και το παραδειγμα ειναι συγκεκριμενο θα με ενδιεφερε να δω και την αποψη του κυριου Μαυρομουστακη...!

μηπως να τον ενημερωσει καποιος?

Πάντως εγώ (κι ο καθένας μας φαντάζομαι) να ψωνίσω ευχάριστα θέλω με λογικές τιμές, όχι να πληρώνω τα νοίκια και το ρεύμα τού εκάστοτε μαγαζάτορα. Άμα βλέπει ότι δεν βγαίνει, ας το πάρει κι αυτός αλλιώς. Αυτή είναι κι η δουλεία του ως επιχειρηματίας άλλωστε.

Εμ...

Σορυ κιολας, αλλα οταν εχεις μια επιχειρηση με 15 υπαλληλους και 3 καταστηματα και ο τζιρος σου ΔΕΝ φτανει για να καλυψεις παγια εξοδα οπως νοικια και μισθους, τοτε κανεις αυτο που στο χωριο μου λενε downsizing, για να μειωσεις τα παγια εξοδα ή κοιτας να ανεβασεις τον τζιρο σου. Σιγουρα παντως δε βαζεις τις τιμες σου 50-60% πανω απο τον ανταγωνισμο περιμενοντας να πιασεις καποιον κοροιδο για να κρατηθεις εν ζωη. You can only do that for so long.

Γενικα, ειμαι της αποψης οτι το σκηνικο που αντιμετωπιζουμε δεν θα αλλαξει συντομα.

Γιατι ακομα και σημερα, που οι περισσοτεροι εχουν προσβαση στο ιντερνετ και μπορουν να ψαξουν ενα δυο πραγματακια, υπαρχουν και τα μικρα παιδια, που ζαλιζουν τους γονεις τους να τους παρουν ενα οργανο, και αυτοι το πρωτο που θα σκεφτουν ειναι ο Νακας, μονο και μονο επειδη καπου, καπως, καποτε το εχουν ακουσει.

Απο την αλλη οι υποψιασμενοι, θα την βρουν την ακρη φθηνοτερα.

Παρολαυτα, για μενα οι πραγματικες ευκαιριες, δεν βρισκονται ουτε στο Νακα, ουτε στον Ζαχο, ουτε στον Θωμα. Βρισκονται στον Odis, στον ΒigAlehandro, στον klhronomos.

Mεταχειρισμενα μαγκες. Χαιρομαι πολυ περισσοτερο ενα οργανακι που το πηρα μεταχειρο, παρα να την στιγμη που θα ανοιξω την χαρτοκουτα και θα χαζευω το γυαλιστερο ολοκαινουριο.

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Χαιρομαι πολυ περισσοτερο ενα οργανακι που το πηρα μεταχειρο, παρα να την στιγμη που θα ανοιξω την χαρτοκουτα και θα χαζευω το γυαλιστερο ολοκαινουριο.

εγω παλι οχι!

απλα εδω μεσα σκανε κατι ευκαιριες κατα καιρους, που δεν μπορω να αντισταθω και αγοραζω συνεχως.....! :)

Καλό το μεταχειρισμένο, καλύτερο το ιδιοκατασκευασμένο!

Εννοείται ότι αν εύρισκα ό,τι ήθελα δεύτερο χέρι, δεν θα αγόραζα τίποτα. Αλλά ούτε όλα μπορείς να τα βρίσκεις όταν τα θέλεις (ή όταν έχεις λεφτά), ούτε να κατασκευάζεις τα πάντα, δυστυχώς...

Τώρα τελευταία πάντως πολύ βολεύομαι με φτηνά όργανα, των οποίων η ποιότητα έχει ανέβει δραματικά. Αν τα βρω και μετάχειρα, ακόμα καλύτερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου