kourosava Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 ¶κουσα απο ενα φιλαράκι ενα cd με JazzRock μουσική και βρήκα πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα (για μπάσσο). Δυστυχώς όμως το cd αυτό ήταν αντιγραφή και δεν είχε τίτλους κ.τ.λ. Ξέρει κανείς σας να μου προτείνει κάποιο/κάποια συγκροτήματα αυτού του είδους μουσικής? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
antouan_z Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Aπο οτι καταλαβα...γουσταρεις μπασσακι... Λοιπον για τετιοιo υφος ακου VICTOR WOOTEN JACO PASTORIUS και επεται συνεχεια........... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
wasted Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Εγκρίνω, επαυξάνω, και συμπροτείνω Bootsy Collins, και τους δικούς μας Κιουρκτσόγλου και Φακανά. Empty Rooms Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Administrator Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 ¶κου αυτόν το σταθμό και θ' ανακαλύψεις πολλούς και πολλά ενδιαφέροντα. To jazz-rock μεταμορφώθηκε σε fusion όπως το λέμε σήμερα. Δήλαδη το μπέρδεμα της ενέργειας του ροκ με το παίξιμο της jazz και το feeling των blues. Πολλά συμβαίνουν στον εν λόγω χώρο και όταν κάποιος θέλει ν' ακούσει βιρτουόζους μουσικούς καλό θα είναι να μη χάνει το χρόνο του και να ανατρέχει στο συγκεκριμμένο είδος Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spiros Mavromatis Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 και καμμια προταση για κανενα σιντακι απο καποιον καλο fusion κιθαριστα????ετσι για να περασουν τα κρυα ξενερωτα χειμωνιατικα βραδια στο νησι... Mesa/Boogie & Strato Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JAM Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 25 Νοεμβρίου 2005 Προσωπικά διαφωνώ με τον όρο jazz-rock να πηγαίνει ουσιαστικά στο όρο fusion. Είναι 2 τελείως διαφορετικά είδη με διαφορετική φιλοσοφία... Mια πιο 70's σκοπιά του όρου jazz-rock θα έλεγα τους Soft Machine, Magma, Embryo...και στην πιο ψυχεδελική του πλευρά: GONG (απ'τα αγαπημένα μου συγκροτήματα) Από fusion κιθαρίστες ίσως ο μοναδικός που μου λέει πράγματα με το παίξιμό του είναι ο Scott Henderson (Tribal Tech)... οι υπόλοιποι fusionades Κιθαρίστες με κουράζουν με την ασταμάτητη φλυαρία τους...πχ Frank Gambale... προσωπική γνώμη και γούστο παραθέτω...μην ξεσπάσει καμιά θύελλα αντιδράσεων... :wink: www.intravenus.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
antouan_z Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον εγω θα σου προτεινω κιθαριστες περιπου σε αυτο το χωρο που ψαχνεσαι σχετικα νεας γενιας και οχι τοσο established GREG HOWE-Introspection cd SHAWN LANE(R.I.P)-Tri tone fascination cd Einai 2 απο τις πιο σημαντικες κυκλοφοριες τους............... Keep searching.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2005 Mahavishnu Orchestra! Παίρνεις πακέτο τα "The Inner Mounting Flame" & "Birds Of Fire" και μένεις απασχολημένος για πολύ καιρό... ...και βέβαια μην ξεχνάμε και την επιτομή του μουσικού είδους "είμαι ο καπετάν-Σκοτώνω και θα σας πετάξω τα μυαλά στον τοίχο"... Return to Forever,"Romantic Warrior" :wink: τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lakis1975 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2005 Εχω την εντυπωση οτι fusion ειναι η νοοτροπια μιξης της ανατολικης με την δυτικη κουλτουρα. (τι ειπα παλι ο αθρωπος!) Οχι μονο στην μουσικη αλλα και σε διαφορα αλλα πραγματα. Ο mclaughlin ειναι αντιπροσωπευτικος, αλλα δεν θα το ελεγα rock-jazz, απο rock δεν εχει πολλα στοιχεια. IMHO παντα τσαμπα καιει η λαμπα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JAM Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2005 Βασικά fusion είναι ο Chick Corea, Victor Wooten, Steve Gudd, Bill Cobham... Τα τελευταία χρόνια -δεν ξέρω γιατι- δίνεται ο όρος fusion σε αυτό που λες, ethniko-jazz με ανατολή κτλ...πχ άκουσα τελευταία τον όρο fusion για το δίσκο του Μπαρμπέρη "porto kayo". Πάντως το σίγουρο είναι οτι δεν εχουν καμια σχεση... Ουσιαστικά το fusion είναι μια σύγχρονη μορφη jazz, πιο ρυθμική και κατά τη γνώμη μου, χωρίς τόσο συναίσθημα και feeling...δίνει πολλή έμφαση στην τεχνική πλευρά της μουσικής και στον εντυπωσιασμό... www.intravenus.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση