Προς το περιεχόμενο

P90 και Single coil sized humbucker σε stratocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλώνω άσχετος από κιθάρες και μαγνήτες και bridge-neck και όλο αυτό το παναγιά μου σώσε.

παρόλα αυτά τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω το σπορ "κιθάρα" με άλλο μάτι. και εκεί που έπαιζα ήσυχα και ωραία λέω: "μπας και μπορώ να κάνω καλύτερο ήχο, ποιό bluesy;" και άρχισαν όλα...

πάνω από το κεφάλι μου εμφανίστηκε ένα αγγελάκι και ένα διαβολάκι (κλασσική περίπτωση διχασμένης προσωπικότητος) και αρχίσανε τις ιστορίες:

το διαβολάκι είχε αυτά τα points

-να πάρεις ένα καινούργιο ενισχυτή, δεν είναι δυνατό να ζητάς καλό ήχο από έναν 10αρη μάρκας "μήτσος-κώστας επε" και μάλιστα απαιτώντας να είναι και bluesy...

-να αλλάξεις μαγνήτες. θα αλλάξει φωνή το όργανο, θα πετάξει.

-άλλαξε τρέμολο. βάλε κάτι άλλο. το στάνταρτ τρέμολο δε σε καλύπτει.

το αγγελάκι προσπάθησε να τον νουθετήσει (τι γράφω νυχτιάτικα!)

-ποιός θα τον πληρώσει τον καινούργιο ενισχυτή; τι λες;

και τι να πάρει; λάμπα; και να μας λιτσάρουν οι γείτονες;

-Να αλλάξει μαγνήτες; η κιθάρα κάνει 180 γιούρια. (όντως είναι μια ΕΚΟ τύπου στρατ, s 300 νομίζω...) το μαλλί θα πάει όσο μια καινούργια κιθάρα...

-όρεξη που την έχεις. να αλλάξει τρέμολο. να σκάβει το ξύλο να κάνει τρύπες, να του πιάσει τον ποπό ο μάστορας... σοβαρέψου...

Αυτή η πνευματική σύγχυση ήταν υπέρ του διαβολάκου (και κατά του πορτοφολιού μου ως είθισται...) και έτσι αποφάσισα να αλλάξω μαγνήτες (με την δικαιολογία πως θα μου μείνου και θα τους βάλω σε κάποια καλύτερη κιθάρα αν πάρω). Τώρα σκέφτομαι κάτι τέτοιο:

Neck  P90

Middle Single coil sized humbucker

Bridge  Της μάνας του!

πρώτον είναι δυνατό να μπει Πι90 σε στρατ; δεν έχω δει ποτέ για αυτό ρωτάω

επίσης ο διπλός στη μεσαία θέση είναι εντάξει;

θέλω γλυκά καθαρά και κρυστάλλινο λεπτό overdrive. Σαν τη Lucile (ζητάω πάρα πολλά;!)

Συγγνωμη για την κατάθεση ψυχής και την έλλειψη λακονικότητας αλλά το θέμα με καίει και ήθελα να σας δώσω λίγο την ατμόσφαιρα των αποφάσεων...

Ορκισμένος Μπλουζάς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η sx έχει βγάλει κάτι στηνές στρατ με p90

εγώ έχω βάλει τον bluesbucker σε strat, το έχω ανεβάσει και σε [urlhttp://www.noiz.gr/index.php?topic=170542.0]αυτο [/url]το θέμα.

Αν βάλεις h-s-h pickguard (ή h-h) μπορείς να βάλεις p-90 σε μέγεθος διπλού, που είναι π.χ. ο bluesbucker της dimarzio, ο phat cat του seymour, ο rebel 90 της tonerider.

Εγώ αυτή την περίοδο έχω βγάλει το Pickguard με το διπλό και το Bluesbucker και κάθεται, αν θες έρχεσαι και το δοκιμάζεις.

Επίσης δοκίμασε να παίξεις σε κανέναν καλό ενισχυτή :) Μπορεί μετά να μη θέλεις να πάρεις μαγνήτες.

Επίσης δώσε την κιθάρα σου σε καποιον καλό μπλουζίστα να τα χώσει. Μπορεί μετά να θες να γίνεις ... τρομπετίστας (πλάκα κάνω :) )

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

να παίξω σε καλό ενισχυτή μπορώ. να τον αγοράσω δεν μπορώ. Η καλύτερη παραχώρηση είναι ένας 20αρης ΗΒ μπάσσου που έχω και που γίνεται και κιθάρας παλεύοντας με το 4άρη eq του. εκεί πέρα κάτι πάει να γίνει αλλά ο ενισχυτής δεν έχει gain και έτσι μένω στην ψάθα. αυτός είναι ο λόγος που ψάχνω ένα Bad monkey...

Για το μπάσσο μου έχω καμπίνα-κεφαλή (μιας και μπάσσο παίζω κατά κύριο λόγο) αλλά δεν νομίζω να παίξει κιθάρα εκεί ποτέ.

πολύ ωραία η δουλειά που έκανες στην στρατ σου. μπορείς να μου πεις πως μπορώ να αλλάξω τους μαγνήτες μόνος μου; γιατί με μάστορες δε θέλω πάρε δωσε...

επίσης αυτό με τον μπλουζίστα που θα τα χώσει δεν το κατάλαβα. άσε που έχω μία φυσική έλξη προς τα χάλκινα...

Ορκισμένος Μπλουζάς!

να παίξω σε καλό ενισχυτή μπορώ. να τον αγοράσω δεν μπορώ.

παίξε και θα δεις ίσως ότι δε φταίνε οι μαγνήτες, αυτό εννοώ

επίσης αυτό με τον μπλουζίστα που θα τα χώσει δεν το κατάλαβα. άσε που έχω μία φυσική έλξη προς τα χάλκινα...

επειδή έλεγες ότι θες πιο bluesy ηχο, πλάκα έκανα :)

για να αλλάξεις μαγνήτες δες ένα tutorial στο youtube. Αν την παλεύεις με το κολλητήρι, όλα γίνονται πιο εύκολα αν θυμάσαι πώς ήταν συνδεδεμένοι οι παλιοί μαγνήτες :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Ο διπλός μες στη μέση δεν μου φαίνεται καλή ιδέα, ειδικά αν δεν έχεις ξαναασχοληθεί με το σπορ "ψάχνομαι με μαγνήτες"... Στις θέσεις που παίζει μαζί με τους άλλους θα είναι λίγο αμφίβολο το αποτέλεσμα... Δοκίμασε για αρχή κάτι με τρεις μονούς, ή έστω έναν διπλό κάτω, και βλέπεις, ή μάλλον ακούς...

Bridge  Της μάνας του!

Μην μιλάς έτσι... :P

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι και ο Ρ90 δεν συνίσταται για στρατ... Αφού οι ήδη υπάρχοντες μαγνήτες δεν είναι και πολύ αξιόλογοι, δοκίμασε κάποιους μαγνήτες για στρατ, και αν δεν σε καλύπτουν, ψάξ'την και με Ρ90 και διπλούς... ::)

Αφου βλεπω οτι τρωγεσαι για κατι πιο διαφορετικο και πιο γεματο απο διπλο, ισως μπορεις να ριξεις μια ματια και στους Hauessel BigMag που ειναι strat μαγνητες αλλα λιγω πιο γεματοι ηχητικα. Φερνουν θα ελεγε κανεις σε P90. Και αν δε σου αρεσουν μαλλον θα μπορεσεις να τους σπρωξεις ευκολα.

Άν θες μαγνήτες με μεγάλη απόκριση στο τι κάνεις εσύ στο όργανο, θα σου πρότεινα αποκλειστικά single coil μαγνήτες . Γενικότερα low output μαγνήτες! Είναι  πιο εκφραστικοί. Τώρα αν μπορείς στην κιθάρα να βάλεις neck humbucker θα σου πρότεινα τον Seymour Duncan SH1 , με τον οποίο έχω πάθει την πλάκα μου.. ;) ;) ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου