Stinky Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 Χρονια πολλα σε ολους καταρχας. Πριν 2 βδομαδες, εστειλα ενα εμβασμα στο αμερικα για την αγορα ενος οργανου. Η τραπεζα του παραληπτη ηταν λογικα μικρη τοπικη, και επειδη δεν δεχοταν εμβασμα, επρεπε να χρησιμοποιηθει ενδιαμεση τραπεζα. (Ιntermidiary). Μου δινει λοιπον ABA και swift code της ενδιαμεσης, καθως και το ονοματεπωνυμο του. Μην εχοντας ξανακανει κατι τετοιο, περνω τηλεφωνο στην τραπεζα μου, μιλαω με τον υπευθυνο με το ebanking, μου λεει στη σελιδα συμπληρωνω κανονικα τα στοιχεια της ενδιαμεσης τραπεζας, και το ονοματεπωνυμο του τελικου παραληπτη, και απο κει και περα τα κανονιζει η ενδιαμεση τραπεζα, να πανε δηλαδη στον παραληπτη. Το κανω κομπλε, μου ερχεται η αποδειξη οτι η συναλλαγη ηταν επιτυχημενη, περιμενω περιμενω περιμενω, εχουν περασει 2 βδομαδες και το παραληπτης δεν εχει παρει φραγκο. Περνω τηλεφωνο ξανα στην τραπεζα μου, ξαναμιλαω με αλλον υπευθυνο αυτη τη φορα, μου λεει μαλλον δεν επρεπε να το κανεις ετσι, (δεν ειχε ιδεα μαλλον), και τωρα η σκας 15 ευρω και κανεις ανακληση οποτε ΑΝ η ενδιαμεση τραπεζα συμφωνησει ερχονται πισω τα χρηματα, η σκας 15 και βλεπεις που ειναι τα χρηματα αυτη τη στιγμη... Στελνω μαιλ και στην ενδιαμεση τραπεζα, απαντηση δεν εχω παρει ακομα. Εχει συμβει σε κανεναν σας αυτο? Τι προτεινετε να κανω? Υπαρχει περιπτωση ολα να βαινουν καλως και λογω εορτων να καθυστερει τοσο να παει το εμβασμα? Στην γερμανια που εχω στειλει μερικα εκαναν περιπου μια βδομαδα. ΥΓ Δεν πληρωσα με paypal γιατι ο πωλητης δεν ηθελε μιας και εχουν ανεβει τα εξοδα. Ο πωλητης, ειναι 100% αξιοπιστος, εχουν αγορασει καμποσοι φιλοι απο αυτον και εχουμε καθημερινη επικοινωνια, δλδ δεν εχει παρει τα χρηματα. Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 Επειδη δουλευω σε τράπεζα, θα σου πω πως λειτουργει το συστημα με τα εμβασματα: Ενα εμβασμα αν ολα ειναι ενταξει κανει το πολυ 3 εργασιμες να εμφανιστει στον δικαιουχο. Αν παρεμβληθουν και ενδιαμεσες κλπ, κανει 1-2 μερες παραπάνω το πολύ. Αν τα στοιχεια του εμβασματος ειναι λαθος (λαθος λογαριασμος, λαθος ονομα, στοιχεια, κωδικοι κλπ) τοτε η ληπτρια τραπεζα στελνει μηνυμα στην εκδοτρια και επισημαινει το λαθος και ζηταει οδηγιες. Σε αυτην την περιπτωση η εκδοτρια τραπεζα επικοινωνει με τον αποστολεα και ρωταει τί πρέπει να γίνει. Αν ο αποστολέας θέλει να κάνει διόρθωση των στοιχείων, στέλνεται ηλεκτρονικό μηνυμα (που στην περιπτωση σου χρεωνεται 15€) με τις διορθωσεις. Αν το αφησεις ως εχει και δεν κανεις τιποτα, τα χρηματα επιστρεφουν στην εκδοτρια τραπεζα (μειον καποια εξοδα που παρακρατουνται για την ολη διαδικασια) και η τραπεζα σε ειδοποιει για να τα παραλαβεις. Αυτο δε θυμαμαι τι χρονικο οριζοντα εχει, συνηθως επιστρεφονται σχεδον αμεσα (εντος ~10 ημερών από την ανακάλυψη του σφάλματος), ενδέχεται όμως να καθυστερήσουν πολύ παραπάνω (καπου ειχε παρει το ματι μου οτι το επισημο deadline ειναι 6 μηνες για εκτος ΕΕ, αλλα μπορει και να κανω λαθος, δε θυμαμαι). Οπως δειχνουν τα πραγματα, το εμβασμα σου εχει κολλησει καπου λογω λαθος στοιχειων, κανονικα θα επρεπε να εχουν στειλει μηνυμα στην εκδοτρια τραπεζα ζητωντας οδηγιες. Αφου το εστειλες με ebanking, πρεπει να μιλησεις οχι με καποιον τυχαιο υπευθυνο ebanking κοντινου σου καταστηματος αλλα με το helpdesk του ebanking (τα κεντρικα του ebanking δηλαδη). Ισως αυτοι σε κατατοπισουν καλυτερα. Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stinky Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 28 Δεκεμβρίου 2009 Φιλε σε υπερευχαριστω. Πραγματικα ανακουφιστηκα καπως... Απλα ειχα μεινει ξεκρεμαστος και κανεις απο την τραπεζα δεν μου το ειπε ετσι. Το θεμα ειναι οτι μιλησα με τον εκαστοτε υπευθυνο για το ebanking απο τα κεντρικα της τραπεζας, οχι εναν απλο υπαλληλο... Και δεν καταλαβα τι επρεπε να εχω κανει, για να ειναι ολα καλα. Στην σελιδα του ebanking της τραπεζας μου, εβαλα τον ABA κ Swift κωδικο της ενδιαμεσης, και στο ονομα του δικαιουχου, τον τελικο παραληπτη. Και μεχρι εδω δεν πρεπει να εχει γινει λαθος γιατι δεν υπηρχαν αλλα παιδια να συμπληρωσω με τον λογαριασμο της τελικης τραπεζας του παραληπτη. Λογικα δεν θα επρεπε τα στοιχεια αυτα που εβαλα της ενδιαμεσης να υποδεικνυουν τον λογαριασμο του τελικου παραληπτη? Κατι δηλαδη σαν εικονικο λογαριασμο που μενουν για λιγο τα χρηματα και μεταβιβαζονται στην επομενη τραπεζα. Εκτος και αν δινουν οτι να ναι κωδικους... Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Χμμμ... κανονικα δε θα επρεπε να ασχολειται ο χρηστης με ενδιαμεσες τραπεζες κλπ. Θα επρεπε να γινεται αυτοματα απο το συστημα ebanking. Εβαλες το λογαριασμο (με το ΑΒΑ εννοεις ΙΒΑΝ μαλλον ε;) και το swift και σου εβγαλε μηνυμα οτι δε μπορει να στειλει; Μηπως κακως σε καθοδηγησαν να το στειλεις με ενδιαμεση τραπεζα; Οταν κανουμε εμβασμα στο γκισε και χρησιμοποιουμε ενδιαμεση τραπεζα, δινουμε ταυτοχρονα στην ενδιαμεση τραπεζα και το swift της τελικης τραπεζας προορισμου ωστε να ξερει που να τα στειλει. Εσυ υποθετω εβαλες το ΙΒΑΝ που ειχες (του λογαριασμου στην τραπεζα προορισμου) αλλα στο SWIFT εβαλες την ενδιαμεση. Τωρα η ενδιαμεση εχει παρει το μηνυμα, που λεει "πιστωστε Χ ποσό στο λογαριασμό ΤΑΔΕ". Αλλα αυτή δεν έχει ΤΑΔΕ λογαριασμο και ξυνει το κεφαλι της... Εμεις βαζοντας και το SWIFT της τραπεζας προορισμου ειναι σαν να λεμε "πιστωστε το Χ ποσο στο λογαριασμο ΤΑΔΕ της τραπεζας ΤΑΔΕ (με την οποια συνεργαζεστε και σας χρησιμοποιω ως μεσαζοντα)" Μαλλον το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις να σου επιστραφουν τα χρηματα και να τα στειλεις με αλλον τροπο (εστω και PayPal, επιβαρυνσου εσυ τα εξοδα αν δε θελει PayPal o πωλητης λογω κοστους - σιγουρα πραγματα και προστασια απο κακοτοπιες) Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stinky Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 ΑBA ειναι το IBAN για την Αμερικη. Κοιτα εγω εβαλα και το Swift κ το Aba της ενδιαμεσης οπως μου ειπε ο μαλλον ανιδεος υπευθυνος του ebanking, και μονο το ονοματεπωνυμο του παραληπτη.... Εχεις δικιο κατι τετοιο θα κανω, αλλα ελπιζω να γυρισουν τα χρηματα γιατι αποτι μου πε ο τελευταιος υπευθυνος, υπαρχει περιπτωση να μην εγκριθει... Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" ώστε να χαθούν τα χρήματα ή να μείνουν σε εκκρεμότητα εσαεί, ειδικά από τη στιγμή που θα έχεις κάνει και αίτημα επιστροφής. Συνήθως (και απ όσο έχω δει στην πραξη αρκετές φορές) το ποσό επιστρέφει στην εκδότρια τράπεζα (μειον κάποια μικρά έξοδα και κρατήσεις) αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δε μπορεί να δρομολογηθεί (λάθος/ελλιπή στοιχεία, λογαριασμός, κλπ) και συνήθως, πάλι, σε μικρό χρονικό διάστημα (μικρότερο του μήνα). Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stinky Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Babtua εισαι θεος! Δωστε αλλα 5 καρμα στον κυριο απο μενα! ;D Κατι τελευταιο. Εγω εχω και τα υπολοιπα στοιχεια για την τραπεζα του τελικου παραληπτη. Υπαρχει καποιος τροπος να τα συμπληρωσω στην τραπεζα και αυτοι με την σειρα τους να ενημερωσουν την ενδιαμεση, ωστε να κυλισει το θεμα? Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει, και μάλιστα μου έτυχε και μερικές ημέρες πριν (κάποιος έστειλε ένα έμβασμα στην Αμερική αλλά είχε γράψει λάθος όνομα δικαιούχου και στείλαμε συμπληρωματικό μήνυμα διόρθωσης). Το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι πάντα σίγουρο ότι το αίτημα θα προωθηθεί, μπορεί η άλλη τράπεζα να κρίνει ως μη αποδεκτό τη διόρθωση στοιχειων και να επιστρεψει το εμβασμα (οπως και εγινε στην παραπανω περιπτωση - τα πραγματα ειναι αυστηροτερα αποτι μερικα χρονια πριν , λογω μετρων προληψης για χρηματοδοτηση τρομοκρατιας και ξεπλυμα χρηματος κλπ, ειδικα με USA). Kαι, φυσικά, το αίτημα δεν ειναι ανεξοδο... (και στην περιπτωση σου που εγινε με internet banking, δεν ξερω αν, πως και ποιος μπορει να το κανει) Οπως ειπα παραπανω, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κινησεις διαδικασιες επιστροφης του εμβασματος (και αποστολη μετα με καποιον αλλο τροπο). Και σταματαω εδω γιατι βαριεμαι αφορητα τα τραπεζικα θεματα. Μου φτανει το 8ωρο εκει, μην το συνεχιζω κι εδω... ;D Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stinky Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2010 Τελικα ο Babtua ειχε δικιο σε ολα! Και να πω με τη σειρα μου οτι εκει που παει το paypal δεν παει κανεις αλλος! Επιτελους ενα μηνα μετα και 50+ ευρω χασουρα απο την ολη διαδικασια, καταφερα επιτελους να ολοκληρωσω τη συναλλαγη! Ειμαι τοσο μα τοσο χαρουμενος! Επιτελους η κουκλα βαζει τα καλα της και σε λιγες ωρες ετοιμαζεται για υπερατλαντικο ταξιδι! ;D ;D ;D Sickly-sweet, pink, and not for everybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Babtua Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2010 Αντε μεγεια και αλλο κακο να μη σε βρει! Αρβύλες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση