Guerrilla Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 27 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε αν θες τη γνώμη μου καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα καλό δάσκαλο όπως σου προτείνουν όλοι. Εγώ ξεκίνησα μόνος μου μελετώντας κάποια paradiddles (αφού δε μπορούσα να διαβάσω τίποτα άλλο) και ασκήσεις που έβλεπα στο internet. Αυτό για 3 περίπου χρόνια αλλά με καθημερινή και πολύωρη μελέτη. Σίγουρα μπορείς να κρατήσεις αρκετά από αυτά που λέγονται σαν συμβουλές από τους διάφορους μεγάλους drummers που βγάζουν dvd εκμάθησης αλλά όλα αυτά πιστεύω ότι είναι συμπληρωματικά και τίποτα άλλο. Η εξέλιξη μου όλα αυτά τα χρόνια, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησα σχεδόν απ το μηδέν και σε σχετικά μεγάλη ηλικία, ήταν αρκετά καλή αφού κατάφερα να μπω σε μπάντα με καλούς και έμπειρους μουσικούς. Παρά όμως την πολύ καλή και απρόσμενη εξέλιξη δεν θεωρώ τον εαυτό μου drummer αλλά πολύ απλά κάποιον που παίζει τύμπανα και προσπαθεί να γίνει drummer. Πριν περίπου 3 μήνες αποφάσισα να ξεκινήσω μαθήματα με έναν καλό δάσκαλο(αφού πλέον έχω την οικονομική ευχέρεια) σε ένα απ τα «καλά» ωδεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Φίλε μου μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό απ την πρώτη στιγμή που έπιασα μπακκέτες στα χέρια μου γιατί εκτός των άλλων θα μάθαινα απτήν αρχή να τις κρατάω σωστά..(!!) :D. Ένα απ τα βασικά πράγματα που σε μαθαίνει ο δάσκαλος είναι να κάνεις οτιδήποτε(από την εκτέλεση και τη μελέτη μιας άσκησης μέχρι τη στάση του σώματος και τις κινήσεις σου) με σωστό τρόπο. Αυτό σε συνδυασμό με τον αρκετό χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσεις για μελέτη πιστεύω ότι θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε λογικά χρονικά πλαίσια! Και μη ξεχνάς ότι ο δάσκαλος σου θα μπορεί απ το πρώτο σου μόλις μάθημα να σε αξιολογήσει και σε συνεχή βάση να διορθώνει τις αδυναμίες σου. Βέβαια αυτά δεν είναι τα μοναδικά σου οφέλη. Ένα πολύ βασικό είναι ότι θα μάθεις να διαβάζεις. Είναι κάτι που είχα υποτιμήσει εξ αρχής αλλά τελικά η μελέτη ασκήσεων θα σε βοηθήσει σιγά, σιγά να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιο σου αλλά και να αποκτήσεις καλύτερη επαφή με το όργανο σου αφού θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ξέρεις τι παίζεις. Όλα αυτά, η τριβή σου με άλλους μουσικούς μέσα από κάποιο γκρουπάκι και η πραγματική σου λόξα για τα τύμπανα(και όχι κάποιος νεανικός ενθουσιασμός) θα σε κάνουν αστεράκι ;D!!Καλή σου επιτυχεία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση