bihlas87 Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 εδω σαφεστατα σε ειδαμε να προσπαθεις να του δωσεις τουπε..... ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasis b Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Σορυ δεν εχω διαβασει 9 σελιδες να δω που παει το θεμα αλλα σχετικα με τις διασκευες εχω να πω οτι: Αρχικα προτιμο να βλεπω ενα γκρουπ που παιζει καρμπον απο το να το ακουσω σε σιντι. Εμενα με συναρπαζει πιο πολυ. Δευτερον για να κανεις καλη διασκευη σε ενα ηδη πολυ γνωστο και με χαρακτηριστικο υφος τραγουδι πρεπει να εισαι μουσικαρα! :) Θυμαμαι σε ενα λαιβ παιζαμε το burn απο deep purple και καναμε το εξης σαν ιδεα: το τραγουδι αρχισε με πιανο το οποιο επαιζε με κλασικο υφος και καποια στιγμη επαιζε και η κιθαρα το μαζι με το πιανο το κομματι απο το σολο (το χαρακτηριστικο ) αλλα πολυ αργα και μετα απο μια παυση εμπαινε το κανονικο ριφ της εισαγωγης! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
solega Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Διασκευη δεν ειναι να παιξεις ενα κομματι καποιου αλλου.Διασκευη ειναι να το αλλαξεις απο λιγο εως εντελλως. Μερικα κομματια δεν αγγιζονται οπως ειπε και ο φιλος πιο επανω.Πως να το κανουμε μερικα κκομματια δε παιζονται.Ειμαι καθαρα εναντιον της οποιασδηποτε αλλαγης ενος κομματιου.Εννοω σε θεμα ρυθμου-μελωδιας αρμονιας κλπ.Αλλο το να παιξεις 4 κουπλε και οχι 5 ας πουμε,και αλλο το να αλλαξεις τη μελωδια η το ρυθμο.Τωρα οσον αφορα τα σολο ε εκει τι να πω...μερικα σολο δεν αλλαζουν οπως και να το κανουμε.Αν δε μπορεις να τα αποδωσεις οπως εχουν απλα μη το παιζεις το κομματι.Π.χ. Sultans of swing,hotel california Και αλλα κλασικα κομματια Στο προαναφερθεν θεμα εγω προσωπικα ειμαι αυτοδιδακτος μουσικος και το χαιρομαι ιδιαιτερα.Τασομαι ευθεως εναντια στο τουπε του ωδειου που δεν εχουν ολοι, αλλα αυτοι που εχουν σπανε @@. Τελος πιστευω πως οι καλυτεροι μουσικοι και αυτοι με τα καλυτερα μουσικα αυτια ειναι αυτοι που εμαθαν μονοι τους. Νo offence to anybody Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
klhronomos Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Άμα παίζει καλά ο καλλιτέχνης, είτε ίδια τα παίζει είτε αλλιώς, δεν έχει καμμιά σημασία. Το θέμα είναι, σε ξεσηκώνει; Σού "την λέει τη δουλειά"; Ε, αφτό ίνε... :) Η ψυχή και το πάθος δεν διδάσκονται, ούτε αντιγράφονται (λιγό μελό γίνομαι, αλλά το πιστεύω! ;D ). Και με αυτά κρίνω τον εκάστοτε διασκευαστή/διασκεδαστή (εννοείται ότι θα πρέπει να είναι γνώστης, όχι να βαράει στο γάμο τού καραγκιόζη...) Εξ' άλλου ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν πότε παίζει καλά κάποιος ένα τραγούδι, όπως κι αν επιλέγει να το παίζει. Γνώμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως επίσης για τους επικριτές των διασκευών σαν επιλογή, θα πω και αυτή την άποψη. Όταν φτιάχνεις μια μπάντα, υπάρχουν κάποια κομμάτια που θέλεις να παίξεις. Για να τα έχεις επιλέξει αυτά τα κομμάτια, σου άρεσε κάτι συγκεκριμένο σε αυτά ειδικά αν έχουν κάποιο πολύ ιδιαίτερο στοιχείο. Αν αλλάξεις κάτι σε ένα όργανο πολύ πιθανόν θα χαθεί και αυτό το στοιχείο που σου άρεσε, το οποίο κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα είναι αυτό που έκανε και το κομμάτι ξεχωριστό οπότε και το ξεχώρισες εξ αρχής. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει μ εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Οι διασκευές είναι κάτι το απόλυτα λογικό, και θεμιτό για οποιονδήποτε. Στο κάτω κάτω πόσοι εδω μέσα δεν παίζουμε σε μαγαζιά και παίζουμε τραγούδια άλλων; Μία νεοσύστατη μπάντα, οι κάποια νέα παιδιά πιστεύουν (και πολύ καλά κάνουν) ότι αν βγάλουν το κομμάτι "ακριβώς όπως στο CD" αυτό σημαίνει ότι είναι καλοί! Και, ναι είναι! Όλες οι μπάντες, και οι performers κανουν διασκευές αναγκαστικά, γιατι, πολύ απλά ΔΕΝ είναι οι original εκτελεστές. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εγώ, ως πιανίστας όταν πάω να παίξω... muse (ναι τρομάρα μου...). Ένας κιθαρίστας στην παραλία, μόνο το "να μ'αγαπάς" μπορεί να πεί ώς ήταν, τα υπόλοιπα θα είναι "διασκευές" ανάγκης. Μιά μπάντα πλήρης που φαίρνει το κομμάτι στα μέτρα της, με γούστο και με την εκάστοτε αισθητική, κάνει πραγματικές διασκευές και καλά κάνει! Μερικα κομμάτια ή τα αλλάζεις τελειώς, ή καθόλου! Comfortably numb δεν πάει μισο/μισό. Ή θα του αλλάξεις τον αδόξαστο, ή καθόλου. Ή θα το πας προς sonic youth, η προς Pink Floyd.- Τελεια και παύλα. Άλλα κομμάτια αλλάζουν πιο εύκολα. Τα σόλο, των σόλο, ω σόλο, γενικά αλλάζουν! Θαυμαστικό. Προσωπικά στο πιάνο, μόνο 1-2 κομμάτια έχω ξεσηκώσει 'ως έχουν', τα υπόλοιπα, ότι γουστάρω πάνω κάτω. Ελπίζω να μην έκανα πάλι κάποιο υπονοούμενο; ερωτηματικό Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
evris Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Κ κατι τελευταιο, κ κλεινω εδω τη καριερα μου. Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ αλλα και ο ΧΙΤΛΕΡ νομιζαν οτι οι αλλοι ειχαν προβλημα, και οχι αυτες οι ''ιδαιτερες'' προσωπικοτητες , ετσι λοιπον αδερφια συνεχιστε να το παιζετε τρελιτσα. keep on rockin κ οποιος παρεξηγηθηκε ξυδακι κ αντε στο γιαλο για βοτσαλακια . Brougos7, you lose. http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law a good rule in most discussions is that the first person to call the other a Nazi automatically loses the argument My love for you is ticking clock, Berserker Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
matawan Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 ΑΦΤΟ ΙΝΕ. It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως επίσης για τους επικριτές των διασκευών σαν επιλογή, θα πω και αυτή την άποψη. Όταν φτιάχνεις μια μπάντα, υπάρχουν κάποια κομμάτια που θέλεις να παίξεις. Για να τα έχεις επιλέξει αυτά τα κομμάτια, σου άρεσε κάτι συγκεκριμένο σε αυτά ειδικά αν έχουν κάποιο πολύ ιδιαίτερο στοιχείο. Αν αλλάξεις κάτι σε ένα όργανο πολύ πιθανόν θα χαθεί και αυτό το στοιχείο που σου άρεσε, το οποίο κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα είναι αυτό που έκανε και το κομμάτι ξεχωριστό οπότε και το ξεχώρισες εξ αρχής. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει μ εμένα. Εύη μου, λογικά και όμορφα αυτά που λες, αλλά για το σπίτι και τις πρόβες. Αν είναι να κριθεί η καλλιτεχνική σου αξία επί σκηνής, δεν θα κριθείς για το πόσο πιστά το παίζεις το κομμάτι. Εκτός αν το κοινό αποτελείται από (τέτοιας φιλοσοφίας) μουσικούς, κατά κανόνα βέβαια κιθαρίστες. Οι διασκευές είναι κάτι το απόλυτα λογικό, και θεμιτό για οποιονδήποτε. Στο κάτω κάτω πόσοι εδω μέσα δεν παίζουμε σε μαγαζιά και παίζουμε τραγούδια άλλων; Μία νεοσύστατη μπάντα, οι κάποια νέα παιδιά πιστεύουν (και πολύ καλά κάνουν) ότι αν βγάλουν το κομμάτι "ακριβώς όπως στο CD" αυτό σημαίνει ότι είναι καλοί! Και, ναι είναι! Όλες οι μπάντες, και οι performers κανουν διασκευές αναγκαστικά, γιατι, πολύ απλά ΔΕΝ είναι οι original εκτελεστές. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εγώ, ως πιανίστας όταν πάω να παίξω... muse (ναι τρομάρα μου...). Ένας κιθαρίστας στην παραλία, μόνο το "να μ'αγαπάς" μπορεί να πεί ώς ήταν, τα υπόλοιπα θα είναι "διασκευές" ανάγκης. Μιά μπάντα πλήρης που φαίρνει το κομμάτι στα μέτρα της, με γούστο και με την εκάστοτε αισθητική, κάνει πραγματικές διασκευές και καλά κάνει! Μερικα κομμάτια ή τα αλλάζεις τελειώς, ή καθόλου! Comfortably numb δεν πάει μισο/μισό. Ή θα του αλλάξεις τον αδόξαστο, ή καθόλου. Ή θα το πας προς sonic youth, η προς Pink Floyd.- Τελεια και παύλα. Άλλα κομμάτια αλλάζουν πιο εύκολα. Τα σόλο, των σόλο, ω σόλο, γενικά αλλάζουν! Θαυμαστικό. Προσωπικά στο πιάνο, μόνο 1-2 κομμάτια έχω ξεσηκώσει 'ως έχουν', τα υπόλοιπα, ότι γουστάρω πάνω κάτω. Ελπίζω να μην έκανα πάλι κάποιο υπονοούμενο; ερωτηματικό Συμφωνώ απολύτως σε όλα, ακόμα και στα θαυμαστικά/ερωτηματικά. Και τι είναι αυτή η μανία των σόλων? "Εντάξει μπορείς να παίξεις και διαφορετικό σόλο..." (χάρη σου κάνω που το επιτρέπω κι'αυτό. Τι λέτε ρε παιδιά, έχετε ακούσει τους ΙΔΙΟΥΣ τους δημιουργούς να παίζουν το ίδιο σόλο πανομοιότυπο σε live? Είμαι μέσα για αλλαγή του αδόξαστου του Comfortably Numb. Δεν κατάλαβα, υπάρχει κάποιο θρησκευτικό ζήτημα με κάποια τραγούδια? Brougos7, you lose. http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law +1000 Αυτό που με ανησυχεί πάντως είναι το "7" στο nick. Δηλαδή υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι έξι? Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 17 Δεκεμβρίου 2009 Πάρτε εδώ διασκευές να έχετε χωρις κανενα όσιο και ιερό... ;D ;D ;D Αν και πέρα απο την πλάκα για να κάνεις τέτοιες διασκευες πρεπει να ξέρεις ποιος είσαι,να σαι θρασύς και πάνω από όλα πολύ ικανος.Πάντως εμένα οσοι έχω παίξει σημερα δεν με αφηνουν να κάνω κάτι παραπάνω απο να τα Hardrockίζω καπως.Θέλει τρελό δέσιμο και χημεία(η ένα αφεντικό...) μια μπάντα για να κάνει κάτι τέτοιο πράμα πολύ σπάνιο... http://www.youtube.com/watch?v=6tNApceu3AQ never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση