Προς το περιεχόμενο

Απορίες για Guitar Pro 5

sPId_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη ειμαι πληκτρας δεν το πολυεχω ψαξει το προγραμμα. Με λιγη χρηση του μου προεκειψαν καποιες αποριες.

1) Σε καποια κομματια τα solo και πολλα σχηματακια ειναι γραμμενα πολυ ψηλα. Κατι που εμενα προσωπικα με ξενιζει, λογω πιανου. Αρα κανω transpose -12 ημ. Παραμορφωνεται ετσι το τραγουδι?

2)Γενικα δεν εχω δει να εχει καπου τον οπλισμο. οι διαισεις και υφεσεις βγαινουν ολες μεσα στο κομματι ή υπαρχουν κι αλλες λογω οπλισμου που ισχυουν αλλα δεν φαινονται?

3)Επισης , τα κομματια (π.χ. απο ultimate guitar ειναι γραμμενα στον τονο που ειναι και το κανονικο τραγουδι απο το συγκροτημα ή ο καθενας το γραφει οπου θελει)

4) Για να φτιαξω tab παιζοντας στο synth, τι εξοπλισμο ακριβως θα χρειαστει για το pc?

Αυτα προς το παρων! Συνεχιζω και μονος το ψαξιμο αλλα αν μπορει καποιος ας βοηθησει!

Thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Δεν το έχω δοκιμάσει.

2) Πατάς Bar->Key signature

3) Ο καθένας τα γράφει όπως θέλει, αλλά συνήθως είναι στον original τόνο.

4) Γράφεις σε midi με κάποιο άλλο πρόγραμμα παίζοντας από το συνθ σου, το αποθηκεύεις και πατάς File->Import->MIDI. Για να γράψεις midi αν το συνθ δεν έχει USB θα χρειαστείς ένα καλώδιο midi και ένα midi interface για τον υπολογιστή.

Ελπίζω να βοήθησα.

Shoot him again. His soul is still dancing...

2) Πατάς Bar->Key signature

Πατωντας το βγαζει αν δεν κανω λαθος να επιλεξεις εσυ οπλισμο. Οχι αυτον του τραγουδιου κατ ευθειαν. Εγω αυτο θελω

Πατωντας το βγαζει αν δεν κανω λαθος να επιλεξεις εσυ οπλισμο. Οχι αυτον του τραγουδιου κατ ευθειαν. Εγω αυτο θελω

Πολλοί επιλέγουν να μην βάζουν καθόλου σημεία (διέσεις, υφέσεις κτλ) στον οπλισμό.

Όταν κάνεις transpose θα αλλάξει λογικά ο τόνος του κομματιού. Εάν δεν θέλεις όμως να αλλάξεις την γραφή του κομματιού, τότε κάνεις δεξί κλικ πάνω στο όργανο (στο κάτω μέρος της οθόνης) και σου πετάει ένα παράθυρο στο οποίο επιλέγεις το κούρδισμα του οργάνου. Αφού επιλέξεις το κούρδισμα στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστει πατάς NO και είσαι κομπλέ.

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο εννοείς. Βέβαια δεν ξέρω εάν έχει κούρδισμα 12 ημιτονίων (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κιθάρα με χορδές, πόσο να ξεκουρδίσεις ;)) 

Αν ο συγγραφέας έχει ρυθμίσει τον οπλισμό, τότε αυτός θα έχει μείνει αποθηκευμένος στο αρχείο και μόλις το ανοίξεις θα σου έχει και τα σημεία αλλοίωσης. Αν θες να βρεις τον οπλισμό ενός track υπάρχει το Tools->Scales->Scale finder.

Τώρα αν αλλάξεις τον οπλισμό ενώ έχεις γράψει ένα κομμάτι δεν ξέρω τι θα γίνει.

Μπερδευεται για μενα λιγο το πραγμα αν το ψαξω τοσο πολυ. Πιστευω οτι με ενα -12 θα διαβαζεται πιο ευκολα το κομματι.

Κατι αλλο.. (ισως και αφελες!) Υπαρχει περιπτωση με το play να ακουγεται το κομματι ενα ημιτονιο κατω για παραδειγμα απο αυτο που βλεπουμε να ειναι γραμμενο?

Απλα το χρησιμοποιω για πρωτη φορα και εχω μπλεξει λιγο με Τονο τραγουδιου στο guitar pro - τονο τραγουδιου στην πραγματικοτητα - transpose στο synth!

Υπαρχει περιπτωση με το play να ακουγεται το κομματι ενα ημιτονιο κατω για παραδειγμα απο αυτο που βλεπουμε να ειναι γραμμενο?

Ναι αν στο track (πατώντας πάνω στο όνομα του track) η "κιθάρα" είναι κουρδισμένη ένα ημιτόνιο κάτω. Αν είναι "6 String standard tuning" ή κάπως έτσι είσαι οκ.

Μπερδευεται για μενα λιγο το πραγμα αν το ψαξω τοσο πολυ. Πιστευω οτι με ενα -12 θα διαβαζεται πιο ευκολα το κομματι.

Κατι αλλο.. (ισως και αφελες!) Υπαρχει περιπτωση με το play να ακουγεται το κομματι ενα ημιτονιο κατω για παραδειγμα απο αυτο που βλεπουμε να ειναι γραμμενο?

Απλα το χρησιμοποιω για πρωτη φορα και εχω μπλεξει λιγο με Τονο τραγουδιου στο guitar pro - τονο τραγουδιου στην πραγματικοτητα - transpose στο synth!

Ναι μπορεί

Επαναλαμβάνω.. . .  Σκέψου το απλά. Η χορδή της κιθάρα παίζει την νότα Μι. Εάν ξεκουρδίσουμε την κιθάρα ένα ημιτόνιο τότε ενώ πατάμε την νότα ΜΙ θα ακούγεται Μι ύφεση. Απλό.

Άρα στο guitar pro μπορεί να σου λέει ότι παίζει μαι συγχορδία π.χ ΝΤΟ εάν το κούρδισμα έχει αλαχθεί από το πρόγραμμα τότε θα ακούγεται κάτι άλλο σε σχέση με αυτό που παίζεις εσύ στο Keyboard σου.  

Αντε μπραβο ρε παιδια!! Ειναι guitar tune down 1/2 step . Οποτε το βαζεις standar και εισαι οκ! Ελεγα και γω τι γινεται! Και το γραφει και με μικρα γραμματα στην αρχη! Αλλα αν εισαι noob αυτα παθαινεις!!! Αυτο το 1 ημιτονιο κατω γιατι το κανει? Για να γινεται ευκολοτερο το κομματι στην κιθαρα?

Ασχετο: οι κιθαριστες διαβαζετε συχνα νοτες τοσο ψηλα? δηλαδη με πολλες βοηθητικες πανω απο το πενταγραμμο? με ξενιζει αρκετα!

Ασχετο: οι κιθαριστες διαβαζετε συχνα νοτες τοσο ψηλα? δηλαδη με πολλες βοηθητικες πανω απο το πενταγραμμο? με ξενιζει αρκετα!

Δεν διαβάζουμε νότες, διαβάζουμε την ταμπλατούρα και από τους φθόγγους του πενταγράμμου κοιτάμε μόνο τις αξίες.  :)

Για μένα προσωπικά είναι ακατόρθωτο να διαβάσω πολύ πάνω από το πεντάγραμμο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου