Προς το περιεχόμενο

Αγορά Μπάσου απο Εξωτερικό. (Και άλλες απορίες... Need help!)

Voliminal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άλλο Drop B κι άλλο 5χορδο. Σε πεντάχορδο τραγούδια που είναι σε drop B πιθανώς να μη σε βολεύουν στο παίξιμο. Με 4χορδο όμως θες ΣΙΓΟΥΡΑ αρκετά μεγαλύτερο gauge και θα'ταν ΠΟΛΥ καλύτερα να'παιρνες ένα με 35" κλίμακα, μια και τα 34άρια δεν αποδίδουν και τόσο καλά σε ΤΟΣΟ χαμηλά κουρδίσματα. Όχι πως είναι αδύνατο, απλά θα ήταν προτιμώτερο το 35". Απ'την άλλη, μπορεί να μη σε βολέψει κι εσένα το 35άρι...

Πάλι καλά που ποσταρες και με έβγαλες απο την θέση αυτή...

Κάτι άλλο, γιατί στο talkbass λένε οτι για αρχή ένας καλός ενισχυτής μπάσου είναι στα 100-150 watt?

Μου είπαν οτι αν θέλω να παίζω σε gigs πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσα.

Και τους είπα οτι στην Ελλάδα όταν πας για gigs έχουν ενισχυτές κλπ κλπ έτοιμους.

Και μου παν "πες μας που ειναι να ρθουμε και εμείς"

You cannot kill what you did not create

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάλι καλά που ποσταρες και με έβγαλες απο την θέση αυτή...

Κάτι άλλο, γιατί στο talkbass λένε οτι για αρχή ένας καλός ενισχυτής μπάσου είναι στα 100-150 watt?

Μου είπαν οτι αν θέλω να παίζω σε gigs πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσα.

Και τους είπα οτι στην Ελλάδα όταν πας για gigs έχουν ενισχυτές κλπ κλπ έτοιμους.

Και μου παν "πες μας που ειναι να ρθουμε και εμείς"

Πες τους πόσο πληρώνουν εδώ τα gigs με τους έτοιμους ενισχυτές να σου πώ για πότε θ'ακυρώσουν την πτήση!

Όντως, υπάρχουν συνήθως έτοιμοι στημένοι ενισχυτές μπάσσου στα διάφορα gigs στην ελλάδα αλλά αν θες το δικό σου, συγκεκριμένο (και της προκοπής) ήχο θα'ναι καλύτερα να'χεις ένα δικό σου ενισχυτή, αλλά επειδή είναι τουλάχιστον δύσκολο το φόρτωμα-ξεφόρτωμα και πόσο μάλλον το στήσιμο σε τουλάχιστον μη ιδανικές καταστάσεις για τον δικό σου ενισχυτή, καλύτερα κράτα έναν για practice σπίτι και τέλειωσες. Ή πάρε ένα valve drive ή όποια άλλη προενίσχυση να παρεμβάλλεις στη λούπα του εκάστοτε ενισχυτή να έχεις ένα καλύτερο ήχο.

Τα watt όντως πρέπει να'ναι τουλάχιστον πάνω από 100-150 αν θες ν'ακούς τον εαυτό σου και το ιδανικό για μένα είναι να τρίζουν οι κολώνες (άρα ακόμα παραπάνω), όχι απλά ν'ακούγομαι, αλλά beggars can't be choosers και ακόμα και να είχα το ρευστό δεν θα κουβαλούσα τον πολύτιμό μου εξοπλισμό στο κάθε μπαράκι για 50 (στην καλύτερη) γιούρια.

Προς το παρόν δηλαδή πάρε το μπάσσο και βλέπεις αργότερα τι θα κάνεις με τα gigs.

Πες τους πόσο πληρώνουν εδώ τα gigs με τους έτοιμους ενισχυτές να σου πώ για πότε θ'ακυρώσουν την πτήση!

Όντως, υπάρχουν συνήθως έτοιμοι στημένοι ενισχυτές μπάσσου στα διάφορα gigs στην ελλάδα αλλά αν θες το δικό σου, συγκεκριμένο (και της προκοπής) ήχο θα'ναι καλύτερα να'χεις ένα δικό σου ενισχυτή, αλλά επειδή είναι τουλάχιστον δύσκολο το φόρτωμα-ξεφόρτωμα και πόσο μάλλον το στήσιμο σε τουλάχιστον μη ιδανικές καταστάσεις για τον δικό σου ενισχυτή, καλύτερα κράτα έναν για practice σπίτι και τέλειωσες. Ή πάρε ένα valve drive ή όποια άλλη προενίσχυση να παρεμβάλλεις στη λούπα του εκάστοτε ενισχυτή να έχεις ένα καλύτερο ήχο.

Τα watt όντως πρέπει να'ναι τουλάχιστον πάνω από 100-150 αν θες ν'ακούς τον εαυτό σου και το ιδανικό για μένα είναι να τρίζουν οι κολώνες (άρα ακόμα παραπάνω), όχι απλά ν'ακούγομαι, αλλά beggars can't be choosers και ακόμα και να είχα το ρευστό δεν θα κουβαλούσα τον πολύτιμό μου εξοπλισμό στο κάθε μπαράκι για 50 (στην καλύτερη) γιούρια.

Προς το παρόν δηλαδή πάρε το μπάσσο και βλέπεις αργότερα τι θα κάνεις με τα gigs.

Αυτό λέω και εγώ να κάνω. Έχεις κάτι να προτείνεις για Practice amp?

Κάτι μικρό να μπορώ να αράζω στο δωματιάκι μου και να προπονούμε.

Να μη κάνει τρελή φασαρία.

Καλά ενισχυτάκια είναι οι blue cab της warwick. Ακόμα κι οι behringer μια χαρά είναι για practice σπίτι, μη σκας ένα σωρό χρήματα για practice, απλά φρόντισε ν'ακούγεται. Αν σου περισσεύουν θα επιμείνω στην επιλογή μιας καλής προενίσχυσης (πετάλι).

Για practice amps ψάξε και τα σχετικά θέματα στο noiz, θα βρείς άπειρες πληροφορίες.

Διάβασα αρκετά θεματάκια σχετικά.

Γενικά πολύ μπλα μπλα σε μικρή κατηγορία δν έχει παίξει. Ένα θρεντάκι όντως έλεγαν καλά λογάκια για warwick.

O Blue Cab 15 θα είναι πολύ μικρός? Πιστεύω θα με καλύπτει.

Αλλά βλέπω και αυτόν εδώ: http://www.thomann.de/gr/behringer_bxl450a_ultrabass.htm

Χμμ.. τουμπανάκι ε?

Κι οι δύο ενισχυτές μια χαρά δουλειά θα σου κάνουν. Προσωπικά θα προτιμούσα τον behringer, αλλά καλύτερα ν'ακούσεις και μόνος σου αν μπορείς.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου