Προς το περιεχόμενο

Χίπικο βάψιμο κιθάρας!

if_it_is

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εάν βρεις κάποιον να στη ζωγραφίσει (και να είναι και ωραία) με 80 ευρώ...στειλτον και σε εμάς ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

σοβαρα τώρα για να πάρω μια ιδέα.. Πόσο μπόρει να πάει αν την βάψει κάποιος άλλον με ακρυλικό και πόσο αν την βάψω εγώ; μαζί με λούστρο... Η λογική μου που χάσκει;

η λογική μου για το τι σκέφτομαι να ξοδέψω είναι η εξής:

Αφού το βάψιμο για τα πετάλια του τζαμ κάνει περίπου 20 ευρώ, θα περίμενα το βάψιμο κιθάρας να κάνει τα δίπλα ή λίγο παραπάνω, ας πούμε 40 με 60 ευρώ.. Βέβαια εσείς θα μου πείτε πόσο έξω πέφτω...

σοβαρα τώρα για να πάρω μια ιδέα.. Πόσο μπόρει να πάει αν την βάψει κάποιος άλλον με ακρυλικό και πόσο αν την βάψω εγώ; μαζί με λούστρο... Η λογική μου που χάσκει;

Παραδειγμα 1: Ο Νταλι η ο Γουορχολ μπορει να χρεωναν ακομα και πανω απο 80 ευρω για να σου ζωγραφισουν μια κιθαρα σου.

Παραδειγμα 2: Ο Κακανιαρης που θεωρειται κατι σαν σημειο αναφορας στο λουστραρισμα οργανων, θελει περιπου κανα 200ρι (ισως και παραπανω αν προκειται και για το μανικι) μονο για το λουστραρισμα.

My love for you is ticking clock, Berserker

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, σύμφωνα πάντα με τις δική μου λογική και γνώσεις

και πόσο αν την βάψω εγώ; μαζί με λούστρο...

Πρώτη περίπτωση που τη βάφεις μόνος σου. Η λέξη βάφεις, όπως είπε και ο σοφός Εβρης, δεν είναι σωστή. Η σωστή είναι ζωγραφίζω. Άρα...

1) Πρέπει να πιάνει λίγο το χέρι σου. Στο συγκεκριμένο "χίπικο" θέμα δεν χρειάζεται να πιάνει και πολύ.

2) Η κιθάρα σου έχει ήδη λούστρο επάνω. No problem, γιατί τα ακρυλικά είναι καλυπτικά και περνάνε από επάνω.

3) Όταν μιλάμε για ακρυλικά, μιλάμε για σωληνάρια μπογιάς και πινέλα και όχι για σπρέυ.

Τα σπρέυ είναι άλλη κουβέντα.

4) Πάς στο Πλαίσιο και αγοράζεις πινέλα, μπογιές και διαλυτικό. Μπογιές (σωληνάρια), όπως φαντάζεσαι θέλεις αρκετά, γιατί άλλη επιφάνεια έχει μια κιθάρα (μιλάμε για μπρός-πίσω σχέδιο?) και άλλη ένα πεταλάκι. Επιεικώς να στα κοστολογήσω στα 50 ευρώ. Mην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη τεχνική δεν δίνει ποτέ λείο αποτέλεσμα.

5) Πές ότι την έκανες θεά. Το λούστρο poly 2πλής έχει 18 ευρώ.

6) Δεν σου μιλάω για κρέμες γυαλίσματος (20 ευρω), γυαλόχαρτα και βούρτσες...αν και χωρίς αυτά δεν θα έχεις ποτέ την υφή ακόμα και της πιο φτηνής Beringer

...Όπως βλέπεις, μόνο από υλικά θέλεις περίπου 70-80 ευρώ. Χωρίς την προσωπική εργασία.

Άρα

Αφού το βάψιμο για τα πετάλια του τζαμ κάνει περίπου 20 ευρώ, θα περίμενα το βάψιμο κιθάρας να κάνει τα δίπλα ή λίγο παραπάνω, ας πούμε 40 με 60 ευρώ..

νομίζω ότι σε κάλυψα!!

Τώρα, πόσα θέλει κάποιος να στο ζωγραφίσει? Ανάλογα το πόσο κοστολογεί την τέχνη του. Όπως σου είπα, στείλε ένα pm στον Deadmind που ζωγραφίζει τα πετάλια του Jam και στον mariospol που κάνει αυτή τη δουλειά για να λύσεις την απορία σου.

Ενδιαφέρον πάντως θα είναι να βρείς κάποιον που κάνει graphiti με σπρέυ (αν και δεν ξέρω εάν μπορούν αν λειτουργήσουν σε μικρές επιφάνειες).

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, σύμφωνα πάντα με τις δική μου λογική και γνώσεις

2) Η κιθάρα σου έχει ήδη λούστρο επάνω. No problem, γιατί τα ακρυλικά είναι καλυπτικά και περνάνε από επάνω.

5) Πές ότι την έκανες θεά. Το λούστρο poly 2πλής έχει 18 ευρώ.

Δεν σου μιλάω για κρέμες γυαλίσματος (20 ευρω), γυαλόχαρτα και βούρτσες...αν και χωρίς αυτά δεν θα έχεις ποτέ την υφή ακόμα και της πιο φτηνής Beringer

...Όπως βλέπεις, μόνο από υλικά θέλεις περίπου 70-80 ευρώ. Χωρίς την προσωπική εργασία.

Άρα  νομίζω ότι σε κάλυψα!!

Τώρα, πόσα θέλει κάποιος να στο ζωγραφίσει? Ανάλογα το πόσο κοστολογεί την τέχνη του. Όπως σου είπα, στείλε ένα pm στον Deadmind που ζωγραφίζει τα πετάλια του Jam και στον mariospol που κάνει αυτή τη δουλειά για να λύσεις την απορία σου.

Επισης, αν δοκιμασει να περασει με πινελο βερνικι 2 συστατικων θα εχει οπως και να το κανουμε ενα πιο τσαπατσουλικο φινιρισμα απο οτι με κομπρεσερ... για το ηλεκτρικο πιστολετο δεν  υπαρχει ελπιδα καθοτι "φτυνει" ατσαλα καπου-καπου και επισης του χαλανε τα πλαστικα μπεκ απο την πολυουρεθανη (λιωνουν). Υπαρχουν και κατι πολυουρεθανες ενος συστατικου σε σπρει (can) αλλα δεν ξερω τι ειναι αυτα.

Αν βαλεις τελος παντων και τον εξοπλισμο και τα διαλυτικα και την δεξιοτητα που απαιτει ο χειρισμος του κομπρεσερ (πυκνοτητα διαλυματος, αποσταση, ελαφρυ χερι, υπαρξη χωρου, καθαρος χωρος, καλος αερισμος...) αυξανεται παλι λιγο η τιμη...

Οι κρεμες κλπ τωρα... εκτος του οτι ο μαραθος ειναι ιδιαιτερα επιεικης στην τιμολογηση, για να βρεις κρεμες τριψιματος και κρεμες γυαλισματος πρεπει να χασεις και καποιες ωρες, να πας πχ στα μαγαζια αυτοκινητων, να προμηθευτεις μερικα ωραια πανακια για μπαφινγκ, μερικα πολυ λεπτα γυαλοχαρτα νερου, να μαθεις να τριβεις σταθερα για ωρα και με προσοχη, χωρις υπερβολες, βιασυνες, τσαπατσουλια κλπ...

Για την καλλιτεχνικη αμοιβη δεν ξερω... αλλα υποθετω οτι και τον Θεοφιλο τον λαικο καλλιτεχνη να εβρισκες που ζωγραφιζε για δυο πιατα φακες, μια σαλατα και ενα ποτηρι κρασι και δεις ποσο κανουν 2 μεριδες φακες μια σαλατα και ενα ποτηρι κρασι, θα δεις οτι δυσκολα θα πιασεις τιμες των 20 ευρω...

Νομιζω οτι με 80 ευρω θα δυσκολευτεις να πετυχεις κατι καλο.

My love for you is ticking clock, Berserker

Επισης, αν δοκιμασει να περασει με πινελο βερνικι 2 συστατικων θα εχει οπως και να το κανουμε ενα πιο τσαπατσουλικο φινιρισμα απο οτι με κομπρεσερ... για το ηλεκτρικο πιστολετο δεν  υπαρχει ελπιδα καθοτι "φτυνει" ατσαλα καπου-καπου και επισης του χαλανε τα πλαστικα μπεκ απο την πολυουρεθανη (λιωνουν). Υπαρχουν και κατι πολυουρεθανες ενος συστατικου σε σπρει (can) αλλα δεν ξερω τι ειναι αυτα.

Υπάρχει και 2 συστατικών σε σπρέυ με καταπληκτικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα...αλλά πάλι θέλεις γυάλισμα

Δυο λεπτα παιδια γιατι μαλλον το μπλεξαμε το παληκαρι!

Φιλε if_it_is και με το μεροκαματο του τρομου να μετρησεις 80ε δεν σου φτανουν. Οποτε υπαρχουν ετοιμες λυσεις. καπου ειχα δει κατι αυτοκολλητα με διαφορα θεματα για κιθαρες!

Αν μπορεις καντο μονος σου ;) Αν δε μπορεις βαλε και συ το χερακι σου τουλαχιστον για να μετριασεις το κοστος (λυσιμο,τριψιμο κτλ)

Αν εισαι φανταρος τσεκαρε τις εσωτερικες φανελες των γνωστων σου να δεις ποιανου το χερι πιανει!!! (σκελεα δεν το λεγανε αυτο??) Ειχα ταγματαρχη που ηθελε να του χαρισω τη δικια μου με το γιαπωνεζικο Koi που ειχα στην πλατη  ;D ;D ;D

Αν δεν βγαλεις ακρη ετσι τοτε στειλε ενα πμ οταν εισαι εξω να δουμε τι μπορουμε να κανουμε! στο τελος τελος κοτσαρε της ενα ζωγραφισμενο pickguard να σου φυγει η καψα! ;)

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου